Sætter ambitiøs kurs: Restaurant Kaptajn vil lave luksus til gode priser

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Kaptajn PR Foto
Restaurant Kaptajn PR Foto

En sommerfugl starter sit liv som en forsigtig larve, forpupper sig og transformerer sig på magisk vis til en elegant baskende sommerfugl.

Restaurant Kaptajn kunne godt være en gastronomisk sommerfugl.

Kaptajn åbnede for ét år siden på Sortedam Dossering 45a. Det var ejerne bag den populære vin- og spisebar Ancestrale på Vesterbro, der åbnede deres toer.

“Vi aftalte med os selv, at vi ville bruge det første år på at finde ud af, hvad vi vil med Kaptajn,” fortæller en af ejerne, Patrick Hult.

Læs også: Februar: 10 nye restauranter i København du skal kende

“Vi har prøvet alt fra pæn restaurant til stor vinbar – og nu har vi har fundet vores identitet. Vi vil lave den “bedste-luksusoplevelse-til-prisen i København.”

“Vi er trætte af, at der altid skal være tunge kompromiser, medmindre man vrider tegnebogen; om det er komfort, borde der står tæt, 2 seats, utrænet personale, en begrænset eller snæversynet vinliste,” forklarer han.

15-20 serveringer af østers, caviar og andre tænkelige luksusråvarer til 595 på Restaurant Kaptajn PR Foto

20 serveringer for 595,-

Så derfor har Kaptajn rykket lidt rundt i ejerkredsen.

Ind er kommet køkkenchef og ejer, Tim Güth, (tidl. MR, Mielcke og hurtigkarl, Formel B), og han laver en menu i klassisk fransk luksus, tilsat lidt moderne dansk attitude – og de er ikke bange for at indrømme, at de ambitiøst sigter efter en Michelin-stjerne.

Restaurantchef og ejer, Patrick Hult, med fortid på Noma, Kadeau, og restaurantchef på Studio & Frederiksminde, sørger for at skuldrene falder helt ned, når du kommer indenfor.

For afslappethed kan sagtens kombineres med gourmet og luksus.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

 

Restaurant Kaptajn PR Foto
Brissel nuggets på Restaurant Kaptajn PR Foto

“Vi serverer en klassisk luksusmenu, med østers, caviar, trøfler, morkler, andelever… og alt det der, ét seat, ca. 16 spisepladser(max 7 borde), 15-20 serveringer til 595,-.”

Delt op i to afdelinger

Kaptajn er dermed blevet delt op i to forskellige afdelinger.

“Restaurantafdelingen kalder vi for “SPISESTUEN”, da det skal være som at komme hjem i mormors spisestue og hygge. Her er alt dunkelt, gammelt og hyggeligt.”

“I den anden halvdel af vores ret store lokale, har vi lavet “VINSTUEN”, som er en hyggelig lille vinbar med brætspil og snacks. Her er er bare hygge.”

Herinde kan man både få “Ugens hverdagsret” til 95,- f.eks. brændende kærlighed eller frikadeller og stuvet kål. Der er også daglige vinsmagninger mellem 16-18, hvor vdeserverer 3 vine til 100 kr.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Hvad: Kaptajn
Hvor: Sortedam Dossering 45a
Hvordan: Læs mere her

En kagevogn fra dine søde drømme på Restaurant Kaptajn PR Foto