Åbnet i de gamle Umami-lokaler: Kendt navn står bag Københavns nye vilde restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto
Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto

Antikrist, Beelzebub, Fanden, Mørkets fyrste og Djævelen. Han hedder meget, symbolet på ondskab, lyster og begær.

Han hedder også Lucifer – og er en helt ny restaurant i København.

Det er den tidligere ikoniske Umami i Store Kongensgade, der er blevet omdannet til djævlens værk.

Bagmanden bag Lucifer er Morten Angelo og står også bag en anden lystens hule, nemlig natbar/restauranten Lusso lige rundt hjørnet i Hovedvagtsgade.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto

Ren ondskab

Morten Angelo er en karismatisk type, der går med hat eller baret, store briller, åben skjorte, kedeldragt, knæhøje militærstøvler – og er kendt for sine mange udstoppede tropiske dyr, som han dekorerer smukt med hvide mønstre.

Hans nyeste restaurant Lucifer er dog ikke ren ondskab.

På latin betyder Lucifer lysbringeren og hænger også sammen med planeten Venus, der kan ses i morgengryet. Lucifer lægger også navn til en romersk gud i drengeskikkelse.

Lucifer er også den faldne engel, der slap taget og lod sig forføre af de mørke magter.

Præcis den definition er Morten Angelo specielt glad for. For på Lucifer kan man slippe taget, slå håret løs og lade sig friste.

Et slags hedonisk fristed, hvor man kan forfølge sine lyster og danse tæt med sine indre dæmoner.

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto

Se dig selv i syndens øjne

Herinde kan man trække de næsten lidenskabelige sorte gardiner til side og se en brændende Lucifer bronzestatue, en 28 meter okker-ild-farvet kæmpebar og byens største spejle, så man kan se sig selv i øjnene, mens man synder.

Under loftet hænger dj’en og spiller frisindet frem, mens der bliver skålet i champagne fra champagnevognen som indbydende kører forbi bordene.

Man kan både spise, drikke cocktails og feste herinde.

Hvis man vil danse djævelsk, gør man, som man lyster.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto

Krydderikonge i køkkenet

I køkkendet styrer køkkenchef David da Silva ilden. Han har sri lankanske bånd, tidligere Kong Hans kok, inden han tog bistro-segmentet med storm med sin Davids Bistro på Østerbo, som lukkede for nogle år siden, og han startede sit firma med krydderier fra hans families fødeø – Sri Lanka.

På Lucifer handler det også om krydderier – livets salt og smæk på smag og farver.

Al mad laves selvfølgelig over åben ild, ligesom brødet får sprød skorpe og røget tone fra den brændefyrede ovn som køkkenenglen da Silva styrer som Satan selv over det 4 meter åbne ildsted.

Og pas på, for når Antikrist proklamerer noget er spicy, så skal du stole på ham.

En 9 retters menu fås for 400,- og kommer både omkring de arabiske krydderibomber som za’atar og harissa samt jalapeno, hummer, østers, helleflynder, Chicken Diablo og en avocadois.

Her kan gås vegetarisk, all in på bøf eller alt der i mellem på a la carte kortet. Cocktailkortet leger med smage som hibiscus, gurkemeje og lychee.

Læs også: Yaffa: Kendt trekløver åbner stor mellemøstlig restaurant på Gråbrødretorv

Hvad: Lucifer
Hvor: Store Kongensgade 59
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga