Åbnet i de gamle Umami-lokaler: Kendt navn står bag Københavns nye vilde restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto
Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto

Antikrist, Beelzebub, Fanden, Mørkets fyrste og Djævelen. Han hedder meget, symbolet på ondskab, lyster og begær.

Han hedder også Lucifer – og er en helt ny restaurant i København.

Det er den tidligere ikoniske Umami i Store Kongensgade, der er blevet omdannet til djævlens værk.

Bagmanden bag Lucifer er Morten Angelo og står også bag en anden lystens hule, nemlig natbar/restauranten Lusso lige rundt hjørnet i Hovedvagtsgade.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto

Ren ondskab

Morten Angelo er en karismatisk type, der går med hat eller baret, store briller, åben skjorte, kedeldragt, knæhøje militærstøvler – og er kendt for sine mange udstoppede tropiske dyr, som han dekorerer smukt med hvide mønstre.

Hans nyeste restaurant Lucifer er dog ikke ren ondskab.

På latin betyder Lucifer lysbringeren og hænger også sammen med planeten Venus, der kan ses i morgengryet. Lucifer lægger også navn til en romersk gud i drengeskikkelse.

Lucifer er også den faldne engel, der slap taget og lod sig forføre af de mørke magter.

Præcis den definition er Morten Angelo specielt glad  for. For på Lucifer kan man slippe taget, slå håret løs og lade sig friste.

Et slags hedonisk fristed, hvor man kan forfølge sine lyster og danse tæt med sine indre dæmoner.

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto

Se dig selv i syndens øjne

Herinde kan man trække de næsten lidenskabelige sorte gardiner til side og se en brændende Lucifer bronzestatue, en 28 meter okker-ild-farvet kæmpebar og byens største spejle, så man kan se sig selv i øjnene, mens man synder.

Under loftet hænger dj’en og spiller frisindet frem, mens der bliver skålet i champagne fra champagnevognen som indbydende kører forbi bordene.

Man kan både spise, drikke cocktails og feste herinde.

Hvis man vil danse djævelsk, gør man, som man lyster.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Restaurant Lucifer Store Kongensgade København PR Foto

Krydderikonge i køkkenet

I køkkendet styrer køkkenchef David da Silva ilden. Han har sri lankanske bånd, tidligere Kong Hans kok, inden han tog bistro-segmentet med storm med sin Davids Bistro på Østerbo, som lukkede for nogle år siden, og han startede sit firma med krydderier fra hans families fødeø – Sri Lanka.

På Lucifer handler det også om krydderier – livets salt og smæk på smag og farver.

Al mad laves selvfølgelig over åben ild, ligesom brødet får sprød skorpe og røget tone fra den brændefyrede ovn som køkkenenglen da Silva styrer som Satan selv over det 4 meter åbne ildsted.

Og pas på, for når Antikrist proklamerer noget er spicy, så skal du stole på ham.

En 9 retters menu fås for 400,- og kommer både omkring de arabiske krydderibomber som za’atar og harissa samt jalapeno, hummer, østers, helleflynder, Chicken Diablo og en avocadois.

Her kan gås vegetarisk, all in på bøf eller alt der i mellem på a la carte kortet. Cocktailkortet leger med smage som hibiscus, gurkemeje og lychee.

Læs også: Yaffa: Kendt trekløver åbner stor mellemøstlig restaurant på Gråbrødretorv

Hvad: Lucifer
Hvor: Store Kongensgade 59
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

Indtager historiske Axelborg: Vinspecialistens Vinfestival med mere end 200 smagsoplevelser

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinspecialistens Vinfestival 2020 er et regulært drømmeland for voksne vinkendere.

Verdens bedste producenter har nemlig sendt deres passionerede eksperter til København, så der kan smages og snakkes vin til den helt store guldmedalje.

Når først entréen på 250,- er betalt, så er der fri leg blandt mere end 200 forskellige smageoplevelser af både vin og spiritus.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Fransk vin og champagne, italienske druer, spanske smagsbomber, californisk verdensklassevin, portvin og vinho verde fra Portugal eller måske bare Australiens bedste vinhus – det hele er samlet i historiske Axelborg, lige overfor Tivoli.

Med i billetten er et Riedel smageglas (værdi 175,-), som man får med hjem.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinøse fans vil hurtigt genkende californiske Three Sticks Wines som kommer med toppen af Chardonnay og Pinot Noir fra Sonoma.

Torbreck Vintners, kongen af australsk Shiraz er også på plads, ligesom eksklusive Keuka Lake Vineyards fra New York byder velkommen.

Fra den gamle verden er der både toppen af Rhône fra Domaine le Clos du Caillou og tysk Pinot Noir med et kvindeligt touch fra Chat Sauvage.

Og det er bare et lille udpluk i det kæmpestore program.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Der er også særlige events på dagen, man kan tilmelde sig.

Spis f.eks. på NIMB Brasserie før selve arrangementet.

Eller forkæl smagsløgene, når Daniel Otero fra Ximenez-Spinola underholder med sherry og brandy i absolut verdensklasse ved Ximenez-Spinola MasterClass.

Der er også Riedel Glasseminar, hvor man kan smage champagne fra Deutz i verdens bedste glas fra østrigske Riedel.

Hvad: Vinspecialistens Vinfestival 2020
Hvor: Axelborg, Vesterbrogade 4
Hvornår: Mandag d. 9. marts 2020 kl. 18.00 til 21.00
Hvor meget: 250,-
Hvordan: Læs mere lige her 

Tidligere kåret til Årets Kok: Nu laver han pop up på kendt restaurant med slagtilbud

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Rasmus Kjær mad PR Foto
Rasmus Kjær mad PR Foto

Nåede du ikke en af de mange restaurantfestivaler med 3 retter til 250 kr.?

Så vend snuden mod Nordvest.

Her ligger den hippe restaurant Tribeca. De har inviteret den anerkendte kok Rasmus Kjær i køkkenet, hvor han disker op til en helt unik Tribeca-aften – torsdag, fredag og lørdag.

Læs også: Dem du SKAL smage: Her er 7 af byens bedste fastelavnsboller

Rasmus Kjær mad PR Foto

Årets kok

Han har tidligere vundet både ‘Årets Kok’ samt ‘DM i smørrebrød’, men her hos Tribeca står menuen på en forret af kraftig bouillon med skovsvampe, bagt hvid fisk og grønkål.

Hovedretten er langtidsstegt svinenakke med blomkålspuré, brændt blomkål og sherrysauce inden desserten slutter af med citronfromage, parfumeret med stjerneanis og limeblade.

Hele måltidet fås for 250,- og det er først til mølle.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Bring your own bottle

Man kan faktisk tage sin helt egen flaske(r) vin med til middagen – det koster en fast prop-pris på 100,- kr. pr. flaske.

De går også en tur på vinlagret og finder lidt god vin, som de sælger til meget hyggelige priser. Der er også altid det store udvalg af øl fra Ugly Duck.

Rasmus popper op torsdag den 20. fredag den 21. og lørdag den 22. februar 2020 fra kl. 18.

Læs også: Børnevenlig guide: Her er de bedste restauranter for børn i København

Hvad: Tribeca pop up
Hvor: Tribeca, Bygmestervej 2
Hvornår: Torsdag den 20. fredag den 21. og lørdag den 22. februar 2020 fra kl. 18.
Hvor meget: 250,- for tre retter
Hvordan: Man kan booke bord på 35 85 10 50 eller på: info@tribecanv.dk

Langebro er slidt ned: Skal repareres akut for over 300 mio. kr.

Skrevet af: Redaktionen
Her ses både Lille Langebro og selve Langebro Foto: Københavns Kommune
Her ses både Lille Langebro og selve Langebro Foto: Københavns Kommune

Langebro er en af Københavns mest befærdede veje.

Hvis man syntes, at trafikken i forvejen gik langsomt, så bliver det nok ikke bedre over de kommende år.

Således meddeler Københavns Kommune i en pressemeddelelse tirsdag formiddag, at Langebro er slidt ned og skal igennem en omfattende renovering.

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat

10 år

Lige her og nu skal en række reperationer foretages til en pris på 36,3 mio. kr.

Den samlede renovering af broen vil strække sig over cirka 10 år og kommer til at koste omkring 307 millioner kroner.

Problemerne på Langebro skyldes ifølge kommunen både skjulte konstruktionsfejl fra opførelsen i 1954 og dels almindeligt slid fra vind og vejr.

Læs også: Grønt lys til gigantisk projekt: Nyt kæmpe museum skal bygges i København

Opdagede skaderne sidste år

Skaderne blev opdaget i forbindelsen med etableringen af et parkeringsanlæg under broen på Christians Brygge sidste år.

Det er en dyr uforudset regning for Københavns Kommune.

“Langebros store behov for reparationer kommer til at tynge Københavns budgetter i de kommende år, og med regeringens anlægsloft kommer renoveringen også til at sætte en stopper for, at vi kan gå videre med en masse andre anlægsprojekter den kommende tid,” siger Teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen.

Der er store udfordringer med regnvand, der siver ind i konstruktionerne, der lige nu er den største udfordring.

Derudover er asfalten på vejen og cykelstien slidt ned, og det betyder, at det underliggende drænlag flere steder er knust.

Endelig er lystmasterne gennemtærede af rust, og der er fare for, at de knækker.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh