Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Nyt sted åbner i dag: Ikonisk restaurantbygning får nyt liv

Af Kaspar Mørk Arianto

Det etablerede gastrokøbenhavn blev rystet i sin grundvold, da kokkelegenden Claus ”Røde” Christensen tilbage i foråret annoncerede sin afsked med hæderkronede Restaurant Gammel Mønt.

Nu står et nyt team klar til at løfte arven på den legendariske adresse.

Fra Holbæk til Kongens København

I spidsen for den nye restaurant MA, der åbner tirsdag den 6. november, står restauratør Henrik Nielsen.

Mens han måske ikke ringer den store klokke blandt byens foodies (endnu), har folk i Holbæk og omegn i flere år nydt godt af hans kokkehåndværk hos populære Restaurant SuRi på Holbæk Havn og – indtil for nylig – på Elmely Kro 15 kilometer længere sydpå.

Henrik har om nogen sans for velsmagende og traditionsbunden mad, men ikke desto mindre har han fundet en mindst lige så skarp køkkenchef til at styre gryderne, Lars Thomsen.

Med en fortid på Den Gule og Røde Cottage nord for København – sidstnævnte med en michelinstjerne i den fornemme, franske guide – ved Lars, hvordan en spiseoplevelse fra øverste hylde skal skæres.

Sidste ledende kraft i teamet på Restaurant MA bliver endnu en Lars, nemlig sommelier og restaurantchef Lars Spring.

Han har i flere år huseret hos Erwin Lauterbach på Restaurant Lumskebugten.

Lars har styr på store flasker, små producenter og solide mad/vin-kombinationer, og er – efter en kort smuttur til Bornholm – endelig tilbage i København.

Solid velsmag og ditto priser

Selv om Claus Christensen er rykket til Salon i Bredgade for at tilberede ”delfiner” og ”hvaler” (slang for pighvar i portionerne ”stor” og ”større” tilberedt i smørjacuzzi), kan man som gæst stadig forvente klassisk velsmag i det smukke, røde hus på Gammel Mønt.

Et ungt kokketeam vil fortolke gode, danske traditioner ved hjælp af topklasseråvarer, og resultatet skal være som den opgraderede indretning: Tidløs og elegant.

Er du blandt de første gæster, kan du glæde dig til et menukort bestående af blandt andet stegte Limfjordsøsters, confiterede brisler, pocheret helleflynder, stegt højreb, æblekompot og lun chokoladefondant.

Gå på opdagelse i à la carte-udvalget, hvor priserne spænder fra 115 kr. for en dessert til 275 kr. for en hovedret.

Eller læn jer tilbage i de sortmalede Y-stole fra Wegners hånd, og bestil en 3-retters menu til 495 kr. eller en 5-retters menu til 695 kr.

Det er tydeligt, at Restaurant MA kommer til at placere sig i det øvre prisleje, når man kigger på byens mellemklasserestauranter, men løftet om solide kokkekundskaber og uforlignelige råvarer smeltet sammen i et betagende bindingsværkshus i hjertet af København lyder til at kunne bære det.

Restauranten kommer til at have åbent fra tirsdag til lørdag både til frokost og aften.

Hvad: Restaurant MA
Hvor: Gammel Mønt 41, 1117 København K
Kontakt: www.restaurantma.dk

Del artikel

Andre læser også