”Det er subjektivt, hvad der udgør et fantastisk måltid, så det er pudsigt, at vi i fællesskab går amok over den ene restaurant (eller halvtreds) der er blevet udråbt til verdens bedste i et givent år.”
En liste med ‘oversete’ anbefalinger
Derfor har magasinets senior-biddragsyder, Ann Abel, sat sig for at guide på en ny måde til ti af klodens restauranter, der er et besøg værd i 2019. (Og vel også andre år, hvis man skal tro ordene citeret ovenfor).
For at kunne løse den opgave, har hun spurgt en lang række restauranteksperter til råds. For som hun skriver:
”Jeg spurgte en del af dem, hvilke restauranter de finder mest interessante – og oversete – lige nu. Ingen af dem er voldsomt berømte, men det er der måske en af dem, der bliver.”
I Forbes’ anbefaling er ti restauranter på tværs af klodens længde- og breddegrader nævnt i alfabetisk (og altså ikke kvalitetsmæssig) rækkefølge.
Turen går lige fra Dubai og Oslo over Mexico og Rusland til Tokyo og Danmark.
Nærmere bestemt København. Endnu nærmere bestemt Istedgade.
Det er nemlig den tidligere Noma-dessertdronning, Rosio Sanchez, der brager ind i Forbes-artiklen med sin Restaurant Sanchez.
Den åbnede i slutningen af 2017 på hjørnet af Istedgade og Absalonsgade som tredje knopskud på den amerikansk-mexicanske tacoeksperts mini-imperium, som også tæller to uformelle taqueriaer i henholdsvis Kødbyen og Torvehallerne ved Nørreport.
Sanchez byder på en mere gennemført, men stadig helt og aldeles afslappet restaurantoplevelse, og det er den prisvindende, amerikanske journalist samt koge- og rejsebogsforfatter, Matt Goulding, der har anbefalet Forbes at sætte Sanchez på listen:
”Østers med habanero og havtorn, et ’killer’ udvalg af mezcal og en hip placering på Vesterbro er alt sammen med til at gøre det til et sjovt sted at spise,” skriver Forbes blandt andet og fortsætter:
”Men i virkeligheden kommer du for majsen, for sjælen af det mexicanske køkken og nøglen til de mest delikate kreationer fra Sanchez’ køkken. Hvis det kommer på en tortilla, bliver du uden tvivl glad.”
Som stolte københavnere har vi kun én ting at sige til Forbes Magazine for de flotte ord om en af byens uden tvivl bedste restauranter: Tusind tacos!
Hvad: Sanchez Hvor: Istedgade 60, 1650 Køvenhavn V Hvornår: Alle ugens dage kl. 17-00, lørdag og søndag også brunch kl. 11-14 Hvor meget: Enkeltretter fra 60 til 150 kr. 5-retters menu 375 kr. pr. person Hvordan:www.lovesanchez.com
Nu går de så noget ved det – de åbner deres helt egen bar.
Den kommer til at hedde Amager Bryghus Taproom og er sat til at åbne 29. marts.
Åbner et par slingrende skridt fra Nørreport
Om placeringen er strategisk, så deres gæster kan drikke lidt mere, vides ikke, men adressen for den nye ølbar er Nørre Voldgade 27, bare et par slingrende skridt fra Københavns vigtigste kollektive knudepunkt – Nørreport Station.
Bag Amager Bryghus står de to passionerede ølbryggere Morten Lundsbak og Jacob Storm.
Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden.
I Amager Bryghus Taproom bliver der indrettet på en hyggelig rustik facon og plads til 70 drikkende gæster.
De kan så vælge imellem 15 fadølshaner – hvoraf omkring 10 er reserveret Danmarks bedste bryghus selv, eller hoppe ombord i et spændende flaskekort, og skulle man – Gud forbyde det – få nok af øl, så er her faktisk også vin.
Hovedfokus er selvfølgelig på kvalitet og ikke kvantitet – og her bliver mulighed for at komme vidt omkring i øllets fantastiske verden.
Pilsner og perleplader: Perfekt event til tørstige krea-voksne
Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pixabay
Hvis du har børn, kender du måske scenariet:
Ungen vil lave perleplader, og selv om du selvfølgelig bakker fuldt op om podens kreative udfoldelser, så kræver det alle de mindfullness-øvelser, du har lært på weekend-retreaten i Sverige ikke at udbryde et ”for helvede Vega My, det der bliver aldrig til en mandala, når du bliver ved med at bruge blå perler, hvor der TYDEligvis skal være grønne!”
Få afløb for din egen perlepladekreativitet
Okay, eksemplet ovenfor er måske tænkt, men ikke desto mindre findes der voksne, som elsker at lave perleplader og godt kunne tænke sig at kombinere det med en kold øl og gode venners selskab.
Undertegnede passer i hvert fald fint på beskrivelsen.
Heldigvis står de krøllede, kærlige og kreative hjerner fra kulturhuset Absalon klar med et event, som kombinerer lige præcis de to ting.
Således er der pilsner, perleplader og popcorn på programmet onsdag den 20. februar fra kl. 20 til 23.
Absalon sørger for perler og plader, og det er ganske gratis at designe farverige, små kunstværker af plastikstykkerne fra nolstagi-producenten HAMA.
I baren køber du flydende fristelser fra fadølshanerne, og forhåbentlig kan den perlende øl være med til at sætte fut i fantasien. Der vanker nemlig hæder og ære til aftenens dygtigste perleplade-poeter.
Som altid hos Absalon er der fællesspisning fra kl. 18, og det koster kun 50 kr. at sætte sig med til bords.
Hvad: Pilsner og perleplader Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V Hvornår: Onsdag den 20. februar 2019 kl. 20-23 Hvor meget: Gratis perler og plader. Øl købes i baren. Hvordan: Læs mere om eventet via dette link.
Redningsplan: Ildsjæl samler over 190.000 kr. ind til Fantask på et døgn
Skrevet af: Michael Qureshi
Fredag kom det frem, at en af Københavns mest legendariske butikker er lukningstruet.
Fantask er verdens ældste tegneseriebutik, og den digitale verden har helt sikkert haft en voldsom påvirkning på butikkens kundebesøg og indtægter.
Det er ægte nørdestof at træde ind i specialbutikken i Skt. Peders Stræde midt i København, men dem bør der stadig være rigtig mange af.
Nethandlen har dog taget en stor del af tegneserie-markedet.
Butikken har i første omgang i blandt andet i Ekstra Bladet og på Facebook meldt ud, at de lukker i juni medmindre, der dukker en løsning op på den trængte økonomi.
Har startet fundraiser kampagne
Noget tyder dog på, at der er stor vilje til at bevare den legendariske butik.
Indehaveren af legetøjsbutikken Nordre Frihavnsgade Benjamin Lund Preisler Herbst har i hvert fald startet en fundraiser kampagne, hvor man kan donere et lille eller større beløb til bevarelse af Fantask.
På under et døgn er der indsamlet lørdag aften knap 190.000 kr., hvor målet i første omgang hedder 200.000.
Benjamin håber dog, at det indsamlede beløb overstiger langt over de 200.000, så Fantask kan få en økonomisk håndsrækning.
“Fantask SKAL overleve, men det kommer til at koste nogen penge. For en ting er, at de får dækket det hul de har nu, men så skulle de jo også gerne have en god start, på de næste 50 år. Derfor er beløbet på de 200.000, kun en start. Jeg så gerne at beløbet, endte på det dobbelte,” skriver han på Fundraiser-siden.
Støtter selv personligt og med forretning
Benjamin støtter selv med 20.000 kr. både personligt og fra sin egen butik på Østerbro.
“Derfor starter jeg med at smide 10.000 kr selv, og 10.000 kr fra mit firma.
Men husk, selv om du er på SU, så betyder HVER en krone noget. Så slagt sparegrisen, sælg de tegneserier du ikke læser mere (så du i fremtiden kan købe nogen i overstående), vær lige så god til at dele opslaget som Flash på speed, og gør hele verden den tjeneste, at bibeholde denne klenodie af et eventyr,” lyder det fra Benjamin.
Ildsjælen med egen specialbutik mener, at Fantask har spillet en gigantisk rolle for alle “nørderne” i København og resten af landet.
“Jeg er selv ejer af Superhelten Legetøj, en butik som ikke havde været noget uden Fantask. Jeg vil nærmest gå så langt, og sige at nørdekulturen i Danmark, ikke havde været halvt så stor, hvis det ikke havde været for dem,” skriver Benjamin.
Efter 47 år kan de blive tvunget til at lukke
For dem der ønsker at støtte op omkring Fantask i kampen for at holde forretningen kørende, så er det også betryggende, at det er en indehaver af en kendt specialbutik, som står for selve indsamlingen.
Omkring selve beslutningen om at lukke, meldte Fantask følgende ud fredag.
“Det er med sorg, vi må meddele, at det efter 47 år kan ende med, at Fantask bliver nødt til at lukke.
Vi har længe kørt med et underskud, og det ser desværre ud som om, vi til trods for adskillelige tiltag, ikke kan vende denne nedadgående spiral selv.
Vi har måttet sande, at konkurrencen fra andre butikker og det store internet, samt en del kunder, der lader til at være vokset fra os, alt i alt betyder, at den mængde vi sælger, ikke længere står mål med, hvad det koster os at ligge her i Skt. Peders Stræde.”
Der skal laves ændringer for at overleve
Det er dog ikke kun lyserøde roser omkring Fantask. For de er også nødt til at kigge indad på forretningsmodellen og følge med tiden.
På sociale medier deles historien om Fantask i stigende grad, og her skriver den kendte serie iværksætter Martin Thorborg bl.a.
“Det er super prisværdigt, men kommer næppe til at hjælpe mere end tis i et par kolde bukser.
Det de har brug for, er nok at kigge på forretningen og lave de ændringer der skal til, for at fastholde deres publikum. Men flot gestus!”
Dette website bruger cookies og andre tracking teknologier for at forbedre navigering og dine muligheder for at afgive feedback, analysedata i form af brugen af vores produkt og services samt samhørrighed af eventuel marketingsmateriale fra tredje part.
Når du besøger hvilket som helst website kan det ske at websitet gemmer eller henter information fra din browser, ofte i form af cookies. Informationen omhandler muligvis dig og dine preferencer eller din enheds data og bruges mest af alt for at få websitet til at fungere som du forventer det skal fungere. Informationen vil oftest ikke bruges til at direkte identificere dig, men kan give dig en mere personlig online oplevelse.
Fordi vi respektere din ret til privatliv, kan du vælge ikke at tillade visse typer cookies. For mere information kan du klikke på den enkelte kategori og her ændre den givne standard opsætning. Du skal dog være opmærksom på, at blokering af cookies kan resultere i at websitet ikke giver den oplevelse og service som ellers tilgængeligt.
Drifts nødvendige
Altid aktiv
Disse cookies er nødvendige for vores website fungere og kan ikke fravælges på baggrund af dette. Eksempelvis er det sådan vi gemmer dine cookie indstillinger, for at overholde dine privatlivs rettigheder.
Cookie
Formål
Wordpress cookies
Contains system and session cookies
Lidt Lakrids Cookie Module
Keeps track of your cookie privacy settings
Performance cookies
Aktiv
Disse cookies tillader at vi holder øje med antal besøgende og generel traffik, så vi kan måle og forbedre vores online performance. De hjælper os med at holde et overblik over vores mest og mindst populære indholds-sider, og giver indblik i hvordan besøgende bevæger sig rundt på websitet. Alt informationen disse cookies indsamler, er anonymt indhold. Hvis du ikke tillader disse cookies, vil vi ikke vide hvornår du har besøgt vores website.
Cookie
Formål
Google Analytics
Perfomance måling. Måler anonymt på antallet af besøgende, hvilke sider der besøges, for at hjælpe os til at forbedre websitets performance.
Google Tag Manager
Perfomance måling. Måler anonymt på antallet af besøgende, hvilke sider der besøges, for at hjælpe os til at forbedre websitets performance.
Targeting cookies
Aktiv
Disse cookies sættes på vores site af vores adverterings partnere. De kan bruges til at opbygge en profil over dine interesser og derved give dig relevante reklamer på andre websites. De virker ved at identificere din browser og enhed. Hvis du ikke tillader disse cookies, vil du ikke opleve vores target advertisering på tværs af andre websites.