Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Restaurantkæde med opråb til branche: Lad os give plads til de mindre steder

Af Nathalia Hentze Nielsen

Vi skal komme ud på den anden side, og det skal vi gøre sammen.

Sådan lød det fra Statsminister Mette Frederiksen, da hun i sidste uge præsenterede en akut trepartsaftale med hovedfokus på erhvervslivet.

I løbet af de sidste par dage er samme besked blevet gentaget igen og igen i takt med, at der er kommet strammere tiltag for at mindste smittespredningen.

Senest er alle landets storcentre samt en lange række butikker blevet tvangslukket – heriblandt restauranter, caféer og andre typer spisesteder.

Det betyder, at den allerede hårdt prøvede restaurationsbranche kun kan lave omsætning på takeaway og gavekort, og man oplever i disse dage opfordringer fra flere mindre spisesteder om at støtte lokalt.

Netop det opråb lyder nu også fra en lidt uventet kant.

Et budskab til branchen

Morten Pedersen, partner og direktør i restaurantkæden DiningSix, har et budskab til sin branche i håb om, at de mindre spillere også vil eksistere efter at krisen er ovre.

”Har du en større virksomhed og noget at stå imod med, så få hjælp fra regeringen, og lad takeaway-markedet gå til de mindre restauratører i stedet,” opfordrer han.

En opfordring de allerede selv har efterlevet hos DiningSix.

Virksomheden, der bl.a. omfatter restauranterne KöD, Basso, Klokken og cocktaibaren LouLou i København, Aarhus og Oslo, har valgt at drosle ned for al aktivitet og medarbejderne er sendt hjem.

Foto: DiningSix

”Vi er gået lidt utraditionelt til værks,” fortæller direktøren.

”I stedet for at pushe gavekort og takeaway lukker vi ned og stoler på at regeringen endnu engang holder hånden over os erhvervsdrivende.

Vi bruger tiden på at sikre vores medarbejdere og os partnere gør klar til, at vi er på den anden side. Det er ikke fordi, vi bare læner os tilbage, men vi gør alt, hvad vi kan for at sikre vores medarbejderes job og helbred.

Det kan vi gøre, fordi vi er så heldige og priviligerede at have et større setup, men jeg har fuld respekt for den mindre restauratør, der bliver nødt til at have åbent for takeaway.

De har desperat brug for det, og derfor går vi ikke ind på det marked.”

Ud på den anden side

Det kan måske lyde lidt konfust at en restauration- og cateringvirksomhed frivilligt vælger at lukke for en indtjeningsmulighed, når de befinder sig på ekstremt konkurrenceprægede madscener som det efterhånden er blevet i København, Aarhus og Oslo.

For Morten Pedersen og resten af teamet er der dog noget vigtigere på spil lige nu – nemlig at få Danmark ud på den anden side af epidemien så helskindet som muligt.

”Tiden er ikke til, at vi som erhvervsliv hele tiden skal råbe op.

Vi skal igennem det sundhedsfaglige først, og undgå at det ender som i Italien. Det gør vi bl.a. ved at lukke vores restaurationer ned for at mindske smittespredning,” forklarer Morten Pedersen og understreger til sidst:

”Vi skal nok blive hjulpet, og jeg er ganske fortrøstningsfuld. Jeg synes regeringen har tacklet denne vanskelige situation virkelig flot indtil videre, og jeg er sikker på dem, der ikke føler sig hjulpet nok skal blive det.

Der er kun gået lidt over en uge nu.”

Trepartsaftalen sikrer at virksomheder, der oplever færre kunder som følge af COVID-19, kan få delvis refusion for lønudgifter.

Senest i går præsenterede regeringen endnu en hjælpepakke til erhvervslivet, der skal kompensere pressede virksomheder og selvstændige.

Del artikel

Andre læser også