Restaurantkæde med opråb til branche: Lad os give plads til de mindre steder

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Vi skal komme ud på den anden side, og det skal vi gøre sammen.

Sådan lød det fra Statsminister Mette Frederiksen, da hun i sidste uge præsenterede en akut trepartsaftale med hovedfokus på erhvervslivet.

I løbet af de sidste par dage er samme besked blevet gentaget igen og igen i takt med, at der er kommet strammere tiltag for at mindste smittespredningen.

Senest er alle landets storcentre samt en lange række butikker blevet tvangslukket – heriblandt restauranter, caféer og andre typer spisesteder.

Det betyder, at den allerede hårdt prøvede restaurationsbranche kun kan lave omsætning på takeaway og gavekort, og man oplever i disse dage opfordringer fra flere mindre spisesteder om at støtte lokalt.

Netop det opråb lyder nu også fra en lidt uventet kant.

Et budskab til branchen

Morten Pedersen, partner og direktør i restaurantkæden DiningSix, har et budskab til sin branche i håb om, at de mindre spillere også vil eksistere efter at krisen er ovre.

”Har du en større virksomhed og noget at stå imod med, så få hjælp fra regeringen, og lad takeaway-markedet gå til de mindre restauratører i stedet,” opfordrer han.

En opfordring de allerede selv har efterlevet hos DiningSix.

Virksomheden, der bl.a. omfatter restauranterne KöD, Basso, Klokken og cocktaibaren LouLou i København, Aarhus og Oslo, har valgt at drosle ned for al aktivitet og medarbejderne er sendt hjem.

Foto: DiningSix

”Vi er gået lidt utraditionelt til værks,” fortæller direktøren.

”I stedet for at pushe gavekort og takeaway lukker vi ned og stoler på at regeringen endnu engang holder hånden over os erhvervsdrivende.

Vi bruger tiden på at sikre vores medarbejdere og os partnere gør klar til, at vi er på den anden side. Det er ikke fordi, vi bare læner os tilbage, men vi gør alt, hvad vi kan for at sikre vores medarbejderes job og helbred.

Det kan vi gøre, fordi vi er så heldige og priviligerede at have et større setup, men jeg har fuld respekt for den mindre restauratør, der bliver nødt til at have åbent for takeaway.

De har desperat brug for det, og derfor går vi ikke ind på det marked.”

Ud på den anden side

Det kan måske lyde lidt konfust at en restauration- og cateringvirksomhed frivilligt vælger at lukke for en indtjeningsmulighed, når de befinder sig på ekstremt konkurrenceprægede madscener som det efterhånden er blevet i København, Aarhus og Oslo.

For Morten Pedersen og resten af teamet er der dog noget vigtigere på spil lige nu – nemlig at få Danmark ud på den anden side af epidemien så helskindet som muligt.

”Tiden er ikke til, at vi som erhvervsliv hele tiden skal råbe op.

Vi skal igennem det sundhedsfaglige først, og undgå at det ender som i Italien. Det gør vi bl.a. ved at lukke vores restaurationer ned for at mindske smittespredning,” forklarer Morten Pedersen og understreger til sidst:

”Vi skal nok blive hjulpet, og jeg er ganske fortrøstningsfuld. Jeg synes regeringen har tacklet denne vanskelige situation virkelig flot indtil videre, og jeg er sikker på dem, der ikke føler sig hjulpet nok skal blive det.

Der er kun gået lidt over en uge nu.”

Trepartsaftalen sikrer at virksomheder, der oplever færre kunder som følge af COVID-19, kan få delvis refusion for lønudgifter.

Senest i går præsenterede regeringen endnu en hjælpepakke til erhvervslivet, der skal kompensere pressede virksomheder og selvstændige.

Klar med ny plan: Danmarks største børnetøjsoutlet udskyder stor åbning

Skrevet af: Redaktionen

I tirsdags skulle Danmarks største børnetøjsoutlet i Hillerød være åbnet.

Sidste år besøgte tusinder af mennesker butikken, heriblandt tog rigtig mange turen fra København nordpå.

Åbningen i Hillerød var en af de største succeser for Outletland, der ellers er vant til lange køer i hele landet.

“Som følge af COVID19 har vi valgt at udskyde vores åbning. Vi har et ansvar over for vores medarbejdere og for de kunder, der besøger vores butik.

Så i stedet for at byde kunder velkommen i vores butik, så bruger vi den kommende tid på at fylde butikken op med endnu flere nye varer til de kommende sæsoner,” lyder det fra Outletland.

Åbner under kontrollerede forhold når der er grønt lys

En ny åbningsdato er foreløbig sat, hvis tingene flasker sig, og Danmark forsigtigt åbner op efter påske.

Hos Outletland har man en helt anden åbningsplan klar nu, hvor det bliver under kontrollerede forhold med god afstand mellem kunderne.

“Vi håber, at vi under kontrollerede forhold kan åbne dørene til butikken d. 20. april.

Vi følger naturligvis regeringens anbefalinger og anvisninger, så det bliver ikke før, at der er grønt lys.

Men vi ved, at mange børnefamilier rigtig gerne vil gøre gavn af vores ultra skarpe tilbud,” lyder det fra Danmarks største børnetøjsoutlet.

Rykker salg online med Ja Tak tilbud

I Hillerød fylder de over 2000 kvm med nye varer fra mere end 35 brands, hvor man minimum kan spare 50-80% på alt i butikken til piger og drenge fra 0 mdr.-16 år.

Derudover fylder de også butikken med masser af legetøj til store og  små.

Som noget helt nyt i disse Corona-tider har de rykket noget af salget online med de populære Ja Tak tilbud på deres Facebook-side. I weekenden kommer der nye slagtilbud.

Du kan følge med her på deres Facebook-side her.

Inde på selve Hillerød-eventet er der også lige nu er en konkurrence, hvor man kan vinde for 10.000 kr. børnetøj. Klik her 

Adresse:

Slotsgade 5a, 3400 Hillerød (Den gamle H&M)

Gode nyheder: København får ny open-air biograf på taget af Cinemateket

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark
Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark

Endelig lidt gode nyheder i en ellers kedelig Corona-karantæne.

Hvis alt går vel, får Cinemateket snart en 1.500 m² filmtematiseret rooftop med udsigt ud over Kongens Have, Rosenborg Slot og Københavns tårne.

Som en del af den helt nye rooftop åbnes også en ny open-air biograf.

Bare rolig, der kommer også en fleksibel overdækning af open-air biografen, så publikum kan sidde beskyttet i det lunefulde danske vejr.

”Ambitionen er at udnytte den spektakulære udsigt og skabe et markant udendørs filmkulturelt samlingspunkt, hvor gæsterne kan få både seriøse og underholdende filmoplevelser under åben himmel,” siger Jakob Buhl Vestergaard, som er vicedirektør i Det Danske Filminstitut.

Læs også: Alchemist fik 2 Michelinstjerner for et par uger siden: Nu kaster de sig over mad til hjemløse

Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark

Café på toppen
”Hele rooftop’ens layout er programmeret som en sammenhængende opdagelsesrejse i det danske filmunivers med forskellige tematiserede installationer, i forening med grønne oaser og en café med både inden- og udendørs servering”, siger Siri Stokholm Carlsen, Rambølls sagsarkitekt på projektet.

Rambøll står bag tilsvarende tagterrasser på toppen af Salling stormagasinerne i hhv. Aalborg og Aarhus.

Byggeriet af Filminstituttets nye Rooftop indledes i juni med forventet åbning for publikum i marts 2021.

Igangsættelse af byggeriet forudsætter endelig byggetilladelse fra Københavns Kommune.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Han gør det igen: Fredag giver Mads Langer online koncert fra scenen i K.B. Hallen

Skrevet af: Michael Qureshi

Han gjorde det med stor succes for et par uger siden.

Nu gentager populære Mads Langer succesen med en gratis online koncert. Her er ALLE igen inviteret.

Sidste gang så tusinder af danskere med hjemme fra Mads Langers stue. Denne gang er scenen noget større.

Faktisk indtager Mads Langer scenen i genrejste K.B. Hallen, der genåbnede i 2019 efter en forfærdelig brand.

Spiller i en tom arena

Oprindeligt skulle Mads Langer have spillet for et fyldt K.B. Hallen i København, men grundet Corona-krisen bliver det bare Langer og bandet, som spiller.

Det bliver sendt Live på Ekstra Bladet, som streamer det på deres hjemmeside.

Mads Langer spiller naturligvis hans spritnye single 21:4, men også den nye sang han har lavet om fællesskabet i Corona-krisen.

Den hedder Mellem Linjerne (Sammen, hver for sig) og blev første gang spillet Live på TV 2.

Koncerten med Mads Langer kan man se med hjemme fra sofaen her i Hovedstanden og det øvrige Danmark.

Måtte aflyse udsolgt koncert

Mads Langer trækker normalt udsolgt alle steder rundt omkring i landet.

“Jeg skulle have spillet i KB-Hallen her fredag. Nu spiller mit band og jeg i en tom arena streamet live på eb.dk klokken 20.00. Det glæder jeg mig til. Selve koncerten i KB-Hallen er rykket til 13. november,” lyder det fra Mads Langer.

Det er en fantastisk trend blandt de danske artister. Både Hjalmer, Mads Langer samt Dizzy Mizz Lizzy har gjort noget i samme stil.

Det er med til at skabe godt humør, smil og vi kan mindes de dage hvor vi kunne gøre hvad vi vil uden frygt for at smitte andre mennesker.

Sidste weekend holdt Vi Elsker 90’erne også verdens største online 90’er fest, hvor bl.a. DJ SASH fik det til at runge hjemme i tusindvis af stuer.

De gør det i øvrigt igen lørdag d. 11. april.

Hvad: Mads Langer koncert
Hvornår: Klokken 20.00
Hvor: Du kan læse mere om det her