Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Skulderklap: Rigshospitalet kåres som Danmarks bedste hospital

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

​I år er det Rigshospitalet, der kommer bedst ud af sundhedsmediet, Dagens Medicins, årlige kåring af ”Danmarks Bedste Hospital”.

​Vurderingen af Danmarks Bedste Hospitaler er baseret på to parametre: Behandlingskvalitet som registreret i de kliniske databaser, der vægter med 90 pct., samt Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelse 2020 (LUP), som vægter med 10 pct.

Vækker glæde

Resultatet af kåringen vækker glæde på Rigshospitalet, fortæller hospitalsdirektør Per Christiansen.

”Fra direktionens side glæder vi os meget over det gode resultat, hvor Rigshospitalet i år placerer sig med det bedste gennemsnit i indekset.

Jeg noterer mig samtidig, at kåringen viser, at patientbehandling i Danmark generelt er på et meget højt niveau.

Det er højt på universitetshospitalerne i Aarhus, Odense og Ålborg og på Sjælland. Det er i høj grad værd at glæde sig over, at patienter overalt i landet har gode behandlingstilbud,” siger hospitalsdirektør Per Christiansen.

Per Christiansen understreger, at det kan være vanskeligt at sammenligne data fra hospitaler, som har meget forskellige opgaver og patientgrupper.

”Vores særlige opgave er overordnet at være med til at sikre, at alle patienter – uanset hvor sjælden eller kompliceret deres sygdom er – har et behandlingstilbud af høj faglig kvalitet inden for landets grænser.

Undersøgelsen viser, at den patient, der fejler noget sjældent eller komplekst har et behandlingstilbud af høj kvalitet inden for landets grænser.”

Med Rigshospitalets særlige opgave er det ofte kompliceret at indgå i benchmark på lige vilkår med øvrige universitetshospitaler i Danmark, og det er ikke nogen hemmelighed, at hospitalet gennem årene har følt sig udfordret af selve vurderingsmetoden.

”Selv om vi derfor tager de her opgørelser med et gran salt, er det bestemt glædeligt, når medarbejdernes dedikerede indsats værdsættes. Der er ingen tvivl om, at æren som årets bedste hospital fuldstændigt tilhører de 12.000 medarbejdere på hospitalet,” slutter Per Christiansen.

Pressefoto

Blandt verdens 15 bedste

Prisen som landets bedste hospital foran bl.a. universitetshospitalerne i Aarhus, Odense og Ålborg er ikke den eneste, som Rigshospitalet kan hive hjem i år.

Tidligere på året var hospitalet nemlig at finde på en flot 15. plads på Newsweek og Statistas liste over verdens bedste hospitaler i 2021.

Pladsen som nummer 15 er den næstbedste placering af Skandinaviske hospitaler.

Her bliver Rigshospitalet kun overgået af Karolinska Universitetssjukhuset i Sverige som nummer 7.

Del artikel

Andre læser også