MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Rod og røverhistorier: Ny udstilling i Rundetårn afslører livet efter døden

Af André Bentsen
Den nye udstilling viser, hvor svært det er at skille rod og røverhistorier - og opfordrer dig til at tage dine egne ting med. Foto: Presse
Den nye udstilling viser, hvor svært det er at skille rod og røverhistorier - og opfordrer dig til at tage dine egne ting med. Foto: Presse

Det handler om arv – men også om affald.

Tidligere københavneres affald vel at mærke!

En ny udstilling i Rundetårns Bibliotekssal afslører nemlig, hvad vi efterlader vi os, når vi tager herfra?

Det sker, når de tysk-svenske kunstnere, Christoph og Sebastian Mügge, med en spektakulær stedsspecifik udstilling stiller spørgsmålet; hvad gemmes, hvad glemmes, og hvilke brudstykker lever videre, når vi dør?

Med udstillingen “Lost Library Legends” undersøger Christoph og Sebastian Mügge de spor, vi efterlader os, og hvordan arven fra et levet liv står tilbage som en fragmenteret samling af skrald, skatte, minder, hemmeligheder og muligvis misvisende informationer.

Rod og røverhistorier

Udstillingen finder sted i Rundetaarns Bibliotekssal, der frem til 1861 husede Københavns Universitets bogsamling. Salen har siden været brugt til forskellige formål, før den i 1987 åbnede som udstillingsrum.

Nu indtager de to kunstnere rummets 800 kvadratmeter og skaber et nyt bibliotek af excentriske efterladenskaber, der sammenvæver historier fra fortid og nutid med utrolige anekdoter, der slører grænsen mellem fakta og fiktion. Massive samlinger af indkøbslister, konservesdåser, toiletpapir og cigaretpakker iscenesættes side om side med Mügge-brødrenes tegninger og digitale værker samt udlånte genstande fra Rundetaarns samling og donationer fra lokale københavnere.

I mødet med udstillingen inviteres publikum også til at tænke over deres eget eftermæle og reflektere over de efterladtes udfordringer ved at skulle navigere i et skatkammer af rod, rigdomme og både hele og halve sandheder.

Den enes skrald er den andens skat

Kunstnerne opfordrer lige nu københavnere til bidrage til udstillingen ved at skille sig af med mindre og overflødige genstande, som kan blive en del af den tankevækkende kunstinstallation i Rundetaarn.

Læs mere om at donere til udstillingen her.

“Lost Library Legends” kan opleves i Bibliotekssalen, Rundetaarn, fra den 22. juni til den 11. august. På åbningsdagen kan man møde kunstnerne, når de viser rundt i udstillingen kl. 16-17.

Del artikel

Andre læser også