ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kunst og musik: Roskilde Festival og Det Kongelige Teater sammen om ny minifestival

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nadia Tehran optræder 17. maj som del af Time to Activate-programmet. Foto: PR
Nadia Tehran optræder 17. maj som del af Time to Activate-programmet. Foto: PR

Mens mange københavnere længes efter festivaler og venter på, at byen igen kommer til at ligne sig selv, er Roskilde Festival og Det Kongelige Teater gået sammen om at skabe en ny minifestival.

Den finder sted på Ofelia Plads, hvor kunstværket “Work No. 2630 UNDERSTANDING”, der egentlig skulle have tronet på Dyrskuepladsen i 2020, kan opleves.

Det er således også kunstværket og kunstneren bag, verdensberømte Martin Creed, der er minifestivalens omdrejningspunkt.

Fire dage med oplevelser

Fra 17. til 20. maj fyldes pladsen med kunst, musik, workshops og fællesskabende oplevelser.

Hver af de fire festivaldage har et tema, og det hele er en afskedssalut til den otte meter høje og 15 meter lange kunstinstallation.

Temaerne er Time to Activate, Time to Listen, Time to Space Out og Time to Celebrate, og der vil blandt andet være aktivistisk kunst, spændende lydlandskaber og gastronomiske overraskelser på programmet.

“Martin Creeds overvældende kunstværk har fungeret som et lysende udflugtsmål for københavnerne i årets allermørkeste måneder. Nu er der igen plads til, at vi kan opleve kunst og musik i fællesskab med andre end vores nærmeste, og det er helt i værkets ånd, at vi sammen søger forståelsen gennem kunst, aktivisme, musik og videnskab. Det er en perfekt måde at afrunde værkets tid på Ofelia Plads,” udtaler Roskilde Festivals chefkurator, Signe Brink Wehl, i en pressemeddelelse.

Næsten gratis

Det er gratis at deltage i de tre første arrangementer, Time to Activate, Time to Listen og Time to Space Out. Men for at sikre et trygt arrangement beder arrangørerne deltagerne om at booke en billet på forhånd, hvor man betaler et administrationsgebyr på 15 kr.

Time to Celebrate koster 100 kr. + gebyr og inkluderer et plantebaseret måltid og en øl tilsat alger.

“Vi ser meget frem til igen at kunne samle folk til en minifestival med Roskilde Festival om at tematisere Martin Creeds kunstværk. Både Roskilde Festival og Det Kongelige Teater har stor erfaring med at få folk til at mødes om kunst og fællesskab, og vi glæder os til at skabe nogle unikke arrangementer, der undersøger forståelsen af lyd, verdensrummet og kunst som aktivisme, og som udfolder Ofelia Plads på nye måder,” siger Det Kongelige Teaters faglige leder for Ofelia Plads, Peter Grønborg.

Du kan læse mere om minifestivalen og sikre dig en billet her.

Del artikel