Rumbles udvider igen: Her laver de en burger du sjældent vil glemme

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto Rasmus Kramer Schou
Foto Rasmus Kramer Schou

I går, lørdag den 8. december, sluttede en epoke i Sydhavn.

Burgerbiksen Rumbles lukkede sin allerførste filial, som indtil nu har ligget i et skur på P-pladsen ved døgnbyggemarkedet Starck 24/7 i den rå del af Sydhavn.

Her er grovsultne håndværkere, lokale bysbørn og Københavnske foodies med geografisk vovemod i små to år valfartet til for at sætte tænderne i det.

Folkene bag Rumbles selv kalder ”måske den bedste burger i København”.

Og vi kan ligeså godt sige det. De har måske ret.

Læs også: De 5 bedste caféer i Sydhavn

Heldigvis er Sydhavnseventyret ikke slut. ”Når en burgerbolle lukker, åbner sig en ny,” lyder det gamle ordsprog, og Rumbles skifter placering men ikke postnummer.

Fredag den 16. december slår de dørene op til 2450’s nye, hypede burgerhjørne på den heftigt trafikerede Borgsbjergsvej nr. 1, hvor der tidligere har ligget en Flügger farvehandel.

En handy bokser og restaurantglad IT-nørd står bag

De to gutter bag Rumbles hedder Emil Wiegand-Hansen og Michael Slass.

Med en fortid som både bokser og entreprenør, lå det lige til en højre uppercut for Emil at åbne en greasy burgerbiks ved et byggemarked navngivet efter de ikoniske kampstartssord: ”Let’s get ready to ruuuuuuumble!”.

Emil Wiegand-Hansen (tv) og Michael Slass. Foto Rasmus Kramer Schou

Syv måneder efter åbningen i februar 2017 sluttede Michael sig til. De to mødte hinanden, da Michael solgte Emil det første kasseapparat til Rumbles.

Før han kom ind i IT-branchen, havde Michael slået sine folder i restaurations- og servicebranchen i mere end ti år.

”Hold nu kæft, det smager godt!”

Udbryder MigogKbhs redaktør, Rasmus Kramer Schou, da redaktionen lægger vejen forbi Rumbles’ vindblæste, utætte og komplet charmerende burgerskur i København SV på en af de allersidste åbningsdage, og spørger begejstret med mad i munden: ”Hvad’njer’dar’i’dæ’her’børger?”

”Det, der skal være,” svarer Emil selvsikker, og Michael uddyber: ”Vi har ikke alle mulige vilde fortællinger om, hvor vores råvarer er dyrket og sådan noget. Det skal bare smage godt.”

Læs også: De 10 bedste burgersteder i København

Foto Rasmus Kramer Schou

Burgerne hos Rumbles er skabt af fra et gedigent, amerikansk forbillede. Fedtede på den fænomenale måde og temmelig ”diner”-agtige.

Der er kun seks forskellige slags på menukortet, og de mest populære blandt gæsterne er ”Let’s Rumble” med chilimayo, røget BBQ, jalapeños og selvfølgelig en mør oksehakkebøf i briochebollen, samt den såkaldte ”Gorilla Burger” med dobbelt op på ALT.

Det vil sige dobbelt bøf, dobbelt ost, dobbelt bacon og så fremdeles.

En prisvenlig Rocky Balboa

Det særlige ved Rumbles er ikke kun burgerens smag og kvalitet. Det er også prisen.

Hvor langt de fleste velkendte og etablerede kombattanter i den umættelige, københavnske burgerkrig har et prisleje, der ligger omkring de 100 kr. for en burger, så barberer Rumbles en tredjedel af prisen.

Alle husets burgere ligger i et sympatisk prisleje på 55 til 65 kr., mens den brølende Gorilla Burger dog koster 80 kr.

Prisen har uden tvivl også været medvirkende til, at Rumbles har fået seriøs medvind i baconsejlene på rekordtid.

I december 2017 åbnede de en filial i Helsingør, i sommeren 2018 sluttede en food truck sig til flåden og i september i år åbnede en spritny Rumbles i Valby.

Den nye Rumbles i Valby. Foto Rasmus Kramer Schou

Læs også: Du får dit livs pie hos en New Zealænder i Valby

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har store ambitioner om at indtage Danmark og resten af verden,” siger Emil Wiegand-Hansen, før han sætter tænderne i sin burger og nikker høfligt til en stamgæst i orange arbejdvest, der i samme øjeblik træder ind i den lille barak.

Dørhåndtaget falder af, og den kolde luft suser gennem lokalet. Men det gør ikke noget, for lige om lidt er Rumbles på vej videre.

Som en anden Rocky Balboa har burgerfænomenet trænet sig op og fået muskelkraft i den “hårde” del af byen.

Nu er de klar til sværvægtskampen, der venter lige rundt om hjørnet.

Foto Rasmus Kramer Schou

Her finder du Rumbles;

Valby
Gl. Køge Landevej 22y

Sydhavnen
(Fra 16. december) Borgsbjergsvej nr. 1

Helsingør
Stjernegade 9c

 

Sydeuropæisk mad med nordisk touch: Populære Feed Bistro på Nørrebro fylder 5 år

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

På mandag fylder Feed Bistro på Nørrebro 5 år.

Vejen dertil begyndte allerede som 15-årig for køkkenchef og ejer, Jacob Jørgsholm, der har lært sig selv alt.

Nu har han endelig nået det niveau med Feed Bistro, der altid har været drømmen, og de drømmer om at blive dit tredje hjem.

Læs også Gode øl til en særlig dag: Nørrebro Bryghus lancerer en 1. maj kasse

Foto PR

Drømmen om egen restaurant

Glæden for mad startede tidligt for Jacob Jørgsholm.

Allerede som 15-årig startede han sin egen cateringvirksomhed, der fortsatte mens han gik i gymnasiet.

Efterfølgende tog Jacob til Australien, hvor han arbejdede sig op fra bunden – fra opvasker til daglig køkkenleder.

”Drømmen var dog allerede dengang at drive min egen restaurant i Danmark, og jeg mente ikke, man behøvede nogen uddannelse for at nå det mål,” forklarer Jacob.

Ikke nok med han fik uvurderlig erfaring i restaurantionsbranchen i Australien, så udviklede historien sig også til en vaskeægte kærlighedshistorie, da det var i Australien, at Jacob mødte sin nuværende canadiske kone, som han i dag driver restauranten med.

De tog efterfølgende til Canada og arbejdede på en fine dining restaurant, da de perfekte lokaler pludselig bød sig hjemme i København.

Læs også Gratis kaffe og smagsprøver i dag: Libanesisk husmorkok åbner ny Nørrebro café

Foto PR

Feed Bistro

Det blev begyndelsen på Feed Bistro, som Jacob åbnede kun 20 år gammel – men med værdifuld og betydelig erfaring med i kufferten.

De gamle lokaler på Nørrebro fik en ordentlig overhaling, og et par år senere en udvidelse til dobbelt størrelse, og Jacob står nu endelig med det, der startede drømmen for mange år siden:

”Vi drømmer om at blive dit tredje hjem. Du har dit eget hjem, din arbejdsplads og så er der os. Vi vil gerne møde dig i øjenhøjde og skabe en hyggelig stemning i nogle afslappede omgivelser.

Jeg har altid lavet den mad, jeg gerne selv vil spise, når jeg går ud. Det er sydeuropæisk stil men med et nordisk touch,” fortæller Jacob.

Det har været fem lærefulde år, men Jacob og hans kone har nu endelig nået det gastronomiske- og serviceniveau med Feed Bistro, som de stræbte efter.

”Det har krævet endeløse arbejdstimer, og jeg husker ikke mange gange, hvor jeg ikke har kørt service på Feed, siden vi åbnede – men det har været det hele værd. Det her er vores passion og det har det altid været,” forklarer Jacob.

Læs også Guide til shopping: Her finder du 6 lækre secondhand-butikker i København

Foto PR

Samme passion vil de gerne give videre til deres gæster, og mandag d. 1. juni kan de fejre 5 års fødselsdag, og alle spisende gæster vil derfor blive forkælet med et glas bobler på huset.

I anledning af deres fødselsdag vil Feed Bistro derudover forkæle 5 heldige MigogKbh-læsere med 2 x signaturmenuer og en flaske vin.

Smag bl.a. lamme-Wellington forårsruller med fyldte svampe, dansk oksemørbrad i dijon med svampe paté, parmaskinke og butterdej og rund af med hvid chokolade brownie med hindbær mousse eller en anden lækker dessert (normalpris 495 kr. pr. person).

Hvad: Feed Bistro fylder 5 år
Hvor: Fælledvej 5, 2200 KBH N
Hvornår: Mandag d. 1. juni 2020
Hvordan: Læs meget mere om Feed Bistro her, læs mere om Jacob Jørgsholm her eller kig på med Youtube

Udvider igen: Cocks & Cows åbner nye steder på to kendte placeringer

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Mens sommerferieplanerne står på Danmark, Danmark og lidt mere Danmark, sørger Cocks & Cows for, vi i hvert fald ikke kommer til at mange burgere undervejs.

De sætter nemlig kurs mod ferielandet, og åbner pop-up i Tisvildeleje og igen i Tivoli Food Court med deres nye street food koncept.

Læs også Burgere til 35 kr.: Carl Jr. lancerer genåbningstilbud på to favoritter

Foto PR

Tag med eller hæng ud

Det nye koncept er udviklet til at kunne spises ”on-the-go” og alle burgere, salater og sides er bygget til strandturen, og kan spises med hænderne.

Cocks & Cows kalder det ”take out and hang out”, og inviterer både gæsterne til at tage maden med videre eller blive siddende på restauranten.

Her kan man som altid nyde store fadøl eller en cocktail i afkølede glas, som har været en del af konceptet siden introduktionen tilbage i 2012.

”Vores nye restaurant i Tisvildeleje er en direkte konsekvens af en ændret rejsesituation i Danmark samt et ønske vi oplevede fra gæsterne, om at være tilstede i netop deres sommerferie” siger Lasse Wiwe, der er medstifter & partner i Cocks & Cows.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Cocks & Cows PR Foto

Nye menu og gamle bekendtskaber

Den nye menu byder blandt andet på nye fristende burgere som ”Cheedy Eddy” med masser af cheddarost og Korean Fried chicken, men også salater og klassiske sides som løgringe og chicken wings og hjemmelavede Nuggets.

Selvom efterspørgslen har været stor på de nye burgere, er der også fortsat gæster, der savner de gamle klassikere, som den legendariske dobbeltburger ”The Governator”, som også har været med siden dag ét.

”Det har været overvældende med det nye, men også utrolig rart at mærke loyaliteten overfor vores brand, og de klassikere vi har opbygget igennem tiden, siger Lasse Wiwe.

”The Governator” kommer derfor – naturligvis – tilbage på menuen.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar 

Foto PR

I første omgang var  Cocks & Cows streetfood en midlertidig løsning og en vej til at møde kundernes nye behov efter Corona.

Restauranten har siden genåbningen fået overvældende god respons, og planlægger at integrere det som en fast del af Cocks & Cows brandet.

Hvad: Cocks & Cows åbner i Tisvildeleje og i Tivoli
Hvor: Hovedgaden 78, 3220 Tisvilde og Tivoli Food Court, København K
Hvornår: Cocks & Cows Tisvildeleje åbner fredag den 29. maj 2020. Tivoli Food hall åbnede igen i går torsdag den 28. maj

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

TopGunn er aktuel med sit nye album, og nu tager han kvantespring i karrieren.

Han annoncerer nemlig sit største soloshow – til dato – med en koncert i Forum Black Box lørdag 23. januar.

Læs også Gratis afbestilling giver tryghed: Smageriets konfirmationsmenuer har alt til den store dag

Erstatning for aflyste festivaller

Siden begyndelsen på TopGunns bemærkelsesværdige karriere, har den danske rapper lagt venues og festivaler ned.

Denne sommer stod han overfor en kæmpe festival-sæson med over 10 koncerter på programmet, som det famøse år 2020 desværre satte en stopper for.

”Alle festivaler er aflyst. Derfor har jeg brug for at skeje ud i det nye år.

Vi har lejet Forum, hvor jeg holder én koncert, der samler al energien fra den tabte sommer i ét gigantisk show, der bliver mit største og bedste til dato,” udtaler Topgunn, der bærer det borgerlige navn, Oliver Gammelgård.

I van frygtløse og flabede stil skruer TopGunn op for ambitionsniveauet i 2021, hvor det bliver det større og vildere end nogensinde, når han lander på scenen i Forum Black Box til januar med sit nye album SAS og alle de store hits i bagagen.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Foto PR

Aktuel med fjerde album

TopGunn er lige nu aktuel med sit fjerde album, SAS.

Med prominente gæsteoptrædener fra blandt andre Medina og Branco, overraskede han alle i sidste måned med sin fjerde albumudgivelse, der fløj direkte ind som nr. 1 på Hitlisten og væltede The Weeknd af tronen.

Der ligger han nu for tredje uge i træk.

På SAS viser TopGunn et øjebliksbillede i sit liv og deler ud af alt fra ulykkelige break-ups og kærestesorger til torsdagsdrinks på Københavns cocktailbarer og lange køreture på Danmarks landeveje.

Musikken er i centrum, den charmerende gadedrengsattitude er vindende, og de kække linjer sidder traditionen tro lige i skabet.

Læs også Nyt navn offentliggjort: Phlake spiller til Drive-in Live i næste uge

Lige siden TopGunn startede med at producere og skrive musik i 2010’erne har han været en stor spiller i dansk musik.

Fra producer og pladeselskabsejer af Cheff Records med Kidd, Eloq og Klumben til platin- og guldsælgende soloartist – TopGunn har længe fløjet højt over det danske musiklandskab, og til januar kulminerer det hele med et brag i Forum Black Box.

Hvad: TopGunn solokoncert
Hvor: Forum Black Box, Frederiksberg C
Hvornår: Koncerten er lørdag d. 23. januar 2012 og billetsalget starter 30. maj kl.12.00
Hvor meget: Billetpriser fra 260,- + gebyr
Hvordan: Køb billet lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

x