Rumbles udvider igen: Her laver de en burger du sjældent vil glemme

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto Rasmus Kramer Schou
Foto Rasmus Kramer Schou

I går, lørdag den 8. december, sluttede en epoke i Sydhavn.

Burgerbiksen Rumbles lukkede sin allerførste filial, som indtil nu har ligget i et skur på P-pladsen ved døgnbyggemarkedet Starck 24/7 i den rå del af Sydhavn.

Her er grovsultne håndværkere, lokale bysbørn og Københavnske foodies med geografisk vovemod i små to år valfartet til for at sætte tænderne i det.

Folkene bag Rumbles selv kalder ”måske den bedste burger i København”.

Og vi kan ligeså godt sige det. De har måske ret.

Læs også: De 5 bedste caféer i Sydhavn

Heldigvis er Sydhavnseventyret ikke slut. ”Når en burgerbolle lukker, åbner sig en ny,” lyder det gamle ordsprog, og Rumbles skifter placering men ikke postnummer.

Fredag den 16. december slår de dørene op til 2450’s nye, hypede burgerhjørne på den heftigt trafikerede Borgsbjergsvej nr. 1, hvor der tidligere har ligget en Flügger farvehandel.

En handy bokser og restaurantglad IT-nørd står bag

De to gutter bag Rumbles hedder Emil Wiegand-Hansen og Michael Slass.

Med en fortid som både bokser og entreprenør, lå det lige til en højre uppercut for Emil at åbne en greasy burgerbiks ved et byggemarked navngivet efter de ikoniske kampstartssord: ”Let’s get ready to ruuuuuuumble!”.

Emil Wiegand-Hansen (tv) og Michael Slass. Foto Rasmus Kramer Schou

Syv måneder efter åbningen i februar 2017 sluttede Michael sig til. De to mødte hinanden, da Michael solgte Emil det første kasseapparat til Rumbles.

Før han kom ind i IT-branchen, havde Michael slået sine folder i restaurations- og servicebranchen i mere end ti år.

”Hold nu kæft, det smager godt!”

Udbryder MigogKbhs redaktør, Rasmus Kramer Schou, da redaktionen lægger vejen forbi Rumbles’ vindblæste, utætte og komplet charmerende burgerskur i København SV på en af de allersidste åbningsdage, og spørger begejstret med mad i munden: ”Hvad’njer’dar’i’dæ’her’børger?”

”Det, der skal være,” svarer Emil selvsikker, og Michael uddyber: ”Vi har ikke alle mulige vilde fortællinger om, hvor vores råvarer er dyrket og sådan noget. Det skal bare smage godt.”

Læs også: De 10 bedste burgersteder i København

Foto Rasmus Kramer Schou

Burgerne hos Rumbles er skabt af fra et gedigent, amerikansk forbillede. Fedtede på den fænomenale måde og temmelig ”diner”-agtige.

Der er kun seks forskellige slags på menukortet, og de mest populære blandt gæsterne er ”Let’s Rumble” med chilimayo, røget BBQ, jalapeños og selvfølgelig en mør oksehakkebøf i briochebollen, samt den såkaldte ”Gorilla Burger” med dobbelt op på ALT.

Det vil sige dobbelt bøf, dobbelt ost, dobbelt bacon og så fremdeles.

En prisvenlig Rocky Balboa

Det særlige ved Rumbles er ikke kun burgerens smag og kvalitet. Det er også prisen.

Hvor langt de fleste velkendte og etablerede kombattanter i den umættelige, københavnske burgerkrig har et prisleje, der ligger omkring de 100 kr. for en burger, så barberer Rumbles en tredjedel af prisen.

Alle husets burgere ligger i et sympatisk prisleje på 55 til 65 kr., mens den brølende Gorilla Burger dog koster 80 kr.

Prisen har uden tvivl også været medvirkende til, at Rumbles har fået seriøs medvind i baconsejlene på rekordtid.

I december 2017 åbnede de en filial i Helsingør, i sommeren 2018 sluttede en food truck sig til flåden og i september i år åbnede en spritny Rumbles i Valby.

Den nye Rumbles i Valby. Foto Rasmus Kramer Schou

Læs også: Du får dit livs pie hos en New Zealænder i Valby

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har store ambitioner om at indtage Danmark og resten af verden,” siger Emil Wiegand-Hansen, før han sætter tænderne i sin burger og nikker høfligt til en stamgæst i orange arbejdvest, der i samme øjeblik træder ind i den lille barak.

Dørhåndtaget falder af, og den kolde luft suser gennem lokalet. Men det gør ikke noget, for lige om lidt er Rumbles på vej videre.

Som en anden Rocky Balboa har burgerfænomenet trænet sig op og fået muskelkraft i den “hårde” del af byen.

Nu er de klar til sværvægtskampen, der venter lige rundt om hjørnet.

Foto Rasmus Kramer Schou

Her finder du Rumbles;

Valby
Gl. Køge Landevej 22y

Sydhavnen
(Fra 16. december) Borgsbjergsvej nr. 1

Helsingør
Stjernegade 9c

 

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram