Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Dine ejendele bliver til kunst: Rundetaarn søger genstande fra københavnerne til ny udstilling

Af Maise Molberg
Foto: PR, Rundetaarn
Foto: PR, Rundetaarn

De fleste af os har nok en masse ting liggende derhjemme, som vi aldrig bruger – og nok heller aldrig kommer til at bruge.

Disse ejendele er Rundetaarn lige nu interesseret i at få fat i.

Som en del af den kommende udstilling “Lost Library Legends” i Rundetaarns Bibliotekssal søger kunstnerduoen Christoph og Sebastian Mügge lige nu genstande fra lokale Københavnere, der har lyst til at donere deres overflødige ejendele og give dem nyt liv som kunst.

“Lost Library Legends” kan opleves fra 22. juni til 11. august 2024, men allerede nu kan du donere dine genstande, så de kan blive en del af den imponerende kunstudstilling.

Tidligere udstilling af Christoph og Sebastian Mügge: “5 Zëmmeren mat Patrimoine- 5 Weeër an d`Vergaangenheet”, CAW i Walferdange, Luxembourg.

Udstillinger flere steder i Europa

De tyskfødte brødre, Christoph og Sebastian Mügge, er begge uddannede kunstnere og bor til daglig i Sverige.

I en kombination af fundne materialer og egne stilarter i et væld af forskellige teknikker og medier skaber de stedsspecifikke projekter, som udforsker grænsen mellem sandhed og fiktion.

Tidligere har de bl.a. lavet en udstilling i Stockholm ud af genstande fra et vejarbejde, som inkluderede advarselstape, kæder, advarselsskilte, afspærringscylindere og meget mere.

De har også lavet udstillinger i Luxembourg, Athen, Amsterdam, Salzburg og mange andre byer, som der er kommet nogen imponerende kunstinstallationer ud af.

Foto: PR, Rundetaarn

Samling af skatte, hemmeligheder og minder

Den kommende udstilling i København udfolder sig i Rundetaarns historiske Bibliotekssal, som i mere end 200 år har været hjemsted for Københavns Universitets bogsamling.

I dag er bøger og hylder for længst forsvundet, og nu bliver salen i stedet fyldt op af en kombination af Mügge-brødrenes egne kunstværker, fundne objekter,  genstande fra Rundetaarns samling og lokale Københavneres ejendele i en kunstudstilling, der undersøger hvordan arven fra vores levede liv akkumuleres som en samling af skatte, hemmeligheder og minder.

“Lost Library Legends” er inspireret af trends som Death Cleaning, hvor man nedskalerer mængden af ejendele med tanke på sine efterladte.

Tidligere udstilling af Christoph og Sebastian Mügge: “Triple Blue – last sms before death carved in porcelain in microscopic letters”, 38CC i Delft, Holland.

Derfor opfordrer de tyske kunstnere, Christoph og Sebastian Mügge, lokale københavnere til at bidrage til udstillingen ved at skille sig af med deres overflødige genstande og donere dem til udstillingen.

Med udstillingen undersøger kunstnerduoen de konkrete spor, vi efterlader os, når vi dør, og reflekterer over, hvad der tillægges værdi på tværs af generationer, og hvad der lever videre, når vi selv dør – fra det dybt personlige, pinlige eller hellige til det tilsyneladende trivielle.

Massive samlinger af hverdagsobjekter som indkøbslister, konservesdåser og cigaretpakker iscenesættes og er med til at give et indblik i, hvilke brudstykker der lever videre, når vi dør.

Mügge-brødrene rusker også op i Rundetaarns historie, når de med historiske effekter fra Rundetaarns samling præsenterer forvrængede fortidsminder, humoristiske anekdoter og vildledende visioner af ikoniske figurer som Christian IV og Tycho Brahe.

Udstillingen inviterer publikum til at reflektere over deres eget eftermæle og de efterladtes udfordringer, når de engang skal navigere i et skatkammer af rod og rigdomme fra et levet liv.

Tidligere udstilling af Christoph og Sebastian Mügge: “BTHVNs Messie Service – Ode an die Grantigkeit”, Kunstverein Baden i Baden, Østrig.

Forvandl dine ejendele til kunst

For at stable endnu en udstilling på benene, denne gang i Rundetaarns gamle Bibliotekssal, har Mügge-brødrene brug for din hjælp.

De søger genstande fra lokale Københavnere og håber, at du har lyst til at omdanne nogen af dine ejendele til kunst.

Sådan donerer du til udstillingen:

  • Hver indleveret genstand må måle max 50×50 cm og veje højst 20 kilo
  • Genstande, der indleveres eller sendes, skal forsynes med fornavn, alder, bydel og en kort beskrivelse af genstanden på hhv. dansk og engelsk
  • Rundetaarn modtager genstande doneret til udstillingen i perioden 4. april – 3. juni
  • Indlevering af genstande direkte til Rundetaarn kan ske på tirsdage, onsdage og torsdage i åbningstiden kl. 10-20.

Mindre genstande kan også sendes for egen regning til:

Att: Amalie Chili Jensen

RUNDETAARN
Købmagergade 52 A
1150 København K

Kuverten mærkes: “Rundetaarn udstilling sommer”.

Rundetaarn og kunstnerne forbeholder sig retten til at kuratere og evt. takke nej til indleveret materiale.

OBS: Indleverede genstande afleveres ikke retur igen.

Du kan læse mere om udstillingen på Rundetaarns hjemmeside, og på Instagram kan du gå på opdagelse i Mügge-brødrenes projekter.

Adgang til udstillingen er inkluderet i alm. entré til Rundetaarn.

Prisen er 40 kr. for voksne, 10 kr. for børn i alderen 5-15 år og børn under 5 år kommer gratis ind.

Hvad: “Lost Library Legends” – ny kunstudstilling i Rundetaarns Bibliotekssal
Hvor: Købmagergade 52A, 1150 København K
Hvornår: Oplev udstillingen fra 22. juni til 11. august 2024. Ejendele kan indleveres i perioden 3. april til 3. juni

Del artikel

Andre læser også