Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rundt vs firkantet spisebord: Hvilket passer bedst til din spisestue?

Af Annoncør

At beslutte, hvilken form for spisebord, der er bedst til din spisestue, kan umiddelbart virke som et valg, der udelukkende baserer sig på personlig stil og æstetik, men der er faktisk også nogle praktiske elementer, som du kan overveje, før du kaster dig ud i at købe et nyt bord til dit spiseområde. Da dette er et valg baseret på både form og funktion, er det vigtigt at tage de helt rigtige elementer med i dine overvejelser – der blandt andet inkluderer, men ikke begrænser sig til, formen på dit kommende spisebord. Herunder finder du en enkel guide til, hvordan du kan finde det bedste bord, der passer til formen og størrelsen på din spisestue.

Runde borde

Runde borde er fantastiske til små rum – og så passer runde borde passer godt til firkantede spisestuer, samtidig med, at de også er gode til mindre rum eller en kombineret stue/spisestue. Det gennemsnitlige runde bord har dog kun plads til to til fire personer – dog har nogle runde borde tillægsplader, hvis det er nødvendigt. Du kan hertil også vælge mellem mange forskellige slags runde borde, som for eksempel et rundt plankebord, der kan være med til at give et mere rustikt udseende til din spisestue. 

Hvis du ikke regelmæssigt afholder middagsselskaber, er runde borde en praktisk mulighed. Så hvis du bor på lidt plads, og samtidig ved at du ikke får problemer, når du skal have gæster på besøg er et sådant spisebord en oplagt mulighed. En anden fordel ved det runde spisebord er, at det gør det let at socialisere. Ved et rundt spisebord kan alle nemlig se hinanden – og det gør det nemmere at dele samtalerne.

Et godt alternativ: Ovale borde

Hvis et rundt bord tiltaler dig, men du  samtidig ønsker at have plads til mange mennesker rundt om det, kan du vælge et ovalt bord. Denne bordform fungerer bedst sammen med en rummelig, rektangulær spisestue og tilbyder de samme runde kanter som et cirkulært bord – dog med meget mere plads til gæster. Der er ingen konkret regel for, hvordan du vælger den bedste størrelse på et rundt spisebord, så brug din egen dømmekraft; ideelt set er det en god idé at have mindst en halv meter omkring hver side af bordet, så dine gæster kan skubbe deres stole tilbage uden at ramme en væg.

Firkantede borde

Firkantede borde passer til de fleste rum og passer rigtig godt ind i spisestuer og opholdsrum. De passer også rigtig godt i firkantede rum, men kan også bære at stå i både runde eller rektangulære rum. Da mange forskellige firkantede borde kommer oftest med tillægsplader, hvorfor de er gode til store familier. 

Hvis du har en rektangulær spisestue, giver et rektangulært bord mest mening – især hvis du normalt underholder mange gæster på en gang. Til større familier eller mere rummelige værelser kan rektangulære borde også have afrundede kanter såvel som spidse kanter. Denne form fungerer godt, hvis du planlægger at bruge bordet ofte og også ønsker at underholde ofte, da der er meget overfladeareal til  bordopdækning og mad. Derudover kan du være kreativ med dine siddemuligheder ved at tilføje en lang bænk til den ene side af bordet og derefter have stole rundt om resten af bordet. 

Inden du træffer din endelige beslutning, er det derfor en god idé at overveje, hvordan du bruger dit spisebord. For mange familier er spisestuen omdrejningspunktet for både samvær og hverdag, og det er vigtigt, at det spisebord, du vælger, er valgt specifikt til dine behov.

Del artikel

Andre læser også