MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Programmet offentliggjort: Så stor bliver årets Copenhagen Light Festival

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Copenhagen Light Festival. Foto: PR
Copenhagen Light Festival. Foto: PR

I næste uge begynder årets udgave af Copenhagen Light Festival.

Den tilbagevendende festival, som byder på gratis, lysende kunstoplevelser i vintermørket er blevet uhyre populær og har de seneste år tiltrukket tusindvis af nysgerrige københavnere og turister.

Datoerne for Copenhagen Light Festival 2024 er 2. til 25. februar, men allerede nu tyvstartes der faktisk med de strålende værker i Bavnehøj i Københavns sydhavnskvarter.

Det er dog først fredag 2. februar klokken 17, det for alvor går løs, og nu har festivalen løftet sløret for programmet.

Fascinerende oplevelser venter

Mere end 50 kunstværker kommer denne gang til at lyse op rundt omkring i byen, og det bliver både på gader, pladser og stræder, ved vand og i parker rundt omkring i de forskellige bydeles mørke.

Såvel danske som udenlandske kunstnere har skabt værkerne.

“Jeg glædes ved, at vi i dette års program har fået mulighed for at inkludere en bred pallette af lysværker fra både danske og internationale kunstnere, designere og studerende, hvor udtrykket spænder fra fascinerende lysprojektioner over interaktive, undersøgende installationer til smukke og personlige kunstværker,” siger Jesper Kongshaug, forperson i Foreningen Copenhagen Light Festival.

“Vi ser frem til at kunne tænde alle lysværkerne fredag 2. februar og til at byens borgere samt gæster fra ind- og udland ganske gratis kan bevæge sig ud i København og opleve festivalens program hen over tre uger og fire weekender,” tilføjer han.

Copenhagen Light Festival. Foto: PR

Sådan får du det hele med

Hvis du vil være sikker på at få det hele med, når lysfestivalen løber af stablen, kan du i løbet af den kommende uge finde et kort over alle de lysende kunstværker på Copenhagen Light Festivals hjemmeside.

Der vil både være gå-, løbe-, cykel-, havnebus- og busruter at begive sig ud på, og man kommer omkring både Refshaleøen, Ørestad, DR Koncerthuset, Vestre Kirkegård, Nordhavn og brokvartererne.

Jorcks Passage i Indre By bliver et af de steder, du kan se lyskunst, for her kommer japansk lanternehåndværk af Kojima Shoten til at mødes med Vibe Lundemarks moderne digitalprintede mønstre, håndmalede farvegradienter og samlende refleksioner i detaljer med Swarovski krystaller.

I Øens Have på Refshaleøen kan du opleve en installation med lysende svampe, der langsomt skifter farver og pulserer som om, at de kommunikerer med hinanden.

Over Knippelsbro vil lysende stråler ramme himlen, og ved Broens Gadekøkken skal du ligeledes kigge op for at se en installation inspireret af vandets og vindens bevægelser.


Under Copenhagen Light Festival vil der desuden blive afholdt en række events som koncerter og familieløb.

Dyk ned i det store program lige her.

De lysende kunstværker vil være tændt hver aften i tidsrummet kl. 17-22 under hele festivalen.

Del artikel

Andre læser også