Så er det besluttet: Den 88 meter høje Carlsberg-silo rives ned i år

Skrevet af: Redaktionen

Den 11.320 kvm store Carlsberg-silo samt de tilstødende lavere bygninger på 6.715 kvm skal efter planen rives ned til sommer.

Produktions- og lagerbygningerne fra 1961 blev ombygget i 1997 og rummer i dag kontorer, men de fjernes for at gøre plads til et nyt højhus.

Det skriver Byens Ejendom.

“Da nedrivning af siloen vil være særligt tidskrævende, ønsker bygherren at udføre nedrivningsarbejdet samtidigt med, at et projekt til nybyggeri på grunden udvikles og byggesagsbehandles”, lyder det fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Siloen skal efter planen klippes ned fra toppen. I videst muligt omfang benyttes bygningens kerner som nedfaldsskakte, så støv holdes inde i bygningen. Store bygningsdele vil blive hejst ned med kran.

Udbygning af Carlsberg Byen står efter planen færdig i 2024

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er udbygningen af Carlsberg Byen planlagt til at være færdig i 2024. Forudsætningen for holde den tidsplan er blandt andet, at silo-grunden er klar til nybyggeri i 1. kvartal 2021.

Nedrivning af den 88 meter høje silo forventes at tage mere end 1 år, så nedrivningsarbejdet ønskes påbegyndt omkring 1. juli 2020.

Bygningen rummer samlet 22 etager, og med sine små 90 meter er bygningen den næststørste etageejendom i Københavns Kommune – kun overgået af Bohrs Tårn, der blev opført i 2017, og som også er placeret i Carlsberg Byen.

Siden 1997 har den været Danmarks højeste kontorbygning.

Men til sommer, når bygherren påbegynder nedrivningen af det gamle tårn, er det slut. Her skal der være plads til et nyt højhus, der opføres som et led i udbygningen af Carlsberg Byen, som ventes at stå færdig i 2024.

C.F. Møller Architects har udarbejdet volumenskitser for det planlagte nybyggeri på ejendommen.