Så er det nu: Kbhs lyserøde Instagram-sensation er begyndt at blomstre

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

En af Københavns mest affotograferede forårsbebudere – kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård – er begyndt at sætte blomst. Det bekræftes af de første spæde blomsterknopspletskud på de sociale meder.

Kirsebærtræerne blomstrer i 3-4 uger, hvilket med andre ord betyder, at du nu har ca. en måneds tid til at opleve den gratis magi under ”taget” i den lyserøde blomstertunnel i Københavns nordvestkvarter.

Glem ikke din telefon, for som bekendt blomster kirsebærtræerne først for alvor, når de rammer din Instagram.

Læs også: Ny café på Kgs. Nytorv er en gave til din mave (og din Instagram)

150.000 mennesker lægger vejen forbi

Især de seneste tre år har kirsebærtræerne været et enormt tilløbsstykke med omkring 150.000 besøgende i blomstringsperioden.

Det er da også forventningen i år, hvorfor Københavns Kommune har forberedt sig grundigt på det store rykind:

‘Vi sætter ind med ekstra bænke, toiletter og affaldskurve, og nogle af kirkegårdens medarbejdere vil fungere som guider i området ved kirsebæralléen. Desuden sætter vi skilte op og sørger for, at der bliver spærret af ved kapellet, som ligger ret tæt på alléen,’ fortæller enhedschef Christina Dam-Andersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen på Kommunens hjemmeside.

Afspærringerne og de særlige guides skal være med til at rette op på en række uheldige episoder fra de seneste år, hvor fotoglade blomsterfans i deres iver har glemt, at en kirkegård også er et sted, hvor der skal være plads til sorg og eftertænksomhed.

Læs også: Hvilken bygning i København er årets smukkeste?

Fakta om kirsebærtræerne
Kilde: Københavns Kommune

 • Kirsebæralléen blev plantet i 1992 som erstatning for en mindre allé med elmetræer, som var blevet ramt af elmesyge og derfor måtte fældes.
 • Kirsebærtræerne er japanske tæer af sorten Prunus Accelade. Der er tale om prydkirsebær, som i modsætning til almindelige kirsebærtræer ikke sætter frugt.
 • Kirsebæralléens smukke tunneleffekt er skabt ved, at man har forbudt bilkørsel. Det har givet træerne mulighed for at udvikle sig naturligt og gro sammen til en tunnel.
 • Japanske kirsebærtræer blomstrer i tre til fire uger. Blomstringen kulminerer i uge to og tre, hvorefter de begynder at afblomstre. Træerne blomstrer typisk midt i april i Danmark.
 • Ud over på Bispebjerg Kirkegård er det også muligt at opleve de farverige træer på Assistens Kirkegård og på Langelinie.
 • Bispebjerg Kirkegård er åben for offentligheden kl. 7.00 til 22.00 i sommerhalvåret mellem april og september.
 • De seneste år har der været omkring 150.000 gæster på kirkegården i blomstringsperioden. Det er både københavnere, som nyder alléen, men også mange turister, som endda kommer kørende i busser for at opleve det smukke syn.
 • Der bliver taget rigtig, rigtig mange billeder af kirsebæralléen. Der findes naturligvis ingen tal for, hvor mange private billeder, der bliver taget i alt, men fx på hashtagget #bispebjergkirkegård ligger der 15.200 opslag på Instagram, som alle er blomsterbilleder.


Læs også: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

Go’ lørdag: Så er der gratis morgen-croissanter fem steder i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Aldis bud på smørbagte croissanter PR Foto
Aldis bud på smørbagte croissanter PR Foto

Croissanten har for længst indtaget København.

Flere luksusbagerier har også ophøjet den klassiske franske godbid til gourmet.

Og den vogn vil supermarkedskæden Aldi gerne være med på.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt

Smørbagt croissant

Lørdag 16. november byder fem Aldi butikker i København så på gratis nybagte croissanter fra kl. 10-12 – for at vise hvad de kan.

Aldis croissant er fra en fransk producent og er bagt med ægte smør.

De gratis croissanter er en del  af et markedsføringsstunt, som skal få nyheden om, at Aldi satser på deres nye bake off afdelinger ud.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

35 forskellige slags bagværk

De nye bake off-afdelinger i Aldis butikker på Nørrebro, Frederiksberg og Amager kommer til at byde på flere end 35 forskellige slags bagværk.

Tre gange om dagen vil afdelingen blive fyldt op med alt fra søde sager til morgenbordet til nybagt rugbrød til dagens frokost.

Læs også: Helt unik café er åbnet i København: Her serveres marengs og rosé i lyserødt univers

Hvad: Aldi uddeler gratis croissanter
Hvor: Jagtvej 63-65 København N, Messinavej 2 København S, Borups Allé 113 Frederiksberg og Kastrupvej 50 København S.
Hvornår: Lørdag 16. november fra kl. 10-12
Hvor meget: Gratis

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Fra julemarkeder til bogforum: Her er din weekend i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Julen nærmer sig med hastige skridt, og København er derfor allerede spækket med julehygge denne weekend. Men der er også noget at tage sig til for nørder, bogorme og de shoppelystne.

MigogKbh giver tips til weekendens bedste events og oplevelser i byen.

Foto: PR

Masser af bøger på Amager

Årets store begivenhed for læseheste finder sted denne weekend. Fra fredag til søndag forvandles Bella Center til Bogforum, og her er masser at tage sig til for læselystne bogorme.

Du kan lytte til stribevis af både kendte og mindre kendte forfattere, som læser op fra deres værker og lader sig interviewe på messens forskellige scener. Der er også aktiviteter for børn – blandt andet Harry Potter-quiz og workshops.

Billetprisen er 155 kroner for voksne og 65 kroner for børn i alderen 4-12 år. Børn kommer gratis ind fredag.

Billetter kan købes på bogforum.dk.

Hvad: Bogforum
Hvor: Bella Center, Center Boulevard 5, København S
Hvornår: 15.-17. november 2019

Foto: Pxhere

Shop amok i Forum

I Forum på Frederiksberg er der messe for modebevidste tilbudsjægere, når ModeForum løber af stablen.

Her kan du spare helt op til 80 procent på både tøj, sko, smykker og accessories fra mærker som Versace, Calvin Klein, Hugo Boss og Ralph Lauren. Du kan også være heldig at finde skønhedsprodukter, som du kan give i julegave til din kæreste, en veninde eller en anden, som du gerne vil forkæle.

Billetter fås fra 60 kroner på modeforum.dk.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: ModeForum
Hvor: Forum, Julius Thomsens Plads 1, Frederiksberg
Hvornår: 15.-17. november 2019

Nørd-marked i DGI-Byen. Foto: PR

Nørdet marked på Vesterbro

Lørdag er der marked for nørder, entusiaster og samlere i DGI-Byen. Det sjove Nørdmarked er et sandt paradis for både store og små fans af fantasy, brætspil, gaming, tegneserier og meget andet.

Her sælges nyt og brugt grej til nørdede hobbyer, og der vil være rig mulighed for at møde passionerede folk med forstand på alt fra retro-videospil og vinylplader til maling af små figurer.

I løbet af dagen er der blandt andet kagedyst og konkurrencer, og man kan låne brætspil i brætspilsbibliotek.

Entré koster 20 kroner for voksne og 10 kroner for børn under 15 år. Du kommer gratis ind, hvis du er iført kostume eller cosplay-outfit.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Nørd-marked
Hvor: DGI-Byen, Tietgensgade 65, København V
Hvornår: Lørdag 16. november 2019 kl. 10-17

Nu tændes julelysene på Strøget. Foto: PR

Julelys tændes på Strøget

Igen i år pyntes Strøget med guirlander samt lysende hjerter og stjerner, og lørdag eftermiddag tændes den hyggelige julebelysning.

Det skal selvfølgelig fejres, og derfor kan du opleve en festlig juleparade bevæge sig hele vejen fra Kongens Nytorv til Rådhuspladsen. Med i paraden er både julemanden, drilske nisser, Tivoli-garden, Carlsbergs heste og La Glaces flotte, gamle veteranbil.

Julefans kan tage plads på Strøget og se med, når paraden triller forbi mellem klokken 14.30 og 15, og når klokken slår 16, trykker julemanden på knappen på Amagertorv og tænder julelysene i den travle shoppinggade.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Parade og julelystænding
Hvor: Strøget, København K
Hvornår: Lørdag 16. november 2019 kl. 14-16

Jul i Tivoli

Også Tivoli er klar til at jule helt amok. Efter en kort pause oven på Halloween slår den gamle have atter portene op lørdag.

Jul i Tivoli fejrer 25-årsjubilæum, og derfor er der skruet helt op for hyggen. Et juletræ med 3.000 Swarovski-krystaller tændes foran Nimb, og der er premiere på ”Snedronningen”, som bliver Tivolis største balletsatsning nogensinde.

Haven er pyntet op med tusindvis af glaskugler, gran og kunstig sne, og der vil igen i år være boder og julegodter i massevis.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Jul i Tivoli
Hvor: Vestebrogade 3, København V
Hvornår: 16. november 2019 til 5. januar 2020

De første julemarkeder åbner

Flere af Københavns julemarkeder åbner allerede her i november, og i denne weekend kan du besøge boder med julepynt, kunsthåndværk og delikatesser i blandt andet Haveselskabets Have og i Odd Fellow Palæet.

Også i Nyhavn og på Højbro Plads varmes der allerede op til jul med hyggelige markeder.

Se vores store guide til byens mange julemarkeder her.

DM i Gløgg

Danmarksmesteren i gløgg skal findes. Torvehallerne fyrer søndag op for det uofficielle DM i Gløgg, hvor passionerede eksperter og glade amatører giver deres bud på den bedste gløgg.

Det er pizzakongen Gorm Wisweh og grødguruen Lasse Skjønning Andersen, der er initiativtagere til konkurrencen, som hvert år siden 2014 har tiltrukket mange gløgg-entusiaster.

Begivenheden begynder klokken 12 og slutter klokken 15, og der er gratis adgang – og man kan selvfølgelig smage på masser af god gløgg.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: DM i Gløgg
Hvor: Torvehallerne, Frederiksborggade 21, København K
Hvornår: Søndag 17. november 2019 kl. 12-15

Kalder alle julefans: Nu skal Danmarks bedste gløgg kåres i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Torvehallerne afholder DM i gløgg. Foto: PR
Torvehallerne afholder DM i gløgg. Foto: PR

Hvem laver Danmarks bedste gløgg?

Det skal afgøres, når Torvehallerne afholder det uofficielle danmarksmesterskab i gløgg søndag 17. november.

Siden pizzakongen Gorm Wisweh og grødguruen Lasse Skjønning Andersen tog initiativ til den første omgang DM i Gløgg tilbage i 2014, er konkurrencen gået hen og blevet en tradition, som hvert år tiltrækker massevis af folk.

Også denne gang er det de to herrer, der står for løjerne og byder publikum velkommen.

Både Gorm Wisweh og Lasse Skjønning Andersen er selv gløgg-entusiaster, og det var netop derfor, de valgte at fyre op for konkurrencen, så landets gløggnørder kunne mødes og hylde den julede, lune drik.

Læs også: Bedste julegave: Ny nichebutik sælger KUN julesweaters

Stærkt dommerpanel

Op til konkurrencen har gløggmagere fra hele landet kunnet tilmelde sig, og et skarpt felt er nu samlet.

Til at bedømme de mange varianter af gløgg har Torvehallerne sørget for et dommerpanel med sans for smag og kvalitet – heriblandt gløgg-connaisseur Christian Grønlykke, dessertkok Christel Pixi, journalist Esben Bjerre, sommelier Luna Hjerming samt Magnus Klein Kofoed, som er medejer af restaurant Kadeau.

Som en del af konkurrencen uddeles desuden publikumprisen, og hertil har Torvehallerne udvalgt en flok en række gløgg-glade amatører til at udgøre juryen.

Det er ganske gratis at være tilskuer til DM i Gløgg, og man kan selvfølgelig lune sig på dejlige dråber, mens der dystes.

Dagens program ser således ud:

 • Kl. 12.00: Magnus Klein Kofoed serverer sin hjemmebryggede gløgg mens vi venter.
 • Kl. 13.00: Gorm Wisweh & Lasse Skjønning Andersen byder velkommen.
 • Kl. 13.15: 1. gløgg-runde: De første seks deltagere skænker deres gløggligheder.
 • Kl. 14.00: 2. gløgg-runde: Slutspurten sættes ind bag de glohede gryder.
 • Kl. 15.00: Præmieoverrækkelse: Danmarks bedste gløgg, folkets pris og den mest nyskabende gløgg kåres.

Sidste år var det Noorbohandelen, der løb med både førstepladsen fra dommerpanelet og folkets jury.

Hvad: DM i Gløgg
Hvor: Torvehallerne, Frederiksborggade 21, København K
Hvornår: Søndag 17. november 2019 kl. 12-15

Læs også: Kommer flere steder i København: Her kan du besøge Cola Colas ikoniske julelastbil