Så er det officielt: CopenHill har åbningsdatoen klar

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR
Foto: PR

Fra 4. oktober 2019 kan man stå på ski ovenpå et af verdens mest energieffektive og miljøvenlige affaldsenergianlæg, Amager Bakke.

Byggeriet er stort set færdigt, og inden der kan åbnes for skiløb, mangler kun gennemførsel af en mindre række tests på energianlægget og tagfladen, samt indsamling af dokumentation der sikrer, at færdsel på tagparken foregår efter forskrifterne.

Når disse to punkter er opfyldt, kan den endelige ibrugtagningstilladelse fra myndighederne indhentes og Amager Bakke kan åbne.

Det skriver Amager Ressource Center i en pressemeddelelse.

ARC, Fonden Amager Bakke og Copenhill A/S glæder sig til snart at se de første skiløbere på taget. Programmet for den officielle åbning vil blive tilgængeligt i august.

Har lavet værdifulde test

Hos Copenhill glæder man sig over, at datoen nu er på plads.

Senest har projektet modtaget en afgørelse fra arbejdstilsynet som giver lov til, at der kan komme offentligt besøg på tagfladen, det har været længe ventet og nu mangler kun nogle tests på energianlægget samt på skianlægget, så det er dokumenteret, at alt foregår efter forskrifterne – og så kan Amager Bakke få sin længe ventede ibrugtagningstilladelse.

“På skidelen har vi afholdt nogle rigtigt værdifulde test af Neveplast skimaterialet i løbet af vinteren og inden sommeren tog fat. Hvis du vil lære mere om underlaget, kan du finde en informativ video med Thomas Uhrskov her.

Det har taget sin tid at installere underlaget, forankre det til tagfladen med jord og drænmåtter som sikrer en god skioplevelse – men det har været ventetiden værd. Vores testpersoner har været vældigt tilfredse med skioplevelserne, og det er vi også selv i CopenHill teamet,” skriver de i en pressemeddelelse.

ARC er bygherre for selve bygningen Amager Bakke og stiller sin tagflade til rådighed for Fonden Amager Bakke, der opfører det rekreative anlæg. Fonden har efter udbud valgt sin operatør, Copenhill A/S, til at drive det rekreative areal.