Åbner fredag: Så får Østerbro endelig sin egen Jagger burgerbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

København får ny burgerbar. Nyt design og en nyhed på menukortet hos den populære burgerbiks. Kom med her.

Endelig.

Jagger Fast Food har de seneste år marcheret frem i den store københavnske burgerkrig, og næsten alle kvarterer har fået deres egen afdeling.

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Fredag den 16. november klokken 17 kommer Østerbro med i burgerklubben, når deres nye restaurant på Nordre Frihavnsgade 58 slår dørene op.

”Østerbro har ikke behov for endnu en burgerbar – men østerbroerne har brug for en Jagger.

Et uhyre enkelt og simpelt fastfood-koncept, der kerer sig om råvarer og kærligheden til mad.

Hos os er alt fra burgerboller til bøffer og dip til milkshakes lavet fra bunden, så kvaliteten er høj, men prisen er stadigvæk lav, hvor ingen bliver flået 200 kr. for en menu.”

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

“Vores burgere er noget andet end de traditionelle, overfyldte Østerbro-burgere, så vi er sikre på, at østerbroerne vil tage godt imod vores moderne udgaver af fastfood-klassikere,” siger Rasmus Oubæk, co-founder af Jagger.

Ny indretning

”Østerbro er det sidste af de københavnske brokvarterer, hvor Jagger endnu ikke har etableret sig, men vores Østerbro-restaurant bliver den første i rækken med et helt nyt udtryk.”

Læs også: Baking news: Ny churros-biks åbner med gratis churros og 50% rabat

“Her har vi hevet designet og indretningen op på et niveau, der matcher vores burgere og fastfood.

Indretningen er hyggeligere, og stemningen er mere cozy, ligesom vi bl.a. har åbnet køkkenet op, så gæsterne kan følge med i, hvordan deres måltid bliver til.

Det giver en helt ny og forbedret restaurantoplevelse,” siger Rasmus Oubæk.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

På restauranten er der plads til 30 spisende gæster alle ugens dage mellem kl. 11-22. Udenfor er der etableret en stor overdækket terrasse, hvor der er plads til 20 spisende gæster.

Ny darling på menukortet

2100 Spelt har selvfølgelig også fået deres helt egen lille nye baby: De har nemlig opfundet en ny halloumi-vegetarburger, som samtidig bliver introduceret på alle kædens syv restauranter.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

”Som restauratør vil vi gerne inspirere vores kunder og samtidig skabe bevidsthed omkring den mad, vi serverer.

Vi oplever i øjeblikket, at flere efterspørger alternativer til oksekød, hvorfor vi nu introducerer vores Jagger-take på en vegetarburger.

Her er oksekødet fra vores nordjyske naturkvæg udskiftet med middelhavsosten halloumi, som vi panerer som vores fried chicken.

Det giver en chunky cheesy burger, der ikke går på kompromis med den gode Jagger-smag,” siger Christian Brandt, co-founder af Jagger.

Hvad: Jagger Fast Food Østerbro
Hvor: Nordre Frihavnsgade 58
Hvornår: Åbner fredag den 16. november kl. 17. Åben alle dage fra kl. 11-22

Vil du have Top 10 lister og vores bud på de bedste spisesteder og caféer i København og i de forskellige bydele – så tjek vores Spiseguide her

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakke – tilmeld dig her

Kun 3 timer: Spar op 70% til stort julegave-lagersalg

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Julen varer lige til påske. Sjældent har ordene været så sande, som når snakken falder på Borg & Bigums lagersalg torsdag den 24. januar.

Scor designerlækre firmagaver

Borg & Bigum er et såkalt ”julepakkeri”, som sælger firmagaver og promotionartikler. Ovenpå julesæsonen 2018 bugner deres lager stadig af overskudsvarer.

Det vil sige, at du kan score fede gaver (pro-tip: du behøver ikke at pakke dem ind, hvis de er til dig selv) med op til 70% rabat i form af danske designerbrands inden for kategorier som køkkengrej, brugskunst og interiør.

Hertil kommer en bred vifte af virksomheds-dingenoter som kuglepenne, nøglekæder, kasketter og sågar cykeltøj og sportstøj med logoer på.

Læs også: Veras fylder Nørrebrohallen med lækkert secondhand tøj

180 minutters shoppe-ekstravaganza

Der er tale om et ultrakort lagersalg, som blot varer i tre timer fra kl. 16-19. Arrangørerne lover, at der løbende fyldes op med nye varer i løbet af de 180 minutter.

Det er muligt at parkere udenfor, ligesom barnevogne er velkomne. Jeg taler erfaring, når jeg siger, at sådan en også kan fungere glimrende som indkøbsvogn.

Især hvis ungerne sover og slet ikke lægger mærke til, at de ligger under et lag af vaser og nyt træningstøj.

MigogKbh på Facebook: Bliv opdateret på håndplukkede lagersalg

Hvad: Borg & Bigum Lagersalg
Hvor: Kirkebjerg Søpark 5A, 2605 Brøndby
Hvornår: Torsdag den 24. januar kl. 16-19
Hvor meget: Gratis entré og op til 70% rabat
Hvordan: Læs mere om lagersalget på dette link https://www.lagersalg.com/borg-og-bigum-lagersalg

Bliv testkanin: Cofoco-restauranter afprøver nye menuer til spotpris

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Vækst/Facebook
Foto: Vækst/Facebook

Er du foodie, firstmover eller bare fan af at spare penge?

Så skal du spærre øjnene op og læse med her.

Restaurant-imperiet Cofoco tester nemlig deres nye forårsmenuer i perioden 20. til 30. januar. Det betyder, at du kan skære 75 kr. af de i forvejen sympatiske menupriser, som kædens spisesteder er kendt for.

Læs også: Spis for 50 kr: Madklubben forvandler cocktailbar til folkekøkken

Et spørgeskema til dessert

Som bekendt er intet i verden pånær en mors kærlighed gratis, og derfor er der også et lille aber dabei: Som ”betaling” for besparelsen skal du være klar på at udfylde et feedback-ark, som udleveres af tjeneren på aftenen.

Du kan dog også vælge at se det på en anden måde: Du er med til at udvikle menuerne på nogle af Københavns mest populære spisesteder.

Det kan du godt prale med til dine madglade venner.

First like: Du er altid opdateret på madnyt via MigogKbh på Facebook

5-retters italiensk eller grøn gourmet light?

Tilbuddet gælder på fire restauranter: Italienercharmøren Vespa i Store Kongensgade, gourmet-light-grøntelskeren Vækst i Skt. Peders Stræde og støvlelandsfavoritten Scarpetta, som både har filialer på Islands Brygge og i Rantzausgade på Nørrebro.

Som testkanin hos Scarpetta skal du kæmpe dig gennem fem retter (tough, we know!), mens menuen hos Vespa står på seks slags antipasti til deling efterfulgt af tre større retter.

Hos Vækst – hvor de gastronomiske ambitioner er lidt højere – får du tre fintunede retter med kød eller i en vegetarudgave.

Du kan se alle menuer og priser herunder, men inden vi kommer så langt, vil vi nævne, at du køber billetter via dette link.

Læs også: Dimsum-eksperter indvier ny midnatsrestaurant

Scarpetta:
Normalpris 275 kr. – Testpris 200 kr. eks. gebyr

  • Vitello tonnato med syltede kapersstilke
  • Hjertesalat med bergamotte, pistacie og urter
  • Orrechiette-pasta med salsiccia, broccoli og chili
  • Grillet kalv med caponata af zucchini, aubergine og tomater
  • Blodappelsinsorbet med frisk mynte og citronverbenaMulighed for vegetarmenu.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Food Collective (@cofocodk) den

Vespa:
Normalpris 275 kr. – Testpris 200 kr. eks. gebyr

Antipasti:

  • Udvalg af grønt og salumi
  • Økologisk stracciatella fra La Treccia
  • Blæksprutte  med fennikel, persille og chili
  • Crudo af citrusfrugter med kørvel &ogpistaciekerner
  • Bagte rødbeder med gedefriskost og merian
  • Crostini med bacala og purløg

Primo:

  • Trøffelrisotto med parmesan og olivenolie

Secondo

  • Braiseret svinebryst med bagt græskar, chilivinaigrette, knas af parmesan , græskarkerner og friteret salv
    eller 
  • Hvidvinsdampede muslinger med fennikel, skalotteløg, persille og tomat

Dolce: 

  • Citrontærte med mascarponecreme, brændt hvid chokolade, sprød crumble og marengs

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Food Collective (@cofocodk) den

Vækst:
Normalpris 325kr. – Testpris 250 kr. eks. gebyr

  • Røget Kammusling
    Æble – Jordskok – Musling – Dild
  • Friteret Svinenakke
    Rødbede – Yoghurt – Solbær
  • Brombær Sorbet
    Ymer – Malt – Karamel

eller den grønne menu:

  • Stegte Østershatte
    Kålskud – Timian – Sort Trompethat
  • Grillet Selleri
    Sesam – Havgus ost – Estragon
  • Yoghurt is
    Æble – Hvid Chokolade – Lavendel

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Food Collective (@cofocodk) den

Spis brød til: Hent et gratis surdejsbrød hos Mission

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Surdejsbrød fra The Standard PR Foto
Surdejsbrød fra The Standard PR Foto

Restaurant Mission på The Standard går seriøst op i deres brød.

Køkkenchef Alex har en baggrund hos Nordisk Bageri og Bæst, og derfor er der naturligvis intet i bagningen af brødet på Mission, som er tilfældigt.

Brødet bliver bagt med en surdej, der har rejst med Alex i over 5 år, og som nu har slægtninge i Chicago, New York, Toronto, en lille by i Ontario, San Fransisco og Jylland.

Alex fik den dengang 12 år gamle surdej af en anden dansk kok, da han første gang kom til Danmark.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om brød…

The Standard PR Foto

Brød til folket

Dejen fermenterer i minimum 18 timer før bagning, hvilket giver brødet mulighed for at udvikle de forskellige syrer, som sikrer den aromatiske kvalitet.

Brødet bages til sidst ved ekstremt høj varme i pizzaovnen for at give en sej og sprød skorpe.

Mission har nu besluttet at dele deres unikke brød med nabokvarteret, hvor der i forvejen er langt til et bageri med kvalitetsbrød.

Fremover sælger Mission derfor ud af sin brødproduktion, og man vil hver lørdag kunne købe et surdejsbrød til 35 kr.

Det hele sparkes i gang lørdag d. 19 januar kl. 13:00, hvor alle brød gives ud gratis – men du skal være hurtig, for der er begrænset antal.

Læs også: Guide: Her er de største Københavnske restaurantåbninger i 2018

Hvad: Gratis surdejsbrød
Hvor: Restaurant Mission, Havnegade 44
Hvornår: Gratis brød lørdag 19. januar kl. 13.  Derudover brødudsalg hver lørdag fra kl 13:00 for 35 kr. pr. brød (ca. 500 g)