Sådan får du færre omkostninger som studerende

Skrevet af: Redaktionen

Som studerende i hovedstaden vægtes og vejes mange udgifter, fordi økonomien sjældent rækker til store, eksotiske udsving. Det handler om alle tælle sine håndører og ikke forbruge mere end du får ind. Men hvordan gør du det, når faste omkostninger så nemt kan tømme din konto?

I den her artikel giver vi dig 3 brugbare tips til at skære i de faste omkostninger – og få flere penge til det søde studieliv i København.

1. Bliv klar over dine udgifter
Før du kan skære i dine udgifter, skal du kende dem. Her skal du tælle alt med som du smider penge efter – også småbeløb, som virker ubetydelige – ”Mange bække små gør en stor å” – siger det gamle mundheld.

Når du har lagt et budget, er det lettere at træffe nye valg, som f.eks. et billigt mobilabonnement, en god studieforsikring etc. Få kender deres forbrug på f.eks. mobiltelefoni, og ender derfor med at betale for langt mere end de bruger.

2. Spar penge på din mobiltelefoni
Med et mobilabonnement, hvor du kun betaler for det, du bruger, kan du ofte spare en del penge. En del selskaber tjener nemlig på at sælge dig mobilpakker, der indeholder mere, end du har brug for. Tjek dit forbrug af data og tale hos dit nuværende mobilselskab – inden du vælger et billigt mobilabonnement fra en ny udbyder.

Det kan være en fordel at gå efter et billigt mobilabonnement med fri data og/eller fri tale, så du slipper for at bekymre dig om ekstraregninger, fordi du tog en weekend i Malmø. Det er tit uforudsete omkostninger, der kan vælte dit budget som studerende.

Duka har vundet prisen som bedst-i-test mobilabonnement af forbrugerrådet TÆNK med 10 GB data, fri tale i hele Europa.

3. Vælg en stabil studiepc
Det kan næppe kaldes en fast omkostning at købe en ny computer. Vi nævner den alligevel, fordi netop et køb af ny studiecomputer kan rive dit budget fuldstændig fra hinanden, hvis du ikke er forberedt. Klik her og find den ultimative studiepc.

Gå efter en computer, der kan holde til den daglige baksen rundt til og fra KUA, CBS eller hvor du nu pendler hen. Du får typisk brug for en god harddisk, lang batterilevetid og få kilo i vægt – som kan holde studietiden igennem. På den måde er det kun en omkostning én gang.

4. Spar op før du køber
Det gælder alt fra en ny mobiltelefon, computer eller kæledyr. Selvom du til tider skal ’spare for at klare’, så ligger den fornem øvelse i at have pengene før du kan bruge dem. Det er nemlig afsindig dyrt at optage lån (bortset fra SU-lånet) kan være en glidebane til et endnu større forbrug. Bliv på stien og undvær hellere en middag i byen fra tid til anden.