Sådan får du mest ud af dit boligkøb

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Når du skal til at kigge efter en ny bolig, er der mange ting man skal have styr på inden man begynder at kaste sig ud i boligkøbet. Uanset om du er førstegangskøber eller om du har prøvet det før, er det godt at være så god forberedt som muligt, så du ikke overser vigtige detaljer under købet.

Hav styr på økonomien

Det er vigtigt, først og fremmest, at få styr på din økonomi og få lagt et budget, inden du begynder at kigge efter boliger. Budgettet skal indeholde dine samtlige indtægter og udgifter. Det giver både dig selv et godt overblik over din økonomi, og du skal også bruge det når du skal i banken for at låne penge til dit boligkøb.

I banken skal du desuden medbringe lønsedler og årsopgørelse, samt spørger bankrådgiveren ind til dit liv og dine prioteringer i forhold til din økonomi. Her fortæller de dig hvilket beløb du kan låne for, og du har mulighed for at blive forhåndsgodkendt til et boliglån, hvilket gør dig forberedt, når du finder en bolig, som du gerne vil købe. Dog forbeholder mange banker sig ret til at godkende det præcise hus, som du vælger at købe.

Klarlæg dine behov

Når du skal til at lede efter bolig, er det godt at have klarlagt dine behov på forhånd, så du ved præcis hvad du kigger efter. Det kan blandt andet være om du ønsker at bo i byen eller ude på landet. Overvej om det er vigtigt for dig at der er liv omkring dig og at der er kort afstand til alt. Eller om du hellere ønsker at der er ro og fred, og der er masser af natur omkring dig.

Tænk over hvilken by og kommune du ønsker at bo i. Hvis du er i tvivl, kan du undersøge de forskellige kommuner og gøre dig nogle overvejelser omkring kommunens skatter, afgifter og lokalpolitiske holdninger om, blandt andet, uddannelse, sundhed og de ældre.

Undersøg desuden indkøbsmulighederne, mulighederne for offentlig transport samt underholdning i nærheden.

Derudover, skal du overveje om du ønsker at bo i et rækkehus, et lille parcelhus, en stor villa, eller en stor landejendom, osv.

Tænk over hvordan den ideelle plantegning vil se ud samt hvilken tilstand du ønsker huset skal være i. Skal det være helt nyt, eller kan du acceptere at det er gammelt? Og hvor gammelt må det maksimum være, og har du et særligt krav til hvilket energimærke huset skal have?

Vigtige faktorer

Når du har fået valgt et boliglån og når til købsprocessen, indgår der en lang række juridiske dokumenter, og det bliver nødvendigt med juridisk rådgivning. Her skal du bruge en erfaren boligadvokat der kan undersøge, hvilke servitutter, der er tinglyst på huset, udarbejde skøde samt tilbyde dig at benytte et advokatforbehold. Forbeholdet kan benyttes, hvis det kræves at du skal godkende en købsaftale, som du ikke har gennemgået grundigt endnu. Det er altså en måde hvorpå du tilkøber dig mere tid til at gennemgå dokumenterne i købsaftalen.

Herefter er det en god idé at få rådgivning af en byggeteknisk rådgiver og få lavet en tilstandsrapport at huset for at undgå kedelige omkostninger i den forbindelse.

Som en ekstra sikring under hele købsforløbet, er det en god idé at sørge for du ikke bruger offentlige netværk til at tjekke din netbank, overføre penge, og så videre, da det er nemt for hackere at snige sig ind på din IP-adresse og bruge dine data. Hvis det er nødvendigt med brug af offentlige netværk, kan du købe en VPN, som står for Virtuelt Privat Netværk, gør din internetforbindelse ”usynlig”, så den ikke kan overvåges af andre, uanset hvor du logger dig på. Læs mere om VPN på vpnguiden.

Overtagelse af huset

Når alle papirer er ordnet og du har betalt, skal boligen overdrages til dig. Her får du højst sandsynligt overdraget nøglerne på selve overdragelsesdagen i huset, så alle forbrugsmålerne aflæses samtidig. Her skal du, sammen med ejendomsmægleren, aflæse el, gas, vand, og eventuel oliebeholdning. Tjek at alle hårde hvidevarer er i orden samt at alle stikkontakter virker. Tjek for eventuelle skader der er sket siden sidste besigtigelse.

Når du er klar til at flytte ind, skal du have flyttet dine møbler ind. Hvis du kommer direkte fra en mindre lejlighed, kan det være svært at fylde alle rummene ud fra start. Du kan få inspiration til indretning af dit nye hus på bomagasinet.

 

Fællesskål og højt humør: Kom med til Danmarks største virtuelle ølsmagning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Øl
Øl

Selvom vi lever i en på mange måder underlig tid, lever vi også i en digital verden, hvor alt kan lade sig at gøre i det virtuelle univers … hvis man er lidt omstillingsparat.

Mange danskere går en påskeferie i møde, hvor påskefrokoster og oplevelser med familie og venner må aflyses på grund af coronavirus.

Men bare rolig! Man kan sagtens stadig “mødes”  om en dejlig tår øl.

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

12 bryggerier går sammen

Sæt kryds i kalenderen langfredag i påsken, d. 10. april, hvor Royal Unibrew i samarbejde med Craft Makers Collective og 12 mikrobryggerier inviterer til Danmarks største virtuelle ølsmagning livestreamet direkte fra Anarkist og de små bryggerier rundt om i landet.

“Som et plaster på såret har vi taget initiativ til denne virtuelle ølsmagning for at give danskerne en anledning og et sted, hvor de kan mødes og skåle – uden at gå på kompromis med myndighedernes anbefalinger,” skriver arrangørerne om ølsmagningen.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Sådan fungerer en virtuel ølsmagning

De 12 bryggerier har fået til opgave at vælge én øl fra deres sortiment, der samles i en kasse og sælges fra Craftmakerscollective.com frem til den 5. april.

Den eneste forberedelse til den virtuelle ølsmagning er altså blot at få købt smagekassen til 349 kr. … og selvfølgelig sørge for, at øllet er koldt fredag d. 10 april.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Craft Makers Collective (@craftmakerscollective) den

“Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper en hård kamp i disse tider.

Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord – en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte,” skriver de videre.

Følgende bryggerier er med: Svendborgsund Bryghus, Midtfyns Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Ørbæk Bryggeriet, The Man Behind, Anarkist, Fanø Bryghus, Århus Bryghus, Thisted Bryghus, Amager Bryghus, Herslev Bryghus, Svaneke Bryghus.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Fakta

  • Danmarks største ølsmagning i cyberspace er åben for alle.
  • Man kan købe en samlet ølkasse med alle 12 øl, der er med i smagningen, på www.craftmakerscollective.com.
  • Prisen er kr. 349 inkl. moms + fragt og kassen kan blive leveret lige til kundens dør
  • Ølkasserne kan bestilles frem til søndag d. 5. april kl. 23.59.
  • Smagningen vil naturligvis også kunne streames efterfølgende, så man kan nyde de mange øl henover påskedagene, hvis man ikke har mulighed for at se med live om fredagen.
  • Har man ikke mod på at smage sig igennem 12 øl, er man også velkommen til gratis at se med på Danmarks Største Ølsmagning.
  • Ølsmagningen livestreames via facebook.com/anarkistodense.

Du finder info om køb mm. her.

Alle er inviteret: I aften kan du få verdens største 90’er fest hjem i stuen

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste af os kan sikkert mærke trangen.

Når dette Corona-mareridt er overstået, så skal der festes til den store guldmedalje. Musik gør os bare gladere.

Men hvis du vil i godt humør, feste og nyde at det trods alt er lørdag i dag, så læs med her.

For i aften samler Vi Elsker 90’erne hele Danmark hjemme i stuerne og disker op med et ’Stay Home 90’s Party’. Et lineup af 90’er-DJs og live acts, direkte på din skærm lørdag den 28. marts kl.16-00.30.

Det bliver verdens største online 90’er fest, og det bliver med en masse fede navne. Husk når festen er slut, så skal uret i øvrigt stilles en time frem til sommertid.

Vi kan feste sammen via vores skærme

De afsprittede hænder skal i dén grad plukke æbler midt på stuegulvet lørdag aften, når Vi Elsker 90’erne disker op med online livestream med nationale og internationale DJ’s.

“Siden vi meldte nyheden ud forleden, så har vi fået så mange beskeder både fra Danmark og mange andre lande.

Folk synes det er et godt initiativ, og vi er stolte over at så mange af vores skønne DJs og artister bakker op omkring det.

Vi hylder alle dem, der passer på hinanden ved at blive hjemme, alene. Men derfor kan vi jo godt feste sammen, hver for sig, via vores skærme derhjemme,” siger Riffi Haddaoui, der står bag sommerens tourkaravaner, Vi Elsker 80’erne og Vi Elsker 90’erne.

Han har på rekordtid fået en lang række 90’er DJs og kunstnere med på idéen om en hyldest til danskerne og til 90’erne.

 

Mange fede navne er klar

Her er ingredienserne til en bragende mindeværdig 90’er-stue-fest:

Du finder din skovmandsskjorte og BayWatch-badedragt frem fra gemmerne på loftet.

Når drinksbowlen er blandet med ’rutebil’, kan du med buffalos og knæklys sætte dig klar foran skærmen og sammen med resten af Danmark – direkte via livestream – være med til årets første 90’er-fest.

Se Tidsplanen herunder – vær opmærksom på at klokken 4.00 er klokken 16.00 og fremdeles.

Dan Rachlin og Riffi Haddaoui guider dig trygt gennem aftenen.

Tune ind på https://www.facebook.com/events/167702950907909/ lørdag aften kl. 16.00-24.00.

Du kan også følge det Live via Twitch her

Der er fede præmier fra sponsorer på højkant aftenen igennem.

Husk du også kan vise din støtte til verdens fedeste 90’er fest, når karavanen stadig efter planen kommer til Rødovre lørdag d. 23. maj med det største line-up nogensinde. Det kan du læse mere om her

Ny fredagstradition: Gratis online cocktailkursus gentages – nu med musikquiz oveni

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gratis online cocktailkursus Foto Getbartende.com
Gratis online cocktailkursus Foto Getbartende.com

Mere eller mindre alle er indendøre derhjemme disse uger.

Men hvis hr. Corona tror, det skal lukke ned for vores festlige side og kreativitet, så må den tro om igen.

Fredag 27. marts gentager Getbartender.com således deres gratis online cocktail kursus. Og denne uge er der lagt en musikquiz oveni.

“I denne tid er der ikke meget at fejre. Det kan vi godt mærke, og det er fuldt forståeligt.  Vi vil dog gerne skabe lidt smil, skål og glæde i denne triste tid,” forklarer Rasmus Damgaard fra Getbartender.com

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Madklubbens cocktailbar Bjørns på Vesterbrogade PR Foto

Bliv din egen Tom Cruise

Derfor går de live på Facebook, og lærer folk at lave 2-3 cocktails og gennemgår lidt barudstyr.

Cocktails på aftenen er Gin Hass, Pina Colada og Old Fashioned.

Men hvad så med ingredienser, tænker du.

De har lagt en indkøbsliste op på Facebookeventet, så man kan købe ind dertil.

“Så laver vi en online fest hjemme fra køkkenet!”

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Online cocktailkursus
Hvor: Facebook
Hvornår: Fredag 27. marts kl. 18.00-21.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her på Facebookeventet

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.