Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du renset din træterasse

Af Redaktionen

Mange Københavnere renser terrassen forkert

Endelig sol og sommer.

Endelig tid til at nyde livet udenfor.

Vinteren har været lang og fugtig, så din træterrasse har måske set bedre dage? Mange københavnere åbner i denne tid terrassedøren til et trist syn i form af en terrasse fyldt med alger. Heldigvis er der gode råd at søge i forhold til rensning af træterrassen.

 Sådan får du renset din træterrasse

Algevæksten på din terrasse er ikke alene skidt for træet, som ved tilførsel af yderligere fugt, kan få træet til at rådne, det er også farligt for dig at bruge den, for algerne gør træet ekstra glat.

Det triste forårs syn har fået mange til at forsøge sig med rensning på egen hånd og det ender ofte galt. Det fortæller de fagfolk vi har været i kontakt med, som kommer til flere og flere hjem, hvor folk har været lidt for flittige med både højtryksspuling og kemikalier. Flere har faktisk ødelagt træet og det er umuligt at rette op, når først skaden er sket. Derfor kan vi da også kun råde til at overlade rensningen af din terrasse til fagfolk som bruger denne fremgangsmåde:

Først påføres en speciel træskum og herefter bør terrassen få en dybdegående hedevandsrensning for det bedste resultat. Hele behandlingen er skånsom mod træet og midlerne er testede og miljøvenlige. Således kan du på denne måde også bevare din miljømæssige samvittighed ved at lade de skræppe kemikalier stå og vælge denne fremgangsmåde i stedet.

Fliserens har været forløber

Vores lille rundspørge hos fagfolk viser også, at flere og flere vælger at rense deres terrasse fordi de både har hørt og set gode resultater fra fliserens. De senere år er fliserens blevet mere og mere populært, fordi det er en meget billig løsning for et sæt helt ”nye” fliser. De professionelle fagfolk kan nemlig, via brug af specielt udstyr som sikrer det rigtige tryk og vandmængde samt de rigtige rensemidler, få fliserne til at få et helt nyt look.

Lighederne i problemerne på din terrasse og på dine fliser er til at få øje på. Væksten af alger er et stigende problem, men det er til gengæld vigtigt at reagere hurtigt på dine algeproblemer hvis du har en træterrasse, især i denne tid. Varme og fugt får nemlig algerne til at vokse hurtigt og dermed bliver dine problemer hurtigt større, så vi kan kun anbefale at reagere hurtigt, hvis du vil have glæde af din træterrasse resten af sommeren.