Sådan får du styr på din bilafgift

Skrevet af: Redaktionen

Få styr på din bilafgift – inden det er for sent! 

Har du styr på registreringsafgift på importerede biler, værdifastsættelse og hvad der påvirker din bilafgift? Det har de fleste ikke.

Det kan være svært at have overblik over hvilke omkostninger der følger med når du køber bil, det er derfor en god ide at være i kontakt med en ekspert, så du undgår oversete omkostninger og beskatninger. Men hvad er det en ekspert kan hjælpe dig med? En ekspert giver dig et overblik over alle afgifterne og hjælper dig med en korrekt værdifastsættelse hos skat.

Hvad påvirker din afgift?

Bilafgift kommer i mange forskellige former og afskygninger, det er dog registreringsafgiften og ejerafgiften som er de mest normale, og dermed også de mest kendte af den almindelige befolkning. Der findes dog også grøn ejerafgift som beregnes på baggrund af hvor langt din bil kører på literen, og er en afgift der afhænger af hvilken stand bilen er i, og hvor meget udstyr der er proppet i bilen.

Der kommer også løbende nye regler for afgifterne, hvilket blandt andet betyder at biler som er indregistreret fra den 3 oktober 2017 og frem, kan have en højere bilafgift end biler indregisteret før den førnævnte dato. Har du en ny bil, altså en bil som har kørt under 2.000 km og er under 4 år gammel, så kan du få en lavere bilafgift, din bil betegnes dog ikke for ny hvis den har særlige skader eller slitage.

Allerede nu kan det være svært at holde styr på det hele, og hvad de forskellige ting betyder for netop din bilafgift. Ved at være i kontakt med en ekspert er du sikker på, at nå frem til de rigtige tal og dermed får et godt og ikke mindst rigtigt overblik.

Det er også muligt at få lavet en forhåndsvurdering hvor en stor del er selvbetjening, til dem som allerede har styr på de fleste af tallene. Denne forhåndsvurdering kan du få helt ned fra 199 kr.

Få den bedste start 

Det er vigtigt altid at have styr på det hele, dette gælder især når der er tale om bilafgifter. Man ser så tit at folk ikke har detaljerne i orden og ender ud med en rykker fra skat. Det er derfor ofte den økonomisk rigtige beslutning at tilkøbe sig hjælp og vejledning, så man undgår de store skattesmæk og uforudsete udgifter.

Vil du gerne have et samlet overblik over omkostningerne der er i forbindelse med købet af din bil, er det derfor oplagt at tage kontakt til en ekspert indenfor bilafgift.