Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du sundere tænder

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret.

Der er flere gode grunde til at holde dine tænder sunde. Først og fremmest giver det dig et flot smil, samtidig kan det koste dig dyrt, hvis dine tænder ikke er sunde. Læs med her og få gode råd til, hvordan du vedligeholder dine tænder. 

Husk at gå til tandlægen

Mange mennesker har en tendens til at udskyde tandlægebesøget. Måske har du ligesom mange andre en frygt for tandlæger. Hos Tandlæge Frederiksberg kan du føle dig tryg og fortælle din tandlæge hvad du føler, da det kan give dig mere tryghed. I sidste ende er det kun dig selv, du snyder, hvis du ikke opsøger din Tandlæge. Regelmæssigheden af dine tandlægebesøg vil din tandlæge vurdere, da alle mennesker har individuelle behov. Ved at tage en tur til tandlægen kan du forebygge tandskader, og samtidig kan du få undersøgt, om du har behov for behandling. Regelmæssige tandlægebesøg kan desuden i nogle tilfælde minimere dine udgifter, da det på den lange bane kan gå hen og blive dyrt, hvis du har huller, syreskader eller tandkødsbetændelse. Et regelmæssigt tandlægebesøg kan dermed resultere i sundere tænder. 

Få en god rutine 

De fleste ved, at man skal børste tænder to gange dagligt, som er morgen og aften. Samtidig anbefales det, at man børster sine tænder i to minutter. Hvis din tandbørste ikke er elektrisk og dermed ikke selv har en timer, kan det være en god idé at tage tid på din telefon. På den måde sikrer du, at du kommer grundigt rundt omkring alle tænderne. Samtidig er tandtråd vigtigt, da dette renser dine tænder, der hvor tandbørsten ikke kan nå. Det er også vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du børster dine tænder. Du skal her sørge for at komme hele vejen rundt, hvilket kræver lidt teknik. En tommelfingerregel er, at tandbørsten skal køre rundt i cirkler. 

Glem ikke kostens rolle 

Kosten spiller en vigtig rolle for dine tænders sundhed. For alt, hvad du indtager af mad og drikke, kommer i kontakt med dine tænder. Dine tænder bliver altså udsat for lidt af hvert. Derfor kan det være en god idé at overveje, hvad du indtager. For eksempel er der mange, der ikke tænker over, at frugt indeholder frugtsyre, som kan skade tænderne. Dog ved de fleste at sodavand og slik ikke er sundt for tænderne, og samtidig kan det også være en god idé at undgå fødevarer, der sidder fast i dine tænder såsom bolcher og karameller, særligt hvis du bruger bøjle.  

Del artikel

Andre læser også