MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan finder du et job i hovedstaden

Af Annoncør

Hvis du bor i København og er på boligjagt, er der flere ting, du kan gøre for at øge dine chancer for at lande drømmejobbet. Herunder kan du læse nogle konkrete tips til, hvordan du sætter dig selv i den bedste situation til at lande drømmejobbet.

Det handler om langt mere end CV og en god anbefaling – læs med her, og bliv klogere.

Afsøg dine muligheder, og sæt ord på dine kompetencer

Først og fremmest bør du gøre det klart overfor dig selv, hvor du gerne vil arbejde, og hvad du gerne vil arbejde med. Helt konkret kan du gøre det ved at researche forskellige virksomheder og de stillinger, de tilbyder.

Hver gang du finder en tiltalende virksomhed, der har en stilling, der matcher dine kompetencer, kan du notere den på en liste. På den måde kan du ende med en liste, der indeholder en række virksomheder, der alle matcher dig og dine kompetencer.

Herefter bør du bruge noget tid på at sætte ord på dine kompetencer. Hvad er det helt præcist, du kan tilbyde? Der er ingen, der ved det bedre en dig selv, men det kan stadig være svært at sætte ord på det. Derfor kan du eventuelt få hjælp fra professionelle, tidligere arbejdsgivere eller lignende.

Udnyt dit netværk

Når du har en liste over virksomheder og en konkret formulering, der indkapsler dine kompetencer, bør du søge mod dit netværk. Kender du nogen, der arbejder for én af disse virksomheder? Eller har du mulighed for at skabe en relation på en anden måde?

Hvis du allerede har et kendskab til virksomheden, mangler du bare, at de også har et kendskab til dig. Det vil nemlig optimere dine chancer for at lande jobbet.

Tag kurser og øg dine kompetencer

Hvis dine kompetencer endnu ikke matcher din drømmevirksomhed endnu, kan du tage kurser og øge dine kompetencer. Lyder det som noget for dig? Her er alt du skal vide.

Hvis du er i job PT kan det være, at du skal finde et kursus, du selv kan betale for, og som du kan tage om aftenen eller i weekenderne. Hvis du derimod er på dagpenge, kan du muligvis få hjælp fra din A-kasse. Det betyder, at du kan blive sat i kontakt med forskellige kursusudbydere, og at du muligvis kan få din a-kasse til at betale for kurset. På den måde kan du øge dine kompetencer og lande drømmejobbet.

Del artikel