Sådan forbedrer du din søvn, hvis du bor i København

Skrevet af: Redaktionen
Operaen i København Foto: Rasmus Kramer Schou
Operaen i København Foto: Rasmus Kramer Schou

I en storby som København, er der en del larm fra de tusinde af mennesker som hele tiden passere forbi på gaderne, og fra de dyttende og larmende biler som drøner forbi foran dit vindue.

Herudover bliver lyset heller aldrig slukket, og du er derfor også altid udsat for store mængder af lys, også inden sovetid.

Disse faktorer kombineret, kan gøre det utroligt svært for en by beboer at få en ordentlig nattesøvn, men der er nogle ting du selv kan gøre, for trods alt, at forbedre din søvn en anelse.

Sov med ørepropper

En af de nemmeste måder hvorpå du kan få lukket gadestøjen ude, er ved at tage nogle ørepropper i inden du skal sove.

Disse kan godt være en anelse ubehageligt i starten, men du vænner dig hurtigt til dem. Og i sidste ende er det en god byttehandel, hvis det kan medføre at du kan sove i fred og ro, uden at blive forstyrret af omgivelserne.

Få installeret nogle ordentlige gardiner

Der er en lang række forskellige virksomheder, såsom Gardinbussen, som forhandler gardiner, og dette er der en god grund til.

For at få en optimal søvn kræves det nemlig at du befinder dig i et mørkt rum. Dette er ikke kun en fordel, men meget tæt på en nødvendighed når du skal sove.

Derfor er det intet mindre end problematisk, når lyset fra bilerne og gadelygterne skinner igennem dit vindue hele natten. For at få bugt med dette problem, er den simple løsning at sætte gardiner op i dit soveværelse, hvilket også om sommeren kan holde dit værelse mere køligt og behageligt, når du skal sove.

Svært behøver det langtfra heller ikke at være, idet du blandt andet kan bestille Gardinbussen, som sætter gardiner op efter lige netop dine vinduers mål. Du kan bestille dem her; bestil-gardinbussen.dk