Sådan håndterer du et brev fra inkasso

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Har du fundet et inkassobrev i postkassen? Så kan det tyde på, at du har ubetalte regninger eller anden gæld, hvor du ikke har overholdt dine forpligtigelser.

Det kan nemt virke skræmmende at blive kontaktet af et inkassoselskab, men det er vigtigt at du tager en dyb indånding og holder hovedet koldt. Det er nemlig ikke nær så farligt, som det lyder, og det kan være ret nemt at løse situationen.

Herunder kan du finde en trinvis guide, som hjælper dig godt igennem en inkassosag.

Læs brevet grundigt

Først og fremmest er det vigtigt, at du læser brevet fra inkassoselskabet grundigt. Brevet vil ofte indeholde vigtige oplysninger – for eksempel betalingsfrister og lignende.

Du må for alt i verden ikke ignorere brevet, da det blot for alvor vil give dig problemer på længere sigt. Hvis du ikke reagere på brevet, vil du virke uvillig til at samarbejde, hvilket blot vil skade dine muligheder for at indgå en afbetalingsaftale senere hen i forløbet.

Undersøg gælden

Et inkassoselskab har til formål at inddrive gæld for en anden virksomhed, men det fremgår naturligvis i brevet, hvor gælden stammer fra.

Du skal være opmærksom på, at der kan være sket fejl i forbindelse med inddrivelse af gælden. For eksempel kan der være tale om en regning, som blev sendt til inkasso, før det blev registreret, at du havde betalt.

Det er ikke umuligt, at gælden er betalt, så det er vigtigt at du sikrer dig, at det ikke er tilfældet. Hvis der er tale om en fejl, skal du naturligvis kontakte din kreditor og inkassoselskabet med din dokumentation på betalingen. På den måde kan sagen blive afsluttet øjeblikkeligt.

Beregn om du kan betale gælden

Det er altid rareste at få sagen hurtigt ud af verden, så hvis du kan, bør du betale gælden øjeblikkeligt.

Du bør gennemgå din økonomi for at sikre dig, at den kan bære den ekstra udgift – især hvis din økonomi er stram. Det nytter ikke noget, hvis du blot ender med at endnu flere regninger bliver sendt til inkasso.

Husk på, at der kommer inkassogebyr på hver gang, så det kan nemt blive en dyr fornøjelse, hvis flere regninger bliver sendt til opkrævning.

Indgå en afdragsordning

Du må ikke miste modet, hvis ud ikke har råd til at betale din gæld. Det er ikke jordens undergang, og det betyder ikke, at fogeden kommer og tager dine ting.

I første omgang er det ufatteligt vigtigt, at du selv er konstruktiv og forsøger at finde en løsning. Prøv selv at undersøge din økonomi og find ud af, hvor meget du ville have råd til af afdrage med om måneden. Dernæst kan du kontakte inkassoselskabet.

Inkassoselskabet er heller ikke interesseret i en fogedsag, og derfor vil de stort set altid være interesseret i at indgå en afdragsordning, hvis det er muligt. Her vil de nogle gange bede om at få økonomisk dokumentation fra dig – hvilket betyder, at de får et overblik over dine indtægter og udgifter.

De vil forhåbentligt være enig med dig i, at det ikke er muligt at afbetale hele gælden på én gang, og så vil I sammen finde en afdragsordning. Det er ofte en fordel, hvis du selv forslår et beløb, da det kan gøre processen en del kortere.

Overhold til afdragsordning

Det er ufatteligt vigtigt, at du afholder din afdragsordning til punkt og prikke. I nogle tilfælde kan du nemlig risikere, at hele aftalen falder til jorden, hvis du ikke overholder din del af aftalen. I værste fald kan det betyde, at hele gælden bliver sendt til øjeblikkelig inddrivelse.

Du skal kontakte inkassoselskabet øjeblikkeligt, hvis du misser en betaling – også selvom der kun er tale om en enkelt dag. Det er bedre at være på den sikre side, for afbetalingsordningen er et hensyn fra deres side og ikke en selvfølge.

Hvis du vil vide mere om danske inkassoselskaber, og hvorfor virksomheder benytter dem, kan du besøge https://www.intrum.dk/services/vores-services/inkasso/. Her kan du finde informationer om deres services og arbejdsmåder.