MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kan du give din ældre hund bedre vilkår

Af Redaktionen

Måske har du opdaget, at din hund ikke længere springer op og leger vildt, som den tidligere har gjort. Måske er den ikke helt så frisk, når I er ude at gå tur. Måske sover den mere, eller måske er den på anden vis begyndt at vise tegn på alderdom.

Det er jo desværre sådan, at alderdom er en naturlig del af livet, og det gælder også for hunde. Med alderdommen kommer der også ofte nogle skavanker, så det kan være, at du er nødt til at gøre noget særligt, hvis du stadig vil have, at din hund skal leve godt.

Sørg for en ordentlig hundeseng

En af de ting der hurtigt kan blive et problem for en ældre hund, er den forkerte seng. Hvis din hund allerede har en seng, der har fungeret fint indtil nu, betyder det ikke, at det stadig er den rette seng. En gammel hund har nemlig nogle andre behov end en ung hund.

Hvis du vil have en ordentlig hundeseng, kan du gå efter:

  • En lavere seng, så din hund stadig kan hoppe op i sengen
  • Et ortopædisk design, der giver din hund en god støtte
  • En varmefunktion, så din hund aldrig skal fryse

Derudover skal du selvfølgelig altid gå efter en hundeseng med et ordentligt materiale og en passende størrelse.

Mere støtte på gåturene

En ældre hund har stadig brug for frisk luft og motion. Det er bare ikke sikkert, at din hund kan holde til at gå så langt eller på det samme terræn, som den kunne, da den var yngre. Det skal du huske på, når I går tur.

Det kan være, at du er nødt til at gå kortere ture, så du ikke risikerer at udmatte din hund. Det kan også være en mulighed at have en hundeklapvogn med på turen. Så er der nemlig altid en mulighed for at få hvile, selvom der stadig er langt hjem.

Brug dyrlægen mere end før

Når din hund bliver ældre, kan der også være et større behov for at snakke med en dyrlæge. Der kan nemlig være nogle ting, du skal være særligt opmærksom på i forhold til alt fra foder til eventuelle sygdomme, og det er alt sammen noget, en dyrlæge vil have forstand på.

Med en gammel hund skal du altså ikke være bange for at tale med dyrlægen lidt oftere.