Sådan kommer du godt videre i dit nye hjem

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Det kan være et spændende øjeblik, når vi skal fra en bolig videre til den næste. Der kan være mange praktiske ting, som skal løses og fikses inden man kan sælge sin bolig og flytte ind i en ny. Det kan tage lang tid at flytte, hvis ikke man får gjort alt rigtigt fra start. Hvis det første gang du skal sælge din bolig, så kan det være svært at bevare overblikket over, hvad du selv kan gøre og hvad du bør få hjælp til. Læs med her og få inspiration til at komme godt i gang med dit boligsalg, så du kan starte et nyt kapitel i din nye bolig.

Pak dine ting ned struktureret

Det er spændende at starte et nyt kapitel i et nyt hjem. Det kan hurtigt blive uoverskueligt at pakke ens ting ned på bekostning af, at de skal frem om lidt igen. Hvis du overvejer at smide alle dine ting ned i en par flyttekasser, så bør du måske overveje at være mere struktureret med din nedpakning. En flytning giver mulighed for at rydde op i ens ting og skille sig af med det, som man ikke længere har brug for. Det kan være en god idé at slæbe kun det vigtigste med videre og give det nyt liv i en anden bolig. Det kan også spare dig tid, hvis du pakker dine ting ned alt efter hvilket rum du befinder dig i. Det er også en god huskeregel at navngive dine forskellige flyttekasser, så de er lette at sortere i, når du endelig skal pakke ud igen.

Få hjælp til det juridiske og økonomiske

Det er et stort skridt at sælge en bolig og ikke mindst købe en ny bolig, og derfor er det vigtig processen sker på bedste vis. Når du skal af med dit gamle hjem kan det være en fordel af finde en kompetent ejendomsmægler, som kan varetage dine interesser og hjælpe dig godt videre. Med hjælp af en ejendomsmægler så slipper du for at skulle forholde dig til en stor del af det juridiske arbejde, som der kan være, når man flytter fra en bolig videre til den næste. Det kan kræve en masse energi og tid og flytte. Det kan være nemt at miste overblikket over, hvor mange penge man bruger under en flytning. Hvis du har brug for et mere struktureret overblik, så kan du med fordel få professionel hjælp til at få et kig på din økonomi. Du kan få hjælp af en bogholder i København til at få styr på din økonomi og kom godt fra start i din nye bolig. Det kan være en kæmpe fordel at få hjælp til at holde styr på dine indtægter og udgifter, så du har en idé om, hvor stort et rådighedsbeløb du har om måneden. Det vil give dig ro i din nattesøvn at have styr på din økonomi. Alt man skal gøre at udfylde en formular og dernæst modtager man et tilbud inden for 48 timer. Her vil man modtage tre forskellige tilbud fra en række bogholdere, som kan matche hvilke behov du har brug for. Det er også lettere at bruge penge på boligforbedringer i ens nye hjem, hvis man er klar over, hvor mange penge, som der er til rådighed.

 

Få lavet boligforbedringer

Som sælger af en bolig har du et ansvar for at efterlade din bolig i den bedste stand. Typisk findes der flere ting, som vi skal have ordnet i vores bolig inden vi flytter eller indflytter et sted. En flytning kan hurtigt blive en større mundfuld, hvis der er flere ting, som enten skal laves i den gamle bolig eller i den nye bolig. De mange store eller små byggeprojekter kan være svært at få igangsat, hvis de kræver mange forskellige fagfolk. Det kan nemt blive uoverskueligt at hente tilbud fra flere fagfolk og arrangerer deres forskellige besøg. Du kan løse det problem ved at få fat på en hovedentreprenør, som kan hjælpe dig med alt fra VVS, el-, maler-, tømre- og murer arbejde. På den måde kan du anskaffe dig et samlet tilbud på alt, hvad du skal have lavet og få det hele afviklet på en gang. Det kan give dig overskud til at komme godt videre fra dit gamle hjem til dit nye.

Menuer til en 50’er og gratis øl: Burger Shack åbner ny restaurant i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I juli måned gav Politikens anmelder Burger Shack en 6 hjerter anmeldelse, og siden kom turen så til Jyllands Postens anmelder, som kastede endnu en 6 stjernet anmeldelse efter burger-kæden.

Jyllands Posten udråbte desuden Burger Shack til vinderen af burgerkrigen i København.

Burgerjoint-kæden med 14 restauranter landet over er virkelig ved at erobre terræn i Hovedstaden, og har aktuelt planer om at åbne en Flagship Store på Nørreport og på Frederiksberg.

Men først kommer turen til en ny restaurant i Carlsberg Byen i den kommende weekend.

Menu til en 50’er og 500 gratis øl

Burger Shack åbner ny restaurant i Carlsberg Byen med plads til 60 siddende, og det fejres med en menu til en 50’er både lørdag d. 25. januar og søndag d. 26. januar samt 500 gratis Royal Øko IPA øl.

Hos Burger Shack glæder man sig til at slå dørene op til den nye restaurant.

“Vi har de sidste par måneder arbejdet intenst på at blive klar til åbningen i Carlsberg Byen.

Københavnerne har taget bedre imod os, end vi turde drømme om, så vi glæder os helt vildt til at kunne byde endnu flere kunder velkommen.

Nu også med mulighed for at sidde ned inde i restauranten,” siger driftsdirektør Christoffer No til MigOgKbh.

Frokostmenu til de mange studerende

Med lokation i Carlsberg Byen er der også et kæmpe potentiale med deres frokostmenu og så de mange studerende.

“Vores nye restaurant er nabo til 10.000 studerende på Campus Carlsberg, og vores frokostmenu er derfor som skabt til denne restaurant.

Mandag til fredag tilbyder vi nemlig en Shack Lunch menu (Burger, Sodavand & Pommes Fritter) til kun 65kr.,” forklarer Christoffer No.

Hvad: Burger Shack åbner ny restaurant
Hvornår: 25-26 Januar 11.30 – 21.00
Hvor: Humletorvet 4, 1799 København V.

Du kan få 1 meter lang Durum: Umut udvider med vild kebabshop

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis man kender lidt til Umut Sakarya, så ved man også, at han sjældent sidder stille.

Så derfor kommer det næppe som en overraskelse for nogen, at han har en nyhed i ærmet.

Nu er den så offentlig.

Umut går lidt andre veje end de klassiske flæskestegs-koncepter og udvider nu “imperiet” med en kebabshop.

Den kommer til at hedde Guldkebab by Guldkroen, og åbner som en pop up 14. februar og frem til sommerferien på Nørrebro.

Vild – vildere

Det bliver selvfølgelig ikke en kebabrestaurant, som vi kender det fra det københavnske.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som Umut kalder det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen som er Valentines Dag bydes der på gratis kebab og bajere til de 300 første.

Hvad: Guldkebab åbner med 300 gratis kebab og øl
Hvor: Rantzausgade 58b
Hvornår: 14. februar
Mere info her

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her