ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan øger du produktiviteten på arbejdspladsen med teambuilding

Af Annoncør

Nogle gange kan det være vanskeligt at nå de mål, som der er blevet opsat på arbejdspladsen. Det kan der være rigtig mange forskellige årsager til, da der er mange ansatte i forskellige virksomheder og forskellige arbejdsprocesser. Hvis man er leder med ansvar for medarbejderne i en afdeling, så er der dog nogle tiltag, som man kan gøre brug af for at øge produktiviteten i sin afdeling.

Et af disse tiltag er teambuilding, som har mange dokumenterede effekter på medarbejdernes produktivitet og generelle trivsel, og derfor vil vi i denne artikel gøre dig klogere på, hvordan teambuilding kan være med til at øge produktiviteten på arbejdspladsen.

Hvor stammer problemet fra?

Til at starte med skal det nævnes, at skylden for, at produktiviteten ikke er så god, som den burde være, aldrig må blive pålagt de ansatte. De ansatte er vel og mærke dem, som laver det daglige arbejde og som skaber værdi for både kunderne og virksomheden, men hvis produktiviteten ikke er høj nok, er man som leder nødt til at kigge indad og vurdere, om virksomhedens kultur og processer er, som de skal være.

Hvis man ikke motiverer sine medarbejdere til at gøre et stykke arbejde på den rigtige måde, så har det intet med den enkelte medarbejder at gøre, men det er derimod et lederansvar. Og på samme vis skal en leder være opmærksom på, om medarbejderne trives på arbejdspladsen, da mistrivsel er en meget stor synder til demotivation, hvilket kan påvirke produktiviteten negativt. Heldigvis kan teambuilding være løsningen!

Teambuilding skaber sammenhold

Når et team ikke performer, som de skal, kunne det mange gange relateres til sammenholdet, som der er i teamet. Hvis der ikke er et godt sammenhold på teamet, kan det være at de fleste holder sig for dem selv og klarer deres egne opgaver, og derved kommer man sjældent til at snakke om, om der er nogle, der har alt for mange opgaver, som de skal have hjælp til. På samme måde kan et dårligt sammenhold gøre, at man ikke snakker så meget med kollegaerne, hvilket kan skabe dårlig trivsel på teamet, som er en stor synder til mangel på produktivitet.

Teambuilding øvelser tvinger teamet til at arbejde sammen om et fælles mål, hvor man både skal kommunikere og hjælpe hinanden, hvilket forhåbentlig ender ud med en stor succesoplevelse, som man kan tage med tilbage på arbejdspladsen. Derved skaber det et sammenhold og en kultur, hvor man arbejder sammen mod nogle fælles mål. Du kan arrangere dit næste teambuilding-arrangement på https://a-w-a.dk/

Teambuilding er sund konkurrence

Det er et meget velkendt faktum, at mange mennesker har et konkurrencegen. Det kan man drage stor fordel af som leder ved at arrangere teambuilding-arrangementer. Det er en god måde at fremtvinge et sundt konkurrencemindset hos de ansatte, da det altid skal være den enkelte medarbejders lyst, der skal være den primære motivationsfaktor.

Man tænker desuden mere kreativt i pressede situationer, og det er en meget uundværlig evne at have på ethvert team. Når man går i stå, er det vigtigt at have nogle medarbejdere, som bringer noget byt til bordet og som man stole på, når man møder modgang. Derved er teambuilding et godt redskab til at skabe en duns konkurrencekultur, hvor medarbejdere både konkurrerer imod hinanden og sig selv.

Del artikel