MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan opnår du grønnere energi

Af Redaktionen

4 tips til hvordan du kan skabe en grønnere hverdag

Dette er sponsoreret indhold

I dag er der mere en nogensinde brug for, at vi tænker i grønne baner. Miljøet har brug for hjælp, og den hjælp skal komme fra dig og mig. Derfor er det essentielt, at du såvel som alle andre begynder at skabe en grønnere hverdag. Men hvordan gør du det? Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Hvordan får din bolig energi?

Uanset hvor du bor og hvilken type bolig, det er, bør du overveje, hvor din energi til boligen kommer fra. Der er nemlig rigtig mange, der ikke har tænkt over, at det ikke er en af de grønne løsninger, de benytter, såsom olie eller kul. I dag findes der så mange grønne alternativer til energi, at det næsten ikke giver mening at benytte andet end en af disse løsninger. Du kan blandt andet vælge solvarme, vindenergi eller lignende vedvarende kilder. 

Skift kødet ud med grønt

På 80 procent af de danske marker bliver der produceret foder til dyr. Det betyder, at jo mere kød vi spiser, jo større område af den danske natur skal lægges om til marker, for at de dyr vi spiser, kan få foder. Produktionen af kød er en af de største belastninger for miljøet, og derfor er det også et af de steder, hvor vi skal ændre vores tankegang. Når det er sagt, er dette ikke en løftet pegefinger om helt at stoppe med at spise kød. I stedet er det en opfordring til at skære ned på kødet et par gange om ugen. Hvis du og din husholdning har bare 2 kødfrie dage i ugen, bliver det til 104 kødfrie dage om året. Hvis alle husstande gør dette, vil produktionen falde markant.

Bilen er ikke altid nødvendig

Et andet sted du kan blive grønne, er når det kommer til transport. Rigtig mange vælger at tage bilen, uanset hvor lang eller kort distancen er fra udgangspunktet til endestationen. I stedet for altid at tage bilen, er det en god ide, at du overvejer, om det ville være lige så nemt at gå, tage cyklen eller benytte offentlig transport. Foruden at det skåner muligt at lade bilen stå en gang imellem, skåner det også din bil. Det er nemlig de færreste biler, der har godt af at blive startet op for de korte distancer i længden.

Støt lokale forhandlere og gå efter sæson

Et sidste tip til en grønnere hverdag er, at i stedet for at gå ned i supermarkedet og handle dine grøntsager, frugter og andre fødevarer, så handel i stedet hos de lokale, der producerer denne type fødevarer. Ved at gøre dette, bliver du også tvunget til at handle mere efter sæson, hvilket altid er det bedste at gøre. Grunden til dette er, at de varer der er uden for sæson, skal importeres til landet eller har brug for energikrævende pleje for at kunne komme på hylderne i supermarkedet, og dette er belastende for miljøet. Desuden støtter du en god sag, når du handler hos de lokale i dit område.