Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan påvirker alkoholmisbrug børn

Af Annoncør

Et alkoholmisbrug påvirker langt fra kun dig selv. Det påvirker også din familie, dine venner, dine kollegaer og ikke mindst dine børn. Faktisk er børnene ofte dem, der lider mest, når mor eller far drikker. I det følgende vil vi komme ind på, hvordan alkoholmisbrug i familien påvirker børn.

Alkoholmisbrug udsætter hele familien for psykisk pres

Det er en stor belastning at leve sammen med en person, som har et alkoholmisbrug. Når man drikker, skader man derfor ikke kun sig selv, men i høj grad også sin familie og sine børn. I værste fald kan børn udvikle alvorlige adfærdsforstyrrelser eller decideret psykisk sygdom, som følge af at far eller mor drikker.

Sådan bliver børn påvirket af mors eller fars alkoholproblemer

Børn, som vokser op med en eller begge forældre, som drikker, oplever ofte at skulle tage ansvar for opgaver, som langt overskrider det, der kan forventes af et barn. Det kan fx være huslige pligter, som rengøring og indkøb eller at passe en mindre søskende, fordi forældrene ikke selv er i stand til det.

Mange børn, som vokser op i et hjem hvor der drikkes, føler ofte skam over både dem selv og deres forældre, hvilket har den betydning, at de ikke inviterer venner med hjem. Det kan føre til isolation, mistrivsel og manglende social udvikling.

I hjem hvor der drikkes bliver børn også ofte udsat for trusler om vold og der kan ofte være en uforudsigelig og ubehagelig stemning i hjemmet.

Disse tegn skal man være opmærksom på

Det kan være svært at vide om et barn vokser op i et hjem med alkoholproblemer. Der er dog nogle tegn, man skal være opmærksom på. Koncentrationsproblemer, indlæringsproblemer og udeblivelser fra skolen kan være et oplagt tegn på mistrivsel. Svingende følelser, angst og tristhed kan være et andet.

Har du mistanke om, at et barn vokser op i en familie med alkoholproblemer, bør du underrette kommunen.

Del artikel

Andre læser også