MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Sådan passer du bedst på menneskets bedste ven

Af Annoncør

Hunde er menneskets bedste venner, og det kræver derfor en stor del af ansvar at have et hjemmeboende kæledyr. Det handler ikke blot om mad og motion – du skal sørge for, at din hund har de rette forhold til trivsel og velvære. Her får du nogle tips til, hvordan du passer bedst på din firbenede ven. For det først så sørg for den rigtige mængde motion: Motion er vigtigt for alle dyr, da det giver dem muligheden for at udfolde sig fysisk og mentalt og kan nemt gøres ved brug af hundeseler. Derudover skal du huske at give den de rigtige mængder af mad: Det er meget vigtigt, at du sørger for den rette balance mellem protein, fedtsyrer og vitaminer i din hunds kostplan. Fodring bør ske to gange om dagen med passende portioner – husk dog aldrig at overfodre! 

Plejning af din hund

Det er vigtigt at pleje sin hund, så den føler sig godt tilpas og har det godt. Derfor er det en god idé at give sin hund regelmæssig pelspleje. Dette kan gøres ved at børste dens pels regelmæssigt for at fjerne døde hår og holde den ren. Det er også vigtigt at klippe negle, da de ellers kan blive for lange og skabe ubehag for din hund. Endvidere er det en god idé at tjekke ørerne jævnligt, da der kan opstå infektioner, som skal behandles hurtigst muligt. Desuden skal man huske at bade sin hund med jævne mellemrum – dog ikke for ofte, da det kan ødelægge dens naturlige fedtlag. Endelig er det vigtigt at huske på, at selvom ens hund måske ikke ser ud til at have brug for en tur til frisøren, så er det stadig en god idé af og til give den et trim – især i sommermånederne – så den ikke overophedes.

Socialisering er nøglen til et sundt hundeliv

Socialisering er en af de vigtigste ting, når det kommer til at give din hund et sundt liv. Det handler om at lære din hund, hvordan den skal opføre sig i forskellige situationer og miljøer. Dette kan være alt fra at lære den, hvordan den skal reagere på andre mennesker og dyr, til at lære den, hvordan den skal navigere i trafikken eller andet offentligt rum. Det er vigtigt at socialisere sin hund fra en tidlig alder, da det giver dem mulighed for at udvikle deres følelsesmæssige intelligens og selvreguleringsevner. Når du socialiserer din hund, så sørg for at starte med små trin og gradvis øge sværhedsgraden. Husk altid at belønne din hund positivt for god adfærd undervejs – dette vil motivere dem til at fortsætte med deres træning.

Del artikel

Andre læser også