MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Sådan sikrer du dig, at din bolig er klimavenlig og dermed fremtidssikret

Af Redaktionen

I takt med at hele verden i stigende grad fokuserer mere og mere på, hvordan vi sikrer klodens klima, og dermed vores alles fremtid, er grundlaget for at forholde sig til, hvor klimavenlig ens hjem er kun blevet større. Der er mange gode grunde til at undersøge, hvor fremtidssikret en bolig er rent klimamæssigt. Disse grunde kan være baseret på mange ting: for eksempel giver det for vores alle skyld god mening at sikre sig, at man ikke bruger for mange ressourcer til at varme boligens rum op om vinteren – både for pengepungens skyld, men så sandelig også for klimaet og dermed vores alles skyld.

Hvorfor er termoruder vigtige?

Stort set alle danske boliger har installeret  termoruder i deres vinduer. Dette gør man af flere forskellige årsager, når man bygger et nyt hus eller renoverer et gammelt hus. Termoruder fungerer på samme måde som isolationsmaterialet under boligens tag og i hulrummet mellem boligens mure. Den åbenlyse årsag til at isolere et hus er naturligvis, at varmeregningen om vinteren ikke skal gå hen og blive unødvendigt stor og uoverskuelig. Selvom mange mennesker måske ikke tænker videre over, at der er penge at spare ved at vedligeholde den isolerende funktion ved en boligs termoruder, så er der i denne tid med ekstra fokus på bæredygtighed og klimahensyn kun kommet endnu flere gode grunde til at sørge for god isolation.

Mange penge at hente ved at udskifte gamle termoruder

Statens byggeforskningsinstitut vurder faktisk, at langt de fleste huse i Danmark kan reducere varmeregningen med helt op til 30%, og de vurderer ligeledes at det allerstørste potentiale for forbedring af huses isolation ligger ved at udskifte gamle ineffektive ruder til nye, bedre isolerende termoruder. Udover at du som boligejer på længere sigt har muligheden for at spare en god mængde af dit opvarmningsbudget helt væk, ved at investere i udskiftning af gamle, punkterede eller defekte termoruder, så er der andre potentielle fordele ved at skifte til mere energivenlige vinduer. Gamle, defekte ruder kan bidrage til et dårligere indeklima i din bolig generelt, hvilket kan føre til en ubehagelig boligsituation og i værste kan det problematisk for dit helbred, da et dårligt indeklima kan føre til problemer med mug og skimmelsvamp i boligen på længere sigt. Ligeledes kan man være sikker på, at tilstanden af en boligs vinduer er noget af det første, der tages højde for, ved en evt. salgsvurdering. Der er altså mange gode grunde til at få en professionel vurdering af tilstanden og muligheden for forbedring af ruderne i netop din bolig.

Del artikel

Andre læser også