Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan sikrer du en optimal temperatur i dit drivhus året rundt

Af Annoncør

Et drivhus er genialt på den måde, at det forlænger dyrkningssæsonen både tidligt og sent. Det giver den klare fordel, at du kan starte tidligere ud med at plante og så i drivhuset, end du kan på friland, og at du kan høste tomater og vindruer et godt stykke hen på sensommeren og i det tidlige efterår. Det er primært solens varme og lys, der skaber de gode betingelser for vækst i et drivhus. Men der findes faktisk også et par ekstra tricks, som du kan benytte dig af, så dit drivhus er sikret en optimal temperatur i en længere periode. Læs med her og bliv klogere på genveje til en forlænget vækstsæson.

Drømmer du om at kunne dyrke eksotiske frugter, spændende grøntsager og smukke velduftende blomster i din have, så er det en oplagt investering at købe et drivhus. Du kan få drivhuse i alle størrelser og i mange forskellige variationer, så dine ønsker og behov kan sagtens opfyldes. Hvis du mangler inspiration til at finde det rette drivhus til dig, så køb drivhus ved Juliana Drivhuscenter. Shoppen har et stort og alsidigt udvalg af drivhuse, og du finder masser af inspiration til dyrkning af planter, indretning og placering af drivhuse og meget andet.

Den optimale temperatur i et drivhus

Kan der blive for varmt i et drivhus, tænker du måske. Som udgangspunkt er meningen med et drivhus jo netop, at der skal være varmere derinde end på friland. Det kan dog blive for varmt i et drivhus. Den optimale temperatur skal derfor helst være omkring 25 grader om dagen og cirka 15 grader om natten. Hvis dagtemperaturen bliver for høj, tørrer jorden og dermed dine planter hurtigt ud.

Hvordan kan du holde på varmen?

Den mest enkle måde at holde på varmen i drivhuse er ved at sørge for, at både døre og vinduer er lukkede. Derudover kan du dække dit drivhus med plast eller bobleplast, som dermed isolerer og holder på varmen.

Du kan også vælge at opvarme dit drivhus. På den måde kan du forlænge dyrkningssæsonen med adskillige måneder. Der er forskellige måder at opvarme drivhuse på. Du kan installere solceller, så gulvet kan opvarmes via solvarme. Du kan også tilslutte opvarmning fra dit hus, således at der føres varme fra dit pillefyr eller din luft til luft varmepumpe. Disse løsninger er dog i den dyre ende. Alternativt kan du købe drivhusvarmer eller en varmeblæser, og disse er mere overkommelig i pris.

Kuldefølsomme planter

Hvis du har kuldefølsomme planter i drivhuset, kan du vælge at isolere direkte omkring disse planter. Du kan lægge plastik eller fiberdug omkring planterne, som derved kan holde lidt på varmen. Du kan også skærme mod kulden ved at dække de kuldesensitive planter med grangrene eller flamingo, og hvis du gerne vil undgå kulde fra jorden, kan du dække jorden til med blade eller flis.

Varme i jorden skaber gode vækstbetingelser

For at skabe de rette betingelser for vækst handler det ikke kun om sol og varme luft i drivhuset. Det handler lige så meget om, at jorden har den rette temperatur. Et godt tip kan her være at grave halmballer ned i jorden.

Sådan undgår du, at dit drivhus bliver overophedet

Hvis du fornemmer, at temperaturen er blevet for høj i drivhuset, bør du handle inden for relativ kort tid, så dine planter ikke lider skade. Som det første kan du begynde med at åbne alle døre og vinduer, så der skabes gennemtræk og køligere luft kan tilføres. Du kan også opsætte et skyggenet, som skygger for solen, og dermed giver dine afgrøder et pusterum i heden.

Del artikel

Andre læser også