Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan sikrer du indeklimaet med ventilationsrens

Af Annoncør

Uanset om dagene er kolde eller varme, og om man tilbringer mange eller få timer indendørs, er det værd at have et overblik over ventilationen i hjemmet. Det har nemlig en direkte effekt på ens sundhed.

Det betyder også, at uanset om man befinder sig i København med 12 grader og solskin, eller i Aarhus med 5 grader og let brise, er det værd at tage et kig på ventilationsanlægget i ens hjem og overveje, om det trænger til en omgang ventilationsrens.

Hvad er ventilationsrens?

I de fleste hjem findes der nu til dags ventilationsanlæg, som har til hensigt at sikre, at luften indenfor hjemmets fire vægge er frisk. Dog er det værd at bide mærke i, at de fordele, som man opnår ved at have adgang til frisk luft, kun er mulige, hvis man jævnligt får tjekket ens anlæg og får det renset, hvis dette er nødvendigt.

Med ventilationsrens menes der, hvad det hedder. Når man bestiller ventilationsrens, vil en fagperson gå ind og rense ens ventilationsanlæg, samt vil vedkommende ofte give en række af gode råd i forhold til fremtidig brug. Dette kan blandt andet inkludere, at har man ikke regelmæssigt vedligeholdt ens anlæg, kan de opfordre en til at få installeret et nyt anlæg. Har man derimod godt styr på ens vedligeholdelse, aftales en ny tid, som skal sikre, at anlægget bibeholder sin gode funktionsevne.

Hvorfor bør jeg udføre ventilationsrens?

En jævnlig ventilationsrens går ind og gør således, at man vedligeholder ens anlæg og sikrer dens levetid bedst mulig. Derudover er den friske luft, som anlægget bidrager med, i stand til at hæmme ting som dårligt indeklima, stort indhold af CO2 og støv, forhøjet luftfugtighed, udvikling af skimmelsvamp, brandrisiko og alt fra træthed, hovedpine m.m., som kan skyldes et dårligt indeklima.

Hvor finder jeg hjælp til ventilationsrens?

Ventilationsrens er desværre en af de ting, som mange glemmer. Dog er det værd at forstå, at det ikke nødvendigvis er noget, som man behøver at gå i gang med af sig selv. Faktisk er det nogle gange bedre at efterlade det til fagfolkene, således man er sikker på, at det gøres ordentligt.

Sidder du derfor nu og tænker: ”Gud, det er lang tid siden, at jeg har fået rengjort min ventilation”, eller måske har du aldrig fået det gjort, så frygt ej. Bestil ventilationsrens her. På den måde sikrer du dig en god og effektiv ventilationsrengøring.

Del artikel

Andre læser også