MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Sådan slipper du af med skægkræ i boligen

Af Annoncør

Skægkræ – eller sølvfisk, som de også kaldes – er et meget udbredt insekt i hele verden. Der findes næsten ikke en bolig. hvor de ikke på et eller andet tidspunkt er set pile hen over gulvet. For i modsætning til, hvad flere tror, så er skægkræ ikke et insekt, der elsker beskidte boliger. De lever faktisk rigtigt fint i helt almindelige husmiljøer og holder særligt gerne til, hvor der er lidt fugtigt.

Det ændrer dog ikke på, at det er lidt irriterende med utøj i boligen. Så her er vores guide til at slippe af med de små kryb (,der heldigvis er helt ufarlige). Det mest effektive middel i nyere tid er uden tvivl at købe en skægkræ fælde, som fungerer effektivt uden brug af skadelig kemi – men der er også andre gode husråd, du kan følge.

Pas på maden, som skægkræ elsker at spise 

Skægkræ kan godt lide at spise ting som papir og pap. Så undgå at have gamle bunker af organiske papirmaterialer liggende. Døjer du rigtig meget med skægkræ, bør du også overveje at forsegle sådan noget som morgenmadsprodukter i lufttætte beholdere, der kan lukkes godt med et låg. Sørg desuden for at samle al spildt mad op med det samme.  

Giv skægkræene dårlige betingelser for at formere sig

En støvsuger med HEPA-filter er i stand til suge skægkræenes æg op og indkapsle dem, så de ikke længere kan formere sig. En anden ting, du kan gøre, er også at sørger for at få lukket alle små sprækker, da det er her, de bedst kan lide at holde til. Luk hullerne med en god spartelmasse eller lignende, så de ikke har noget oplagt sted at bo. Det gælder særligt for sprækker og revner omkring dine vinduer og døre.

Hold et vågent øje med dit indeklima

Et sidste råd er at sørge for, at der ikke er alt for fugtigt i din bolig. Skægkræ trives i miljøer, hvor der en anelse vådt eller fugtigt. Og det er derfor, at du sikkert oftest har set de små blanke dyr pile hen over gulvet, når du tænder lyset i enten badeværelset eller i køkkenet. Undersøg, om du eventuelt har et lidt for fugtigt indeklima og skaf en affugter, hvis det er i kælderen, du har problemer. Ellers kan sådan noget som en hyppig udluftning være mere oplagt på badeværelset eller i køkkenet, hvor der ofte kan være vedvarende fugtigt, hvis ikke du lufter ud minimum en gang om dagen.

Del artikel

Andre læser også