Sådan strikker du et sødt babytæppe

Skrevet af: Martin Jørgensen

Den søde ventetid kan føles meget lang – uanset om det er dig, der skal føde, eller om det er en af dine kære. Imens du venter, kan du give dig i kast med at strikke et fint babytæppe, som det kommende vidunder kan svøbes ind i. Et hjemmestrikket babytæppe er desuden en perfekt gave for dig, der elsker kreative projekter.

Lad dig inspirere

Hæklede babytæpper har altid været populære. De kan desuden fint gå i arv, eftersom de er tidsløse og oftest kønsneutrale. Derudover får de en helt speciel betydning, fordi de er hjemmestrikkede. Vi har set det strikkede babytæppe flere steder gennem tiden – blandt andet i kongefamilien, hvor Mary har svøbt alle sine børn ind i det famøse tæppe. Derudover er tæppet varmt og kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Både når barnet skal sove eller ligge på gulvet.

Inden du giver dig i kast med projektet, kan du starte med at lade dig inspirere af andre babytæpper. Der findes mange forskellige længder, farver og designs. For at få de bedste fornemmelser for, hvad du skal strikke, kan du starte med at tage ud i diverse forretninger, der sælger strikkede tæpper til babyer. På den måde kan du nok nærmere forestille dig, hvordan dit eget tæppe skal ud, og hvordan det skal strikkes. Efterfølgende skal du blot finde den perfekte opskrift og købe det garn, du skal bruge.

Du kan også kaste dig ud i at strikke et mønstret tæppe i forskellige farver. Det vil give tæppet lidt mere liv og gøre det endnu mere specielt. Det er meget forskelligt fra opskrift til opskrift, hvor tidskrævende mønsteret er at strikke, og hvor mange teknikker det kræver. Når du leder efter den helt rigtige opskrift, har du samtidig mulighed for at vurdere sværhedsgraden. På den måde kan du gå efter de opskrifter, der matcher dine kompetencer hvad gælder strikning. Måske strikker du ofte, eller også er du nybegynder – der findes opskrifter til alle niveauer, så lad dig ikke tvivle.

Find det rigtige materiale

Du kan få mange forskellige garnmaterialer i både bomuld, bambus og uld. Hvis tæppet er forbeholdt vinter, kan du med fordel strikke et uldtæppe, så babyen ikke fryser. Tæppet kan fint bruges til at give ekstra varme i barnevognen, hvis babyen skal sove udenfor. I tilfælde af at du helst ser, tæppet skal bruges i de varmere måneder som erstatning for dynen, bør du i stedet vælge et knap så varmt materiale som for eksempel bomuld.

Når du finder det babytæppe og den opskrift, du ønsker at gå med, tilbyder enkelte sider, at du kan bestille det garn, du skal bruge med det samme. Det vil altså sige, at du ikke selv behøver at tage ned i en forretning og købe garnet. Du kan blot nøjes med at bestille det sammen med opskriften. Det vil spare dig for en masse tid, og du kan gå i gang ligeså snart, du har modtaget pakken. Inden længe er du klar til at forære det kommende vidunder et blødt tæppe, han eller hun kan svøbes ind i.