Sådan undgår du konkurskarantæne

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det er en hård tid for rigtig mange virksomheder, og flere og flere selskaber er nødt til at lukke ned, fordi de ikke kan klare sig gennem krisen. Hvis du selv sidder i ledelsen i en virksomhed, er du nok mere end klar over, hvor svært det kan være at komme gennem de store udfordringer, og du er måske også begyndt at tænke på, hvad du gør, hvis det ikke lykkes at komme igennem. Her er det en rigtig god idé at være opmærksom på at undgå en konkurskarantæne.

Hvad er konkurskarantæne?

Hvis man kommer i konkurskarantæne, får man i en periode, oftest på 3 år, forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, hvis denne har begrænset hæftelse. Altså et selskab, hvor den pågældende person ikke hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser, hvilket er tilfældet i et anpartsselskab eller et aktieselskab.

Konkurskarantæne bliver typisk brugt, når en person har været groft uansvarlig. Det betyder, at de har været har taget meget dårlige beslutninger i sammenhæng med forretningsførelse, og at virksomheden er gået konkurs. De vurderes derfor uegnet til at være en del af en ledelse i en virksomhed, og stoppes dermed fra at deltage i ledelser i andre virksomheder i en periode.

Få den rette hjælp

Hvis du er bekymret for at bliver underlagt en konkurskarantæne, er der heldigvis hjælp at hente. Professionelle advokater, der har stor viden inden for feltet, kan i høj grad være en stor hjælp til at vejlede dig under denne usikre tid, så du har de bedste chancer for at undgå denne karantæne.

Det er vigtigt at handle hurtigt, hvis der er udsigt til, at du kan underlægges en konkurskarantæne. Altså hvis en sag for eksempel er påbegyndt. Søg hjælp og få en uforpligtende samtale om din situation, hvor din sag kan vurderes. Herefter kan du vælge, om du vil have hjælp til at komme udenom konkurskarantænen.