Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan vælger du de rette dæk til din bil

Af Annoncør

Mange mennesker er afhængige af at have en bil, og noget af det, som er helt afgørende for, at din bil er køreklar året rundt, er bilens dæk. Uden de rette dæk er bilen ikke meget værd, og det er derfor rigtig vigtigt, at du sætter dig lidt ind i de forskellige dæk, der findes til biler.

Annoncørbetalt indhold leveret af Quickpoint.dk

De rette dæk handler bl.a. om økonomi, da gode dæk kan nedsætte brændstofforbruget, mens sikkerhed også er en vigtig ting at tage med i overvejelserne, når du vælger dæk.

Men hvordan vælger du så de rette dæk? Grundlæggende set findes der tre typer af dæk, som du kan læse mere om herunder.

1.    Vinterdæk

Vinterdæk er lavet på en helt speciel måde, der gør dem velegnet til kørsel under kolde forhold. Det betyder bl.a., at gummiblandingen holder dækkende bløde i kulde, mens dækmønstret også er designet til bedre at lede vand væk.

Vinterdæk giver dig større sikkerhed på vejene om vinteren, da du får et bedre greb og større trækevne, når der er sne og frost i vejrudsigten.

2.    Sommerdæk

Sommerdæk egner sig ikke til kørsel i vinterhalvåret, da styre- og bremseegenskaberne nedsættes kraftigt i sne og kulde. Et sommerdæk har til gengæld rigtig gode egenskaber, når temperaturen er over 7 grader.

Et sommerdæk støjer mindre end et vinterdæk, mens dækket på samme tid sørger for, at du bruger mindre brændstof under kørsel end med vinterdæk, hvorfor det kan betale sig at skifte igen, når vinteren er ovre.

3.    Helårsdæk

Hvis du kører rundt i København hele året, kan et par helårsdæk være et godt valg for dig. I en stor by som København er vejene altid ryddet for sne og saltede om vinteren, hvorfor du ikke nødvendigvis behøver at bruge tid og besvær på at skifte til vinterdæk, når frosten sætter ind, for så at skifte igen når det bliver sommer.

Del artikel

Andre læser også