ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan vælger du den rette luft til vand varmepumpe

Af Annoncør

Har du besluttet dig for, at en luft til vand varmepumpe vil være den rette varmekilde til din bolig, er du sikkert nu ved at finde ud af, hvilken form for varmepumpe det så skal være. Der findes jo mange forskellige mærker på markedet, og det er vigtigt, at du sørger for at vælge den helt rette. Det er både i forhold til, at du kan overholde dit budget, men ikke mindst i forhold til, at du skal kunne varme din bolig ordentligt op med varmepumpen.

En af de førende forhandlere og montører af varmepumper er amalo.dk. De anbefaler særligt en Panasonic varmepumpe. Det gør de særligt af to årsager:

1. Tilbagebetalingstid

Måske har du læst andre steder, at en luft til vand varmepumpe hurtigt vil kunne betale sig selv hjem, hvis du skifter fra et gammelt fyr. Det er også rigtigt, at der er en del penge at spare. I følge Teknologisk Institut kan en gennemsnitsfamilie spare omkring 23.000 kroner om året på sådan et skift.

Men det betyder jo ikke, at varmepumpen hurtigt betaler sig selv af. Det kommer jo helt an på, hvad den kostede til at starte med. Panasonic varmepumper har ikke en så høj pris, særligt ikke i forhold til hvor høj en kvalitet du får. Denne type varmepumper vil derfor relativt hurtigt betale sig selv hjem igen.

2. T-CAP funktion

Når du vælger en varmepumpe, er det jo vigtigt, at den kan varme op, også selvom det er koldt uden for. Du ved sikkert allerede, at en luft til vand varmepumpe kan omdanne varmen i luften udenfor til varmt vand, som du kan bruge til at varme din bolig op med. Der er selvfølgelig mindre varme i luften, når det er koldt. Samtidig er det der, hvor du har brug for, at din varmepumpe fungerer allerbedst. Derfor er det vigtigt, at du ser på, hvor mange minusgrader det skal være, for at din varmepumpe ikke fungerer. Det er det, som bliver kaldt top kapacitet eller T-CAP funktionen.

For varmepumper for Panasonic er den på -20 grader. Det er altså først, når det bliver under -20 grader, at pumpen begynder at få et problem med at varme ordentligt op. Og vi har jo heldigvis meget sjældent temperaturer, der er så lave.

Ved temperaturer over -20 grader vil varmepumpen varme lige godt, lige meget om det er plus- eller minusgrader udenfor. T-CAP funktionen er jo derfor egentlig bare et enkelt tal, men det er enormt vigtigt for, hvor varmt du kommer til at have det om vinteren.

Del artikel