Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan vælger du den rigtige til videoproduktion

Af Redaktionen

Hvem skal vælges, når det er tid til at få lavet en professionel video?

Såfremt du ønsker til at tage din virksomhed til nye visuelle niveauer, så er det svært at komme udenom, at du skal bruge en eller flere videoproduktioner i din kommunikation online og på hjemmesiden. Dog vil du opdage at laver du en Google søgning efter ”videoproduktion i København”, at der er utroligt mange muligheder at vælge imellem, hvilket kan gøre det svært at finde den rigtige udbyder til opgaven.

Ikke bare er der flere hundrede udbydere der producere video, der er derudover også forskellige kategorier af videoproducenter, lige fra freelancere, mindre firmaer samt de helt store spillere i markedet. Som udgangspunkt burde alle disse typer af erhvervsdrivende kunne tilbyde samme kvalitet og løsning, dog er der nogle generelle punkter du bør være opmærksom på i beslutningsprocessen ift. videoproduktion og din opgave.

Herunder har vi samlet en række tanker vedrørende de forskellige aktører i markedet, læs mere og bliv bedre klædt på dit valg af samarbejdspartner:

Den store kendte udbyder af video

Skal du have produceret en reklame eller brandfilm hvor ”wow” effekten er altafgørende, særligt på den tekniske del, så kan du med fordel overveje at hyre en af de store spillere indenfor videoproduktion i København. Disse virksomheder har typisk erfaring med at arbejde indenfor de store rammer, og vil typisk have erfaringer med at levere videomateriale til de største virksomheder i Danmark.

Virksomheder som disse har typisk mange ansatte, og vil hermed kunne trække på både designere, art directors & eksempelvis lys-specialister – hvilket bidrager til en løsning på højt niveau.

Samtidigt med at produktet ofte vil være fra øverste hylde fra et stort specialiseret produktionsselskab, så kan udfordringen også være at budgetrammen ofte vil ligge væsentligt over hvad videoproduktionen ellers kan eksekveres for i et mindre setup.

For mange virksomheder kan en budgetramme på 50.000 – 500.000 kroner være skræmmende, men for bestemte typer af videoproduktioner vil det være det helt rigtige valg ift. kvalitet og udtryk på produktionen.

Den mindre til mellemstore udbyder af videoproduktion

Den mellemstore videoudbyder er som regel defineret ud fra et team bestående af 4-10 personer. Denne type virksomhed kan være specialiseret udelukkende i videoproduktion, eller have produktionen som et delområde af de services der til byder. I flere sammenhænge kan det eksempelvis være en fordel at arbejde sammen med et reklamebureau er også arbejder med de sociale medier, således at videomaterialet allerede er udtænkt ud fra det skal fungere på disse kanaler.

Denne type virksomhed vil typisk ikke levere på helt samme videokvalitet som det store bureau, til gengæld kan du forvente en helt anden budgetramme, såfremt du ikke står og skal producere en reklamefilm til tv mv. Budgetrammen vil ofte være væsentlige lavere, og egne sig bedre til dig der laver indhold til de sociale medier eller hjemmeside mm.

Til videoproduktion med et bureau i København i mindre eller mellem størrelse, så kan en anden fordel også være at du som kunde får væsentlig større fokus og inddragelse i projektet selvom projektet er af mindre karakter. Det mindre mindre bureau kan således være den rigtige løsning, hvis du har en budgetramme indenfor 5.000 – 50.000 kr. og ønsker en aktiv samarbejdspartner, og ønsker at opnå noget unikt videomateriale i din markedsføring.