ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stamsted er tilbage: Cocktailbar og bistro på Frederiksberg er atter i topform

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt

“Skal vi mødes til cocktails på Salon 39?”

Den sætning hørte man ofte for nogle år siden, når københavnere skulle lægge planer for weekenden.

Men efter en periode med coronanedlukninger og udfordringer på adressen, er Frederiksberg-klassikeren måske gået i glemmebogen hos nogle.

Det skal dog være slut nu.

Der er nemlig nye boller på suppen og nye kræfter i køkkenet såvel som på gulvet på Salon 39, og den gamle kending er tilbage i topform med stort stamstedspotentiale.

Hæver niveauet og sænker prisen

På mange punkter ligner Salon 39 sig selv med sine charmerende, frederiksberggrønne markiser og det fransk-inspirerede interiør, og kigger du forbi, vil du føle dig hjemme, præcis som du plejede.

Men menuen og cocktailkortet har fået en makeover, og med en ny køkkenchef ved roret, er niveauet blevet hævet.

Det er Johann Schnedler Karlsson, der har taget styringen i køkkenet, og med erfaring fra blandt andet Pastis, har han håndværket i orden.

“Jeg er glad for at være blevet en del af Salon 39, som mit stærke team og jeg vil gøre til en af Københavns bedste bistroer. Vores retter er inspireret af den klassiske, franske gastronomi, hvor gode råvarer og godt håndværk er i højsædet,” fortæller han til MigogKbh.

Foto: PR, Salon 39

Menukortet vil hovedsagligt bestå af herligheder fra det franske køkken, men som gæst skal man ikke blive overrasket, hvis der også hentes inspiration i de omkringliggende egne.

“Vi udvikler hele tiden vores menukort, så det altid afspejler sæsonen, men også så de loyale gæster oplever at blive præsenteret for nye retter. Og så er der bare nogle klassikere, som altid skal være på et menukort som Salon 39’s,” siger køkkenchefen og tilføjer:

“Udover vores a la carte tilbyder vi også en 3-retters menu, som selvfølgelig er en julemenu disse uger. Vi har på ganske kort tid bygget et solidt fundament i køkkenet på Salon 39, og der er et kæmpe potentiale som vi nu skal have udnyttet. Det bliver rigtig godt, det er allerede rigtig godt.”

Samtidig med, at Salon 39 har hævet ambitionerne og gjort maden bedre, er priserne blevet sænket.

Det er ellers ikke noget, man hører i disse krisetider, men forklaringen er ifølge stedets ejer, Camilla Hjulsager Hjorth, at var for høje før.

“Det var ganske enkelt for dyrt før, så vi har skruet ned for priserne. Vi kan sagtens lave god mad til bedre priser, og det gør vi så nu,” fortæller hun.

Nyheder på cocktailkortet

Også på cocktail-fronten står Salon 39 atter stærkt.

Tidligere har stedet været kendt som en af byens bedste cocktailbarer, og står det til Camilla Hjulsager Hjorth og barchef Tihomir Vachkov, skal det være sådan igen.

Foto: PR, Salon 39

Det er Tihomir Vachkov, der bag baren har ansvaret for det, du kan få i glasset.

Han har ligesom den nye køkkenchef opdateret sit menukort, og det betyder, at du på Salon 39 nu kan drikke særlige fortolkninger af kendte klassikere samt vellavede signaturcocktails.

Cocktailkortet skifter lige som maden i takt med sæsonerne, og lige nu kan du derfor bestille vinterdrinks med krydrede noter, der passer til den kolde tid.

Salon 39 melder således klar til igen at blive dit stamsted på Frederiksberg, og her tæt på såvel Søerne som Vesterbro og Indre By kan du atter starte aftenen med et solidt bistromåltid, inden du bevæger dig videre til cocktailkortet senere på aftenen.

Har du været ude at opleve kultur eller musik i byen først på aftenen, er du selvfølgelig også velkommen til kun at kigge forbi for de gode drinks og den ditto stemning efterfølgende.

Fremover vil Salon 39 på udvalgte aftener byde på live-jazz, så du får serveret gode toner til dine cocktails.

Du finder som altid Salon 39 på Vodroffsvej 39 på Frederiksberg, og der er åbent mandag til lørdag.

Find menuer og mere info her.

Del artikel