ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vender snart tilbage: Se hele det store program for Copenhagen Pride

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: PR
Foto: PR

København bliver endnu engang indhyllet i regnbuer og lyser op for LGBTI+ rettigheder i Danmark og resten af verden, når Copenhagen Pride vender tilbage for fuld kraft med temaet ’frihed’.

Fra den 13. til 21. august bliver Rådhuspladsen forvandlet til et inkluderende og imødekommende område med madboder, barer og to områder til optrædener.

Og så er den ikoniske Pride-parade gennem byen tilbage.

Foto Copenhagen Pride Facebook

Parade er tilbage

Lørdag den 20. august vender Copenhagen Pride Paraden tilbage med start foran Frederiksberg Rådhus, hvorfra den vil fortsætte via Pile Allé, Frederiksberg Allé og Vesterbrogade til Rådhuspladsen i København.

Selvom Coronapandemien tvang arrangørerne til at ændre deres planer for WorldPride i 2021, siger de nu, at de har beholdt nogle af de elementer, der fungerede godt, såsom en nytænkt brug af Rådhuspladsen.

Lars Henriksen, politisk forperson for Copenhagen Pride siger:

”Vi er så glade for, at Copenhagen Pride 2022 blander de bedste elementer af Pride fra 2019 og før med de bedste dele af vores pandemi-Pride i 2020 og WorldPride i 2021.

Mens vi udvikler os som mennesker, og som fællesskab, så udvikler Pride sig også, og vi er enormt stolte over den dybde og diversitet, der er at finde i årets program.

LGBTI+ personer verden over lagde mærke til København for første gang på grund af WorldPride, og vi vil blive ved med at fortsætte vores indsats for at sikre, at vi og vores by er kendt som en global fortaler for ligestilling.”

Som kommentar på temaet ’frihed’ siger Lars:

”Uanset om vi markerer friheden til at leve åbent i Danmark eller den frihed som kæmpes for af modige folk i Ukraine, Syrien og Yemen, eller den frihed vi ønsker for de LGBTI+ personer, som bor i et af de mere end 70 lande, hvor homoseksualitet er ulovligt, så giver dette tema alle mulighed for at bruge Copenhagen Pride som platform til at vise, hvad frihed betyder for dem.

Om det er en frihed de har, eller en frihed de ønsker.”

Foto: PR

Stribevis af events

Med over 100 events, der både dækker kultur, menneskerettigheder, sport, koncerter, oplæg, film og selvfølgelig paraden, er Copenhagen Pride klar til at vende til med det første event i fuld skala siden 2019.

Menneskerettighedsprogrammet kommer til at have mere end 50 debatter og samtaler i Regnbueteltet på Regnbuepladsen, på Vartov og på Københavns Rådhus.

Som noget nyt i 2022 kan du blandt andet opleve et børne- og familieområde, programpunkter rettet mod unge LGBTI+ personer og Pride Art, en ny queer kunstudstilling på Nytorv.

Pride Square (Rådhuspladsen) bliver centrum for aktiviteterne med scener, barer, madboder – og fredag den 19. og lørdag den 20. lægger de asfalt til to store koncerter.

Der er events i København hver dag fra lørdag den 13. til søndag den 21. august.

Hvad: Copenhagen Pride 2022
Hvor: Over hele byen men primært på Rådhuspladsen
Hvornår: Fra lørdag den 13. til søndag den 21. august 2022
Hvordan: Læs mere og se det fulde program her

Del artikel