ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se regnskaber for alle virksomheder i København

Af Annoncør

København er fyldt med virksomheder, og det kan være svært at finde det fulde overblik over dem. Det kan være en god idé kigge nogle regnskaber i sømmene, inden man skal bestille en stor ordre.

De gamle dage, hvor man kunne slå op i en gul telefonbog og få et overblik over alle virksomheder i lokalområdet, er ovre. Heldigvis. I dag er det langt lettere at danne sig et hurtigt overblik over de lokale virksomheder i København. Du kan finde anmeldelser af virksomhederne på internettet, så du ikke bare ringer til den første og bedste blikkenslager på Vesterbrogade, hvis dit vandrør er sprunget.

Og endnu bedre: Du har gode muligheder for at tjekke virksomhederne grundigt i sømmene. Eksempelvis kan du kaste et blik på virksomhedens regnskab, hvis du har brug for at vide, om du kan stole på en fremtidig samarbejdspartner.

Lav den rette research inden en stor ordre

De fleste har desværre nok haft en oplevelse med dårlig service fra en virksomhed, som man ikke tjekkede grundigt i forvejen, inden man foretog sig sit køb. Det behøver selvfølgelig ikke at være så alvorligt. Hvis du har købt en halvtør bolle hos bageren, er det ikke værre end, at du ikke behøver at bruge den bager igen.

Men hvis du har bestilt en større ordre, kan det være en god idé at lave et større baggrundstjek på virksomheden. Hvis du eksempelvis skal bestille catering til en stor familiefest, have renoveret badeværelset eller have lavet en større reparation på cyklen kan det være en god idé at undersøge virksomheden i bund, så du ikke møder nogle ubehagelige overraskelser senere i forløbet.

Hvad regnskabet kan fortælle

En virksomheds regnskab er som en eventyrsamling, der fortæller om en virksomheds udvikling. Du finder selvfølgelig ikke alle fortællingerne om, hvorfor tallene står, som de gør. Men det er svært for en virksomhed at bortforklare dårlige tal, og derfor kan du bruge regnskaberne som en god indikator på, hvad du skal snakke med virksomheden om, inden du underskriver kontrakten på ordren.

Et af de bedste redskaber til at undersøge virksomheder er CVR-registret. Her kan du både se, hvem der ejer virksomheden, og hvad hele historikken bag butikken er. Det er statens centrale virksomhedsregister, hvor samtlige registrerede virksomheder i Danmark optræder. Eksempelvis kan du bruge registret til at læse de seneste årsregnskaber, men du kan også se kvartalsvise opgørelser over antallet af årsværk og medarbejdere. Det vil altså sige, du kan følge med i, om der har været så godt gang i virksomheden, at man har været nødt til at op- eller nedskalere på medarbejderstaben.

Disse tal kan være en god inspirator for vigtige spørgsmål at stille. Men husk, at tallene ikke nødvendigvis fortæller alt. En virksomhed kan godt have haft et stort underskud, fordi man har lavet en stor investering. Det betyder ikke, at det går dårligt i virksomheden. Det kan lige så vel betyde, at det går så godt i virksomheden, at man har råd til at lave fremtidsinvesteringer, så det kommer til at gå endnu bedre for virksomheden fremadrettet.

Del artikel