Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Splitte mine bramsejl: Sejlsportens kongeliga kommer til København

Af Mathilde Mågård Hansen
SailGP i Aarhus 2021. Foto Ricardo Pinto
SailGP i Aarhus 2021. Foto Ricardo Pinto

Det er ikke en hvilken som helst kapsejlads, der runder København sidst på sommeren.

SailGP er med sin avancerede teknologi, ekstreme hastigheder og topatleter i verdensklasse sejlsportens absolutte kongeliga.

Med tophastigheder tæt ved 100 km/t vil de 30 meter høje katamaraner løfte sig op over vandet og suse forbi kun få meter fra tilskuerpladserne.

Billetterne er netop sat til salg.

SailGP i Aarhus 2021. Foto Jonathon Nackstrand

Verdens hurtigste sejlsportsliga

Den 19.-20. august kommer verdens hurtigste sejlsportsliga, SailGP, til København

Her kan danskerne glæde sig til at opleve nogle af verdens bedste sejlere udfordre Øresund og hinanden i ti kæmpestore F50-katamaraner kun få meter fra Nordhavns kajkant.

”Når SailGP kommer til København til august, så ved jeg, at det bliver en fantastisk event for både sejlere og tilskuere.

Vi oplevede de spektakulære racere i Aarhus sidste sommer og glæder os til at byde dem velkommen igen,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

København bliver efter Bermuda, Chicago og Plymouth den fjerde event i sæson 3, der får besøg af SailGP, der med en bæredygtige tilgang til at drive sporten, har en målsætning om at være verdens mest klimavenlige sportsliga.

Skipper Nicolai Sehested for det danske ROCKWOOL SailGP-hold kunne for nylig præsentere sin besætning til tredje sæson, og tilskuerne vil igen i år få mulighed for at spotte de populære olympiske medaljevindere Katja Salskov-Iversen, Anne-Marie Rindom og Martin Kirketerp i den danske rød-hvide ROCKWOOL F50-katamaran.

”Ligesom resten af teamet glæder jeg mig til at sejle på hjemmebane igen. Det var fantastisk at mærke danskernes opbakning under ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus.

Det gav os et kæmpeboost.

Nu har vi fornøjelsen af at præsentere danskerne for SailGP igen, og vi glæder os til at mærke opbakningen fra tribunerne. Vi kommer til at levere en præstation i topklasse, der vil få publikum ud på kanten af stolen,” siger skipper Nicolai Sehested.

Kom helt tæt på sejladserne fra havnefronten

Tilskuerområdet på Oceankaj i Nordhavn ligger på selve kajen og giver tilskuerne en fantastisk udsigt til sejladserne, der foregår helt tæt ved land.

Billetter til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix kan købes hos Ticketmaster, og de tre forskellige pakker er skræddersyede til at give både nuværende og kommende fans en actionfyldt og festlig mulighed for at opleve weekendens hæsblæsende sejladser.

Priserne starter fra 135 kr.

Grøn sport

Sidste års danske event i Aarhus blev kåret som det mest miljøvenlige event i sæson 2 og derfor ligger barren højt for København.

Der er en ambition om, at eventen i København bliver det grønneste nogensinde.

”Danmarks hovedstad er altid et besøg værd. Og med internationale events i byen er der en ekstra anledning, eksempelvis i august med store events som SailGP.

En event, der ligesom København har et stærkt fokus på bæredygtighed og grønne løsninger, og som passer godt til, og samtidig videreudvikler vores stærke maritime fortælling.

Vi glæder os til at byde eventgæsterne velkommen til et adrenalinsus med dystende katamaraner i højt tempo i havnen,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Del artikel

Andre læser også