MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Send familien i fængsel: Få en gratis dag bag tremmerne – og tag dit picnictæppe med

Af André Bentsen
Picnic i fængsel? Nu har du en helt unik mulighed for at slappe af bag tremmer. Foto: Jess Bang
Picnic i fængsel? Nu har du en helt unik mulighed for at slappe af bag tremmer. Foto: Jess Bang

Igen og igen har du set hele Danmarks Egon Olsen spankulere ud ad den store grønne port på Vridsløselille Statsfængsel.

Nu får du chancen for selv at gå ind af den – ikke med en plan under armen – men måske med en picnickurv.

Kulturpunktet Porten arrangerer nemlig igen i år gratis åbent hus i det gamle fængsel 25. maj.

”Det er kultur, iværksætteri og underholdning i bedste Porten-stil,” fortæller Nicklas Smedegaard Pedersen på vegne af de mange lokale aktører i Porten-fællesskabet.

Som noget nyt er det muligt at medbringe picnictæpper, og nyde de grønne omgivelser på den gamle fængselsgrund ganske gratis.

”Og så er det muligt at købe en aktivitetsbillet for 55 kroner, som giver adgang til alle de særaktiviteter, som vores aktører afholder i løber af dagen”, forklarer Nicklas Smedegaard Pedersen.

Slowburn arrangerer fællesspisning og lover, at det bliver mere hyggeligt, end dengang fangerne spiste sammen. Foto: Jess Bang

De vildeste detaljer

MigogKbh var selv til omvisning i det gamle fængsel forleden og kan varmt anbefale, at man griber muligheden for både at høre alle røverhistorierne om fangeflugt, indsmuglede mobiltelefoner, bandekrig og historiske detaljer om massemordere og kendte fangere.

Det er nemlig pensionerede ansatte, der selv står for rundvisningerne i det kæmpemæssige fængsel, der for nylig blev brugt som kulisse til den kendte Tv-serie Huset.

Hvis du skal være med til et escape room – hvorfor så ikke prøve at bryde ud af fængslet? Foto: Jess Bang

Og de svarer lystigt på alle de spørgsmål, du måtte have.

”Men det er altså ikke helt, som du så i Huset, da den blev vist på fjernsyn. Virkeligheden er både mere barsk, men også mere venlig. Forholdet mellem de ansatte og fangerne er vigtigt for at få et fængsel til at køre rundt”, sagde de på vores rundtur.

Området for det gamle statsfængsel skal huse en masse spændende nyt. Du kan på dagen hilse på de mange store maskiner. Foto: Jess Bang

Tag tæppet med og slå dig ned

Er du klar til en dag i fængsel, anbefaler vi, at du udnytter en unik mulighed for en plads i solen bag murene på det store fængselsområde.

Hvis du ikke ’smugler’ din egen mad med, er der mulighed at tilkøbe billetter til fællesspisning, men også en efterfest og en aktivitetsbillet, der for 55 kroner giver adgang til de særaktiviteter, som området byder på denne dag.

Og dem er der mange af.

Ud over den gratis rundvisning med de tidligere fængselsansatte kan du blandt andet klappe en gravko, som er en af de mange maskiner, entreprenørselskabet A. Enggaard bruger til at omdanne Vridsløse-byggepladsen til en helt ny bydel.

Det er ikke hver dag, man kan komme med ind på byggepladsen – og det er gratis!

Krea-workshops og fællesspisning

For de gæster, der køber en aktivitetsbillet, er der også rundvisning og ølsmagning i mikrobryggeriet Slowburn, som er etableret under fængslets tidligere uniformsdepot.

Program:

11-16 Åbent hus

Med masser af gratis aktiviteter i fængslet og området omkring byggepladsen. Der er mulighed for at tilkøbe billetter til fællesspisning og efterfest samt sær-aktiviteter på dagen.

18 – 20 Fællesspisning (Billet til fællesspisning påkrævet)

Slowburn inviterer på kæmpe fællesspisning i Porten og menuen står på vegetarisk Toscansk suppe med hjemmebagt surdejsbrød. 95 kr. for voksne og 45 kr. for børn (2-12 år) eks. billetgebyr.

21 – 02 Efterfest (Billet til efterfest påkrævet)

Efter en dag med leg og aktiviteter er der efterfest i Porten for 18+. DJ Mambe fra Mambe & Danochilango spiller op til fest. Alm. billet 50 kr. og ungbillet (18-25 år) 25 kr. eks billetgebyr.

Se det fulde program og praktisk info samt billetlink her: https://www.porten.dk/events/gennem-porten-2024

I Atelierhaven holder kunstnerne Pettersen & Hein krea-workshops med blomstermaling for børn, og Forbrændingen inviterer sammen med Albertslund Bibliotek til kanin-croquis, hvor du skal tegne en levende kanin.

Hvis du er til mere action, arrangerer Hans Knudsen Instituttet brætspilscafé i Porten og gådefulde opgaver i Riddlehouses Escape Rooms, og så spiller ’Tromleorkesteret’ vild lirekassemusik fra en hjemmekonstrueret og ildspyende maskine, de kalder Berta.

Kulturpunktet Porten

Er et centralt element i transformationen af den gamle fængselsgrund. Den 160.000 kvadratmeter store grund udvikles over de kommende år til en bydel med navnet Vridsløse, og Porten bliver bydelens kommercielle og kulturelle samlingspunkt for kultur, iværksætteri og fællesskab. Bag Porten og udviklingen står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard A/S og Danmarks største arbejdsmarkedspensionskasse PKA. Læs mere på Vridsloese.dk

Del artikel

Andre læser også