Senge med opbevaring – 4 ofte stillede spørgsmål

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

København er en dejlig by. Dog kommer vi ikke uden om, at prisen per kvadratmeter er høj. Dette behøver dog ikke betyde, at du ikke kan få plads til alle dine ting. Nej, du har derimod rige muligheder for at få plads til dine ting, hvis du bare er opmærksom på at pladsoptimere efter bedste evne.

En måde til at få plads til mere på kunne være at investere i en seng med opbevaring. Med en sådan seng kan du nemlig konvertere noget af den døde plads i lejligheden til nyttig opbevaringsplads.

Hvad er en seng med opbevaring?

Det giver muligvis sig selv men lad os alligevel starte ud med at definere, hvad en seng med opbevaring egentlig er. Der er nemlig flere forskellige typer, som du kan vælge imellem.

Først og fremmest så kan en seng komme med opbevaring i form af skuffer. Skufferne kan du så trække ud og tage i brug, når behovet opstår.

Du kan også finde sengerammer med opbevaring. Her får du altså bare rammen, som du så selv kan smide en madras på.

Herudover kan du finde senge, hvor bunden kan løftes op. Hermed er opbevaringspladsen ikke ligeså tydelig som med skufferne. Samtidig betyder det dog, at det typisk vil være lidt mere besværligt at komme til dine sager, hvorfor løsningen er bedst til ting, som du gerne vil have gemt væk i længere tid.

Sidst men ikke mindst kan vi også sige, at en seng har mere opbevaring, jo højere den er. Læg derfor mærke til hvor høj din seng er, inden du køber den – for hvis den ikke har skuffer, kan du stadig snildt udnytte pladsen under den ved eksempelvis at rulle nogle bedrollers ind under den.

Hvad koster en seng med opbevaring?

Som beskrevet ovenfor så kan en seng med opbevaring være mange forskellige ting. Derfor varierer priserne på dem også en del.

Således har vi fundet senge med opbevaring til priser på alt lige fra 4.495 kr til 16.998 kr. Det er således ikke så meget selve opbevaringsmuligheden, der er det afgørende for prisen. Derimod er det snarere sengetype og kvalitet.

Hvordan finder du din seng med opbevaring?

Der er i hvert fald to tilgange, du kan have, når du skal finde din seng med opbevaring:

  1. Du kan gå til de enkelte sengeforhandlere og se, hvad de har på lager.
  2. Du kan finde guides med anbefalinger af senge.

I sidste ende er det en god idé at kombinere de to tilgange. For hvor sengeforhandlerne naturligvis i sidste ende er dem, du skal lave handlen med, så vil købeguides fra tredjeparter typisk finde, omtale og anbefale senge på tværs af flere forhandlere.

Hvordan træffer du dit valg?

Når du har fundet nogle senge der ser interessante ud, så er det tid til at vælge, hvilken det skal være.

I denne forbindelse er der flere forskellige faktorer, som du bør overveje.

Prisen har selvfølgelig meget at sige. For når alt andet er lige, er det jo en fordel, at dit køb bliver så billigt som muligt. Vi kan i denne forbindelse anbefale, at du holder øje med aktuelle tilbud.

Foruden prisen skal du naturligvis også være sikker på, at det er den rette type seng til dine behov, som du får valgt. For har du eksempelvis brug for en boxmadras, skal du naturligvis ikke købe en sengeramme, kontinentalseng eller elevationseng.

Sidst men ikke mindst så prøv så vidt muligt at finde anbefalinger af sengen, inden du gør dit køb. Anbefalingerne kan komme fra hjemmesider, der tester sengene, ligesom de kan komme fra forbrugerne, der har købt dem.

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.

Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Formel B facebookside
Foto: Formel B facebookside

Danske restauratører og barejere fik i går en kæmpe lussing.

Der blev det nemlig påbudt at bære mundbind på alle serveringssteder og åbningstiden blev begrænset til kl. 22.

Det er ikke længe siden, at restauranterne rakte ud efter befolkningens hjælp – nu gør de det igen, og Migogkbh har snakket med en række københavnske restauratører, om hvordan du bedst kan hjælpe dem.

Læs også Nye Corona-restriktioner: Opholdsforbud i Kødbyen og advarselszoner i Indre By

Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Inviterer til maskebal

Hos Madklubben tager de ”ja-hatten” på og inviterer til maskebal, hvor de på deres Instagram opfordrer deres gæster til at finde deres mest farverige mundbind frem de næste 14 dage.

”Selvom vi selvfølgelig helst vil tage imod vores gæster med et synligt smil, så må vi få det bedste ud af det. Og jeg tror faktisk, at det bliver meget sjovt at lege grimasse-gætte-leg med gæsterne,” forklarer Kommunikation og PR Manager hos Madklubben, Stephen Haar.

”Egentlig er der ikke den store forskel på at gå ud at spise i dag modsat igår – oplevelsen er den samme, vi ligner bare nogle svejsere eller sygeplejersker, der har glemt at tage arbejdsuniformen af.

Og så er det altså kun cirka halvandet minut, at vores gæster skal have en maske på.”

Beskeden lyder i samme stil fra Morten Pedersen fra Diningsix, der bl.a. står bag Köd, Basso og Keyser Social.

”Lige nu handler det bare om, at vi skal have hverdagen til at fungere. Masker er blevet en del af virkeligheden.

Det fungerer i andre lande, så det skal det nok også gøre her uden problemer,” fortæller Morten.

Læs også Masser af øl og hotdogs: Bryghus holder Oktoberfest i Corona-klæder

Morten Pedersen, partner og direktør i DiningSix.

Rammer Michelin særligt hårdt

Det største problem i de nye restriktioner ligger i den begrænsede åbningstid til kl. 22, og det har de mærket hårdt hos den 1-stjernede Michelin-restaurant, Formel B, på Frederiksberg:

”Vi har måtte annullere alle reservationer efter kl. 19.30. Indtil videre har vi mistet 250 gæster,” fortæller medejer og chefkok, Kristian Arpe-Møller.

Formel B er klart én af de restauranter, som hører til i den bedre ende, og der er det simpelthen ikke muligt, at nå den fulde menu og den gode oplevelse på kortere tid.

For mange restauranter er det normalt at køre to ”seats”, hvor det samme bord bliver benyttet af flere hold gæster på én aften, men den nye 22-regel gør det umuligt for Michelin-restauranterne.

”Jeg tror simpelthen ikke på, at det her er vedtaget for ramme de bedre restauranter. Det er jo ikke her, at smitten spredes.

Selvfølgelig skal vi gøre noget, men 22-reglen ødelægger grundlaget for at drive en sund forretning,” lyder det fra Kristian Arpe-Møller fra Formel B.

Læs også Restaurant lancerer nyt koncept: Kom med til Burger & Banko

Formel B Foto Formel B Facebook

Spis tidligere end du plejer

Budskabet fra både Madklubben, Diningsix og Formel B er klart:

Brug byen. Gå ud at spise som du plejer – og kom gerne lidt før.

”Vi er fleksible. Men kommer du 1,5 tidligere end du plejer, så vil det gøre en kæmpe forskel for os,” fortæller Stephen Haar fra Madklubben.

Besøg stadig alle dine yndlings caféer, barer og restauranter, men husk masken og drik gerne en ekstra kop kaffe eller et glas vin.

Kristian fra Formel B er positivt stemt, og mener at det nok skal gå – så længe gæsterne husker stadig at komme forbi:

”Selvfølgelig skal vi tage det alvorligt og stoppe smitten. Lige nu handler det om at bruge byen inden for rammerne.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man siger; mad lavet med kærlighed, smager bedre.

Ofte dækker ordet kærlighed over god tid.

Og lige præcis tid er noget, de går op i på et af Københavns nyeste pizza-joints – Luca. Mere præcist 72 timer.

”Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise,” fortæller Lasse Wiwe partner i Pizzeria Luca.

“Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Østerbro
Kort efter Pizzeria Luca åbnede på Gammel Strand i Indre By røg de ind som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer. Og i år blev de placeret som nr. 9.

Successen er selvfølgelig blomstret op med diverse Luca’er i byen, og nu får Østerbro også deres Luca.

Det sker på Rosenvængets Allé 6, hvor Luca Piccolo slår dørene op for sprød pizza og afslappet vin fredag 18. september.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Hvad: Luca Piccolo
Hvor: Rosenvængets Allé 6
Hvornår: Åbner fredag 18. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram