ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skab gang i det aktive lokalmiljø – blandt børn såvel som voksne

Af Annoncør

At have et godt og lokalt fællesskab kan være en vigtig del af det at være bosat et sted. Har du ønsker om at sætte skub i tingene, hvor du bor, kan du med udvalgte tips og tricks, som de fremgår nedenfor. 

Lokalmiljøer er noget, der skabes igennem fællesskab og aktiviteter

Vil du gerne stable et godt lokalmiljø på benene, handler det om at tage initiativ til fællesskab. Kun hvis dette lykkes, vil beboere i området nemlig engageres i en grad, hvor der er tale om et reelt nabofællesskab og lokalmiljø.

Der findes mange forskellige tiltag, som du kan prøve kræfter med. Tag for eksempel et kig på nedenstående liste, og slå det op i jeres lokale Facebook-gruppe, om nogen kunne være interesseret. Har I ikke allerede en lokal gruppe for beboere på vejen, opgangen eller i området, kan du også med fordel oprette denne.

  • Start diverse turneringer – det kan være alt fra rundbold til fodbold eller alt derimellem. Det kan især være godt til at aktivere børn og unge. Går det godt med dette tiltag, kan I på sigt investere i fodboldtrøjer, målmandshandsker eller andet udstyr.
  • De mere stille aktiviteter kan også have relevans. Se for eksempel, om der er stemning for en strikkeklub, en madklub med fællesspisning, eller arrangementer med diverse filmaftener.

 

Udnyt hinanden positivt og lad fællesskabet blomstre

Vil du gerne have mest muligt ud af det lokale fællesskab, kan det virke selvmodsigende at udnytte det, men det er ofte præcis det, der skal til. Spørg for eksempel gerne naboer om tjenester eller om du kan låne lidt mel eller et æg. På den måde vil dine naboer også blive mere komfortable om også at række ud til dig, hvis der skulle være noget.

Det tager tid at bygge et fællesskab – så væbn dig med tålmodighed og klø på.

Del artikel