Skal du flytte? Disse spørgsmål skal du stille dig selv

Skrevet af: Martin Jørgensen

Er du på udkig efter et nyt sted at bo? Det kan være, at din lejekontrakt er udløbet, at du har brug for mere plads eller noget helt tredje. Uanset hvad, er der en række spørgsmål, der kan være gode at stille dig selv, når man bevæger sig ud på boligmarkedet for at finde et nyt hjem. Her får du nogle af dem.

 

Hvor skal du flytte hen?

Det første spørgsmål, du bør stille dig selv, er naturligvis, hvor du skal flytte hen. Svaret på dette spørgsmål kan afhænge af flere forskellige faktorer. Måske flytter du for at komme nærmere dit studie eller dit job, måske flytter du for at finde et billigere sted at bo eller måske flytter du bare for at få lidt luftforandring. Årsagerne kan være mange. Bor du i København, er du sikkert helt bevidst om situationen på det københavnske boligmarked. Ikke alene er både leje-, ejer- og andelsboliger dyre, der er også rift om dem, hvilket kan gøre det svært for mange at finde et sted at bo i hovedstadsområdet.

Ønsker du at komme væk fra København af den ene eller den anden årsag, kan du et godt alternativ være en lejebolig i København. Også her får du mulighed for at bo i byen, men til en billigere pris og på et mere medgørligt boligmarked end i hovedstaden.

 

Hvad har du brug for?

Når først du har besluttet dig for, hvor du vil flytte hen, er det næste spørgsmål, du skal stille dig selv, hvad du har brug for. Hvor meget plads skal du bruge? Hvor mange rum ønsker du dig? Har du brug for altan eller have? Bor du eksempelvis sammen med andre, eller har du en særlig hobby eller fritidsinteresse, der gør, at du har behov for mere plads, skal du naturligvis tænke dette ind i dit valg af bolig. Skal du eksempelvis have plads til en romaskine eller et fitnessrum, et walk-in-closet eller lignende, bør du have dette i baghovedet.