Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal hjælpe kultur- og erhvervsliv: Danmark indfører digitalt coronapas

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Arkivfoto
Arkivfoto

Et nyt coronapas skal holde hånden under dansk erhvervsliv. Det har regeringen netop meddelt.

Coronapasset bliver digitalt, og man forventer at lancere det på sundhed.dk i slutningen af februar.

“Det vil være det ekstra pas, som man vil kunne have på sin mobiltelefon, som dokumenterer, at man er blevet vaccineret,” fortæller fungerende finansminister Morten Bødskov.

Målet er, at coronapasset skal bidrage til en gradvis, forsvarlig og hensigtsmæssig genåbning i Danmark, og det vil i første omgang kunne bruges af erhvervsrejsende.

“Det er helt afgørende for, at vi kan genstarte det danske samfund, at virksomhederne kan komme op på fuldt blus igen. Mange danske virksomheder er globale virksomheder med hele verden som marked. Regeringen lancerer derfor hurtigt en løsning, der kan anvendes i forbindelse med rejser, og vil desuden undersøge muligheden for at lave et digitalt coronapas, der kan bruges i flere sammenhænge,” siger Morten Bødskov.

Håb for kulturlivet

Løsningen udvikles i et partnerskab med Dansk Industri, Dansk Erhverv og kulturlivet for at sikre, at det rammer den konkrete efterspørgsel. Passet skal desuden matche de krav, der stilles i EU.

På længere sigt håber man på, at coronapasset kan bruges i kulturlivet.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

“Regeringen går nu i gang med at undersøge, om der kan udvikles et digitalt coronapas, der kan bruges i forbindelse med genåbningen af Danmark. Løsningen bliver udviklet sammen med centrale repræsentanter fra kultur- og erhvervslivet for at sikre, at coronapasset rammer de konkrete behov hos virksomhederne og kulturlivet. På den måde kan vi designe et pas, der passer så godt som overhovedet muligt til erhvervslivets og kulturlivets vilkår.”

Del artikel

Andre læser også