MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Skal man sælge eller købe sine aktier nu?

Af Annoncør

Er det på tide at sælge eller købe aktier nu? Det er et af de spørgsmål som investorerne lige netop nu stiller sig selv. Derfor kommer her et par ideer til, hvordan man kan agere og investere i sådan et negativt marked som nu.

Husk at tålmodighed er en dyd på aktiemarkedet

Tålmodighed har siden tidernes morgen været en af de vigtigste egenskaber man kan have på aktiemarkedet. En af grundene til dette er netop at mange aktier oplever fald, fordi det overordnede marked lige for tiden er i en recession. Eller i hvert fald tæt på at befinde sig i en.

Det skyldes bl.a. disse grunde:

-Høj inflation

-Krig i Ukraine

-Høje energipriser

Disse er samtidig tæt forbundet og fx skyldes de høje energipriser netop krigen i Ukraine.

Det er altså derfor forståeligt at mange ikke har lyst til at investere nu, fordi mange er usikre på fremtiden. Det medfører altså at mange aktier på aktiemarkedet falder. Det gælder de fleste industrier, men det er især gået ud over de aktier, som man kan betegne som vækst-aktier. Altså aktier, der vurderes til at ville vokse hurtigere end resten af markedet.

Derimod har det ikke så stor en indvirkning på valueaktier, som fx Pandora, Tryg, Nordea etc.

Markedet bevæger sig i cyklusser

Det vigtigste at have i mente i disse tider er at markedet historisk set altid har bevæget sig i cyklusser af opture og dernæst nedture. Hvis man har tålmodigheden til at vente på at markedet kommer op igen, så vil man altså næsten altid blive belønnet som en investor.

Det er netop af denne grundt at den mest berømte investor gennem tiden, Warren Buffet, har udtalt at man skal være grådige når andre er frygtsomme og frygtsomme når andre er grådige.

Pas på value traps

Mange investorer med is i maven ser nu nogle oplagte muligheder for at komme billigt ind i aktier, der måske førhen havde en højere pris.

Dette kan være en rigtig god ide, men man skal stadig have et stort fokus på, præcis hvilke aktier man vælger at investere i.

Det er nemlig ikke givet altid at en aktie vil komme retur til sin All-time high førhen. Så bare fordi at en aktie er billig, behøver den altså ikke nødvendigvis at være god.

Følg med i medierne

Det er altid en god ide at følge med i de store aktiemedier for at være helt up to date med, hvordan markederne bevæger sig. Der er mange forskellige medier at følge, og bl.a. er et medie som Euroinvestor.dk altid god at benytte.

Dertil bør man også følge private investorer som laver analyser af aktier de selv investerer i. Her kan anbefales investoren Anders Bæk Møller, som jævnligt udgiver aktieanalyser og sin research. Man kan læse hans guide om investering for begyndere her.

Lav altid grundig research før man investerer

Det er altid nødvendigt at lave en grundig research før man selv bruger sin hårdt optjente penge på at investere i aktier. Derfor anbefales det altid at lave sin egen research. Her kan man bruge værktøjer som teknisk analyse og fundamental analyse til at få et bedre indblik i, hvordan det går med firmaet som man overvejer, og om hvordan fremtidsudsigterne ser ud.

Del artikel

Andre læser også