Skal tilbage til storhedstiden: Lars Seier køber Café Dan Turéll

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Restaurantmægleren
Foto: Restaurantmægleren

Forleden kunne vi her på MigOgKbh fortælle, at en af Københavns mest ikoniske caféer var sat til salg.

Engang var Café Dan Turéll en af Københavns mest hotte caféer på sit højeste, men de seneste år har caféen haft voldsomme udfordringer.

Men nu er der lysere tider forude. Café Dan Turéll er nemlig blevet købt af en af Danmarks rigeste.

Der er tale om milliardæren og stifter af Saxo Bank Lars Seier, som ejer den sagnomspundne café.

Lars Seier er også storinvestor i vilde Restaurant Alchemist, der omsatte for 5 mio. kr. på fire minutter forleden. Det kan du læse her 

Mere bar mindre restaurant

Lars Seier bringer selv nyheden om Café Dan Turéll i et langt opslag på Facebook.

“Fornyligt kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/cafe i København, men lige netop Cafe Dan Turell kunne jeg ikke stå for.

Så derfor besluttede jeg mig til at overtage stedet og forsøge at bringe det tilbage til fordums storhed. Det vil sige mere bar og mindre restaurant. Det vil sige 80’er musik på jukeboxen og en tilbagevenden til zinc baren og det klassiske look.”

Efterlyser billeder fra historien

Lars Seier fortæller, at hans kone vil stå i spidsen for en omfattende renovering, og han efterlyser samtidig folk, der har billeder fra caféen i løbet af dens levetid.

Derfor vil Cafe Dan Turell være lukket i nogle måneder, mens min kone styrer arbejdet med at bringe stedet tilbage til det, jeg og vennerne husker fra dengang.

På det tidspunkt gik vi ikke alle rundt med IPhones og tog billeder hele tiden, så hvis nogen ligger inde med billeder eller erindringer om stedet fra perioden omkring 1980, vil vi være meget glade for at høre fra jer – af naturlige grunde står ikke alle erindringer knivskarpt fra dengang!

Du kan læse hele Lars Seiers opslag herunder